Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274 Vraag gratis adviesgesprek aan
Ga naar content

Over Jolanda Hellings

Sinds 1999 ben ik ondernemer en werkzaam als juridisch ondersteuner (bekijk ook het introductiefilmpje van Jolanda). Vanaf 2015 ben ik MfN-familiemediator en aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. In 2018 heb ik vervolgens de opleiding ‘bijzondere curator in jeugdzaken’ afgerond. Met name (echt)scheidingszaken waarbij kinderen in het spel zijn, hebben mijn toegewijde aandacht.

Uit eigen ervaring weet ik dat een echtscheiding (met kinderen) veel van je vergt, zowel op emotioneel en psychologisch vlak als er praktische zaken die geregeld moeten worden. In 2012 ben ik zelf gescheiden en heeft een mediator ons begeleid bij het maken van duurzame afspraken. Dit heeft echt uitkomst geboden.

Ik ben sociaal en in staat je snel op je gemak te stellen, blijf rustig in een hectische of emotionele situatie, heb inlevingsvermogen en werk gestructureerd.

Mijn onderscheidende factor
‘Succesvol scheiden’ start met een goede communicatie waarbij de kinderen centraal staan.
Veel kinderen denken dat zij de oorzaak zijn van de scheiding van hun ouders. Vooral jonge kinderen hebben hier last van en ook pubers kunnen zich flink zorgen maken.

Het is dan ook belangrijk om kinderen goed bij het proces te betrekken, het verleden een plek te geven en samen de blik op de toekomst te richten.

Bij onderwerpen waarover jullie geen overeenstemming hebben, stel ik in jullie belang directe en confronterende vragen. Ik begeleid naar een werkbare oplossing voor iedereen. Hierbij is alle ruimte voor emoties.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Een turbulente en emotionele periode staat jullie wellicht te wachten en onzekerheid over de afloop. Een periode waarin jullie veel besluiten moeten nemen, hoe moeilijk dat soms ook is. Ik begeleid jullie stap voor stap door het proces, dat er als volgt uitziet.

Bijeenkomst 1
Er is ruime gelegenheid om je verhaal te doen en vragen te stellen. Jullie krijgen gevraagd en ongevraagd de nodige informatie over:
de voorwaarden en voordelen van mediation;
waar je op moet letten bij een scheiding;
wat er al snel geregeld kan worden;
wat voor de kinderen van belang is;
hoe het mediationproces eruitziet.

Jullie krijgen vervolgens een checklist en een vragenlijst zodat jullie de benodigde documenten en informatie kunnen verzamelen. Deze informatie gebruiken we als basis voor het convenant en het ouderschapsplan.

Bijeenkomst 2
Bij deze bijeenkomst gaat het over de kinderen. Ik begeleid bij het opstellen van een ouderschapsplan en de overgang van het verleden als partners-ouders naar de toekomst als samenwerkend team-ouders. Jullie ontvangen een concept-ouderschapsplan. Als een aanvullende bijeenkomst nodig is, plannen we hiervoor een nieuwe datum in. Als het nodig en gewenst is, maken we een afspraak voor een kindgesprek.

Bijeenkomst 3
Bij de derde bijeenkomst verstrek ik informatie over de financiële, fiscale en juridische kant. Ik stel het convenant op. Dat is de overeenkomst waarin de rechtsgevolgen worden vastgelegd.
Deze financiële kant valt uiteen in:
– de verdeling (verrekening bij huwelijkse voorwaarden) zoals de woning/hypotheek of een eventueel bedrijf;
– de zorgverplichtingen: de kinder- en de partneralimentatie;
– het pensioen.

Bijeenkomst 4
We spreken de concepten en berekeningen door, knopen worden doorgehakt en de punten worden op de i gezet. Vervolgens plannen we een afspraak in met de advocaat die de stukken bij de rechtbank indient. De advocaat stelt het verzoekschrift op en jullie tekenen alle stukken bij de advocaat. Bij dat gesprek zal ook ik aanwezig zijn.
De advocaat stuurt de stukken op naar de rechtbank, die de informatie in een beschikking opneemt. Jullie komen nog eenmaal naar kantoor om de akte van berusting te ondertekenen zodat de advocaat kan zorgen voor inschrijving van de echtscheiding bij de gemeente.

Waar ik mij sterk voor maak
Mijn expertise is het opstellen van een helder ouderschapsplan dat maar op één manier uit te leggen is en waar geen ‘gaten’ in zitten. Met de kennis die ik heb opgedaan tijdens de opleiding tot bijzondere curator in jeugdzaken, zal ik een kindgesprek voeren. Ik besteed aandacht aan de manier waarop ouders tot de afspraken komen, welke belangen er zijn afgewogen en wat er mogelijk is op korte en langere termijn. Dat geeft kinderen duidelijkheid en houvast.

Samen realiseren we een ouderschapsplan waarop jullie altijd kunnen terugvallen, ook als er een periode aanbreekt waarop de communicatie minder goed verloopt. Uiteraard staat het jullie vrij om in de toekomst in goed overleg met elkaar andere afspraken te maken.

In het kort iets persoonlijks
Ik heb twee geweldige kinderen en vind het superfijn om tijd met ze door te brengen en ze te zien opgroeien. In mijn vrije tijd houd ik van reizen, wandelen en motorrijden. Ik geniet enorm van ongerepte natuur, gebieden waar nauwelijks mensen komen en van een prachtige sterrenhemel.
In het algemeen vind ik contact met mensen erg leuk. Ik ben erdoor gefascineerd hoe verschillend mensen kunnen zijn met hun eigen culturen, waarden en normen.

Jolanda Hellings
‘Creëer samen een oplossing die goed voelt van binnen, niet een die er goed uitziet van buiten.’

Werkgebied
Noord-Brabant: Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Oosterhout, Helmond, Oss, Veldhoven, Waalre, Valkenswaard

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Eindhoven Parklaan 54a, 5613 BH Eindhoven
 • Bij u thuis

Heeft u interesse in mediation met Jolanda

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Vraag adviesgesprek aanIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Robert Wils
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Heb veel gehad aan de mediations. Bedankt voor alles.

 • Cecilia Wijmans
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ben super tevreden over het ouderschapsplan.

 • Michel N.
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Betrouwbaar en professioneel!

 • Esther Waters
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Op een prettige manier geholpen. Ga zo door!!

Terug naar boven