Saskia Bijl

Dit profiel is voor 70% compleet

Geef als eerste een review

Kantoor
Van Gessel Wiersum Jonge Vos Hammerstein Advocaten | Bekijk kantoorprofiel
Uurtarief (vanaf)
€ 220 exclusief BTW
Gefinancierde rechtshulp
Ja
Opleidingen
Universiteit van Leiden (rechten/strafrecht)
Universiteit van Utrecht (specialisatie strafrecht)
Lidmaatschappen
Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA)

Contact:

Adres
Amstelveld 7
Postcode
1017 JD
Woonplaats
Amsterdam
Telefoonnummer
Toon telefoonnummer
E-mail
Toon e-mail
Website
www.vangesseladvocaten.nl

Rechtsgebieden:

Rechtsgebied: Ervaring: Behandelde zaken:
100% Strafrecht 10-15 jaar >250 zaken

Biografie:

Saskia Bijl is in 2000 afgestudeerd aan de universiteit van Leiden met als afstudeerrichting Nederlands straf(proces)recht. Zij schreef haar afstudeerscriptie bij de vakgroep economisch -en bijzonder strafrecht en deze scriptie werd genomineerd voor de Jongbloed-scriptieprijs. In deze periode liep zij ook stage bij het Landelijk Parket in Rotterdam.

Saskia is op de Nederlandse Antillen als advocate aan de slag gegaan. Zij heeft op Curacao, Bonaire, Aruba en op Sint Maarten ervaring opgedaan in de algemene civiele -en strafpraktijk. In haar Antilliaanse strafpraktijk behandelde ze veelvuldig opium en zware geweldsmisdrijven.

Terug in Nederland heeft Saskia in Amsterdam haar strafpraktijk voortgezet. In 2010 heeft zij de Specialisatie-opleiding Straf(proces)recht afgerond aan het Willem Pompe Instituut en is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA).

Tevens behandelt Saskia (civiele -en straf)jeugdzaken en is lid van de Vereniging van Jeugdrecht Advocaten Amsterdam (JRAA).

Sinds 2013 is zij lid van de Commissie Toezicht van PI Amsterdam-Overamstel, een commissie die klachten van gedetineerden behandelt. Naast deze commissie heeft zij regelmatig zitting in de Beklagcommissie.

Vanaf 2014 Saskia met haar praktijk verbonden aan het gerenommeerde strafrechtkantoor Van Gessel Wiersum Jonge Vos Hammerstein Advocaten.