fbpx
Ga naar content

Over Diny Veldhuisen

Als oplossingsgerichte generalist is het mijn drijfveer om mensen te helpen bij het vinden van oplossingen voor hun meningsverschillen. Ik ben tevreden als zij hun blik weer op de toekomst kunnen richten en als ook de eventuele kinderen in staat zijn om op een goede, positieve manier verder te gaan (bekijk hier de voorstelvideo van Diny).

Ik heb ruim 25 jaar met veel plezier in het bedrijfsleven gewerkt op het gebied van consultancy, project- en interimmanagement, zowel bij profit- als non-profitorganisaties. Omdat ik mediationvaardigheden goed kon gebruiken, las ik daar regelmatig artikelen over. Inmiddels houd ik me sinds 2012 fulltime met mediation bezig.

Met veel passie ben ik MfN-registermediator, geaccrediteerd familiemediator (met een high trust voor de Raad voor Rechtsbijstand) en rechtbankmediator.

Daarnaast ben ik gecertificeerd als online mediator en Stiefplan-coach, KIES-omgangsbegeleider en vertrouwenscontactpersoon bij twee sportverenigingen. Mocht ik op een bepaald gebied onvoldoende expertise hebben, dan weet ik de mensen in mijn netwerk te vinden.

Mijn onderscheidende factor
In mijn mediationpraktijk heb ik regelmatig mensen aan tafel die hun tweede scheiding doormaken. Vaak is de aanleiding voor de scheiding dat het in hun nieuwe, samengestelde gezin niet goed loopt. Ik ben ervan overtuigd dat dit voorkomen had kunnen worden als er in het begin van de relatie een goede basis was gelegd voor het nieuwe gezin. Daarom zet ik mijn mediationvaardigheden ook in als Stiefplan-coach, waarbij ik mensen help een stevig fundament onder hun nieuwe gezin te leggen.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Als het nodig is, help ik jullie eerst bij het weer op gang brengen van de communicatie. Hierbij bespreken we ook de omgang met de kinderen. Er is ruimte om uiting te geven aan boosheid, verdriet, angst of welke emotie dan ook. Nadat de rust weer wat is weergekeerd, spreken we alle onderdelen van het ouderschapsplan grondig door zodat jullie weten wat je met elkaar afspreekt en wat daar de consequenties van zijn.

Vervolgens begeleid ik jullie bij de afspraken over de meer zakelijke onderdelen van de scheiding. Ik geef informatie, maak een alimentatieberekening en jullie krijgen een checklist met alle onderwerpen waarop linkjes staan naar nog meer informatie op internet. Wanneer alles besproken is en jullie zijn het eens geworden, maak ik een concept vaststellingsovereenkomst of echtscheidingsconvenant met ouderschapsplan. Na ondertekening stuur ik alles door naar de advocaat, die het verzoekschrift bij de rechtbank indient en voor de inschrijving van de scheiding bij de gemeente zorgt. Bij beëindiging van een samenleving hoeven de getekende stukken niet doorgestuurd te worden en is de mediation klaar na ondertekening.

Tijdens het proces en na de scheiding ben ik altijd beschikbaar voor vragen.

Waar ik mij sterk voor maak …
Ik weet hoeveel energie een conflict kost. Deze energie kan constructief ingezet worden om samen tot een oplossing te komen. Mijn motto is dat direct betrokkenen zelf – met deskundige begeleiding – heel goed in staat zijn hun kwesties op te lossen.

Soms helpt een beetje humor om ontspanning te brengen.

Ik vind een goede en constructieve sfeer erg belangrijk, daar zet ik me 100% voor in. Openheid en duidelijkheid zijn kenmerken van mijn begeleiding. Ook als er snelheid geboden is, zorg ik voor een zorgvuldige begeleiding met aandacht voor alle belangrijke aspecten.

Cliënten noemen mij geduldig en rustig. Ik kan goed luisteren, analyseren en meedenken.

In het kort iets persoonlijks
Naast mijn werk als mediator geniet ik van mijn zelf aangelegde tuin en het dierenleven daarin. Voor mijn drie katten ben ik, denk ik, een gewaardeerd ‘familielid’. Naast paardrijden houd ik mijn conditie op peil met skigym. Mijn man en ik houden ervan om samen te wandelen en te fotograferen, en jaarlijks gaan we een weekje skiën ergens in de Alpen.

Werkgebied
Gelderland: Apeldoorn, Zutphen, Lochem, Warnsveld, Groenlo, Aalten, Doetinchem

Diny Veldhuisen:

‘Energie constructief inzetten om samen tot een oplossing te komen.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Aalten Polstraat 1a, 7121 DH Aalten
 • Kantoor Doetinchem Transportweg 12, 7007 CN Doetinchem
 • Kantoor Groenlo Buitenschans 45, 7141 EK Groenlo
 • Kantoor Lochem Haalmansweg 42, 7241 CP Lochem
 • Kantoor Warnsveld Gaikhorst 2, 7231 NB Warnsveld
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

Heeft u interesse in mediation met Diny?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven