Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274Vraag gratis adviesgesprek aan
Ga naar content

Over Hiske Zuijderwijk

Vanuit mijn achtergrond als schoolmaatschappelijk werker binnen het onderwijs wil ik het verschil maken voor kinderen in scheidingssituaties (bekijk de introductievideo van Hiske). Zij hebben vaak ook wensen en ideeën over de nieuwe situatie en daar wil ik ruimte voor bieden, zodat ook zij zich gehoord voelen. Dat kan middels een ‘kindgesprek’. Uiteraard zijn de wensen van de ouders het uitgangspunt in mijn begeleiding.

Na de opleiding tot familiemediator heb ik mij verder gespecialiseerd tot ADR geregistreerd scheidingsspecialist. Het belang van het verbeteren van de onderlinge communicatie was een belangrijke focus hierbij. Geen scheiding is hetzelfde en daarom is maatwerk vanzelfsprekend. Ik werk nauw samen met specialisten binnen verschillende vakgebieden om jullie wensen op haalbaarheid te toetsen en samen tot duurzame afspraken te komen. Er blijkt vaak meer mogelijk dan men in eerste instantie denkt!

Over mijzelf: ik ben rustig, daadkrachtig en altijd gericht op de specifieke wensen van de mensen bij mij aan tafel.

Mijn onderscheidende factor
De kinderen zijn mijn drijfveer! Regelmatig heb ik kinderen en jongeren gesproken die last ondervonden van de scheiding van hun ouders. Hierbij viel het mij op dat kinderen de neiging kunnen hebben om de schuldvraag bij zichzelf neer te leggen. Ook hebben ze vaak het idee een keuze te moeten maken tussen ouders, zonder dat één van de ouders dit expliciet heeft uitgesproken.

Dit is de reden dat ik het belangrijk vind om de kinderen bij het proces te betrekken.

Natuurlijk alleen als de kinderen en jullie als ouders hier achter staan. Het kindgesprek vindt plaats voorafgaand aan het gesprek over jullie wensen rondom het ouderschapsplan. Zo kan ik de input van de kinderen daarin meenemen.

Jullie gaan scheiden, wat nu?
Wat te regelen bij een scheiding? Wie gaat waar wonen? Is dit financieel haalbaar? Hoe verdelen we de kinderkosten? En, minstens zo belangrijk: hoe regelen we het goed voor de kinderen? Een scheiding roept veel vragen op. In mijn begeleiding komen al deze vragen aan bod.

Hier volgt kort mijn werkwijze:

 1. Vrijblijvende kennismaking: We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreken we kort jullie situatie. We beoordelen met elkaar welke mogelijkheden het beste aansluiten op jullie situatie.
 2. Inventarisatie: Tijdens de vervolggesprekken is er voldoende ruimte voor jullie emoties. De belangen van eenieder worden helder. Jullie wensen rondom de woning, financiën, kinderen en het ouderschapsplan komen ter sprake en worden op haalbaarheid getoetst.
 3. Kindgesprek: Ik voer, indien gewenst, kosteloos een gesprek met jullie kinderen volgens de methode ‘De Kinderen Scheiden Mee’.
 4. Ouderschapsplan: Samen lopen we het gehele ouderschapsplan door en laat ik jullie nadenken over de verschillende scenario’s waarover jullie samen beslissingen over moeten nemen. Tijdens dit gesprek wordt de input van jullie kinderen meegenomen.
 5. Afspraken vastleggen: Als alle afspraken getoetst zijn op haalbaarheid, worden ze vastgelegd in een convenant. Hier wordt het ouderschapsplan aan toegevoegd. De afspraken die jullie maken zet ik helder op papier.
 6. Juridische afhandeling: Alle documenten worden bij de advocaat aangeleverd, die vervolgens het verzoek tot scheiding indient bij de rechtbank. In het geval van samenwonenden die uit elkaar gaan, kan het convenant met het ouderschapsplan een juridische titel krijgen bij de notaris.

Waar ik mij sterk voor maak…

Ik maak mij sterk voor kinderen, goede communicatie, en het leveren van maatwerk. Communicatie is een belangrijk onderdeel van het traject.

Ondanks dat partners vaak al jaren niet (meer) met elkaar kunnen communiceren, lukt het bij mediation om dingen naar elkaar uit te spreken die ze eerder nooit hadden gezegd. Dit roept begrip op bij de ander. Heel mooi om te zien dat dit bij mij aan tafel gebeurt.

In het kort iets persoonlijks…
Met veel passie en plezier heb ik samen met mijn collega Ancis Verweij een praktijk voor de begeleiding van scheidingen van A tot Z.

Naast mijn werk als scheidingsspecialist, ben ik een getrouwde moeder van twee kinderen. Ik breng graag tijd door met mijn gezin. Daarnaast lees ik graag en houd ik van lekker eten.

Hiske Zuijderwijk
‘Het verschil maken voor de kinderen’

Werkgebied:
Zuid-Holland: Zoetermeer, Leidschendam, Voorburg, Den Haag, Pijnacker Nootdorp, Rijswijk, Delft, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Alphen aan den Rijn, Westland

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Zoetermeer Groeneweg 2d, 2718 AA Zoetermeer
 • Kantoor Alphen aan den Rijn Raoul Wallenbergplein 5, 2405 CZ Alphen aan den Rijn
 • Bij u thuis

Heeft u interesse in mediation met Hiske

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Vraag adviesgesprek aanIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Hiske

YouTube Screenshot van Hiske Zuijderwijk Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Alexander G.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Het was een prettige samenwerking. Vooral de mogelijkheid om buiten kantoortijden af te spreken was erg fijn. Ieder situatie is anders. Gelukkig kregen we dan ook advies op maat.

 • M. Dieren
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Hiske en Ancis hebben ons deskundig, met veel empathie en ondanks dat dat soms moeilijk was heel neutraal geholpen met het opstellen van een convenant. Mede door hun hulp zijn er snel afspraken gemaakt waarmee we verder kunnen. Ook de aandacht die zij voor kinderen hebben ik dit proces is heel erg prettig en waardevol.

Terug naar boven