Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274 Vraag gratis adviesgesprek aan
Ga naar content

Over Anja Bogaard

Omdat ik mensen graag wil helpen en niet tegen onrecht kan, ben ik in 1991 Rechten gaan studeren met als specialisatievakken ‘Personen en familierecht’ en ‘Jeugdrecht’ (leer Anja nog beter kennen middels haar voorstelvideo). Tijdens mijn studie heb ik me als vrijwilliger ingezet voor de Rechtswinkel Amsterdam omdat deze opkwam voor mensen die geen jurist konden betalen. Vervolgens ben ik gaan werken als gerechtssecretaris bij de Familiekamer van het Gerechtshof Amsterdam en bij het toenmalige Kantongerecht. Daarna ben ik advocaat geworden om mijn steentje bij te dragen aan een rechtvaardige wereld. Een mooi en veelzijdig beroep maar ik had als (aanstaande) moeder een andere werk-/privébalans nodig. Ik werd bedrijfsjurist en liet me bijscholen als mediator met specialisatie ‘Familie’. Dit om mensen nog beter te kunnen helpen bij het vinden van een oplossing van hun probleem. Later werd ik ook extern vertrouwenspersoon van basisscholen en vrijwillig buurtbemiddelaar van de gemeente Stichtse Vecht.

In mijn verschillende functies, tegenwoordig als zzp’er met mijn onderneming Bogaard Juridische Dienstverlening & Mediation, krijg ik vaak terug dat ik vertrouwen schep. Mijn luisterend oor, rust en vermogen om snel/zorgvuldig tot de kern komen, worden in het bijzonder gewaardeerd.

Ik ben een betrokken en laagdrempelige jurist en mediator. Ik vind het prachtig om te zien als er over en weer begrip ontstaat voor ieders belangen. Regelmatig komt er een oplossing die mensen van te voren niet hadden kunnen bedenken! Mijn juridische kennis, ervaring, bemiddelingsvaardigheden en praktische instelling zet ik graag voor jullie in. Samen zoeken we naar de beste oplossing.

Mijn onderscheidende factor
Als rechtshulpverlener houd ik het juridische kader goed in de gaten. Mijn specifieke aandacht gaat uit naar een persoonlijke en gelijkwaardige behandeling van alle partijen. Bij een echtscheiding met kinderen gaat mijn aandacht uiteraard uit naar het belang van de kinderen. Jullie kunnen erop rekenen dat de gemaakte afspraken op verantwoorde wijze worden opgeschreven in het convenant en, als er kinderen bij betrokken zijn, het ouderschapsplan.

Ik heb speciale aandacht voor de menselijke en juridische kant van de scheiding.

Een scheiding brengt veel emoties met zich mee, het is een grote verandering in het leven van alle betrokkenen. Ik luister aandachtig naar wat er speelt en zorg ervoor dat iedereen wordt gehoord en begrepen naar ieders behoefte.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Allereerst hebben we een (gratis) kennismakingsgesprek, waarin we jullie situatie en wensen bespreken. Op basis daarvan maak ik een analyse van wat nodig is, waarbij ik jullie om de relevante (financiële en juridische) informatie zal vragen. Daarna bespreken we deze analyse en kunnen jullie, indien gewenst, ieder je verhaal doen.

Ik help bij al jullie vragen, bijvoorbeeld met betrekking tot de kinderen, de woonsituatie, de verdeling van bezittingen en werkgerelateerde vragen. Als onafhankelijke en neutrale mediator geef ik inzicht in de gevolgen van keuzes, zodat jullie samen tot goede afspraken kunnen komen. Ik zorg ervoor dat de gesprekken goed verlopen en dat de afspraken juridisch verantwoord zijn. Met grote betrokkenheid en zorgvuldigheid en op een informele manier werk ik met jullie samen aan een oplossing, zodat jullie met een gerust hart de periode kunnen afsluiten en hoopvol de toekomst tegemoet kunnen gaan.

Waar ik mij sterk voor maak
Ik kom graag op voor recht(vaardigheid) en gelijkwaardigheid. Ieders belang doet ertoe en iedereen moet zich in de afspraken kunnen vinden. Daar maak ik me sterk voor.

Veel interesse heb ik in de psychologische kant van conflicten en geweldloze communicatie. Zo heb ik mij verdiept in de wetenschappelijke therapie EFT (Emotionally Focused Therapy) van dr. Sue Johnson uit Canada. Ik geef mensen graag de tip om de boeken ‘Houd me Vast’ van Sue Johnson en ‘Geweldloze communicatie’ van Marshall B. Rosenberg te lezen. De boeken kunnen erg helpend zijn in het proces.

Als partners met kinderen niet samen verder kunnen dan hoop ik dat zij als ouders een manier vinden om zonder verwijten te communiceren met en over hun kinderen en dat zij niet meer terugvallen in ruziepatronen. EFT en geweldloze communicatie geven handvatten daarvoor. Door inzicht in hun negatieve patronen gaan mensen soms werken aan hun relatie in plaats van dat zij kiezen voor scheiden. Een stel zei een keer tegen mij: “Hadden we jou maar eerder als therapeut gehad, dat had veel tijd gescheeld.” Hoewel ik geen therapeut ben en ook niet als zodanig zal optreden, ben ik ervan overtuigd dat inzicht in communicatiepatronen en ruziestijlen heel verhelderend is. Het kan ook helend zijn, vooral als de liefde er nog is.

In het kort iets persoonlijks
Ik ben getrouwd en heb drie lieve, sportieve zoons. Ik houd van etentjes met vrienden en zit met een aantal vriendinnen in een kookclub. Ook lees ik graag en ben ik al jarenlang lid van een boekenclub. Ik heb veel getennist en ben van plan dit weer op te pakken. In de tussentijd wandel ik veel met vriendinnen of met mijn man. Daarnaast vind ik het heerlijk om wat van de wereld te zien, de schoonheid van de natuur en in de kunst. Ik word blij van een heerlijke espresso en een glas wijn, zeker in fijn gezelschap met een goed gesprek en mooie muziek.

Werkgebied
Noord-Holland: Amsterdam, Hilversum, Bussum, Amstelveen
Utrecht: Utrecht, Stichtse Vecht, Woerden

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Amsterdam Herengracht 66, Amsterdam
 • Diverse locaties in regio Utrecht
 • Bij u thuis

Heeft u interesse in mediation met Anja

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Vraag adviesgesprek aanIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Anja

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Simon
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Wij willen je enorm bedanken voor de warme, positieve invloed die je bent geweest in dit moeilijke proces.

 • Saskia
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Ik heb Anja leren kennen als een grondige jurist die haar kennis goed kon vertalen naar en overbrengen op haar interne klanten. Haar adviezen waren daarom zowel inhoudelijk correct als tegelijkertijd goed toepasbaar. Anja is zeer integer en zelfstandig. En daarnaast ook nog eens een zeer prettige persoonlijkheid om mee samen te werken

 • Nico
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Anja Bogaard is als vertrouwenspersoon verbonden aan Stichting PCPO Vechtstreek en Venen. In situaties waar dat nodig was, heeft ze op een zeer discrete en professionele manier dit werk uitgevoerd. Ik zou Anja zeker aanbevelen als mediator of juridisch ondersteuner.

 • M.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Als ik weer eens een mediator nodig heb, dan weet ik je te vinden.

Terug naar boven