Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274 Maak een gratis belafspraak
Ga naar content

Over Leida Franse

In 2013 heb ik mij verdiept in het vak mediation en heb ik de mediationopleiding afgerond. In dat jaar is ook mijn praktijk ‘Amaril mediation & advies’ van start gegaan (in deze video stelt Leida zichzelf voor). Het grootse gedeelte van mijn (werk)tijd besteed ik aan het begeleiden van echtscheidingen. Daarvoor heb ik naast de mediationopleiding een specialisatieopleiding gevolgd op het gebied van fiscale, juridische en financiële kennis. Ik ben ADR-gecertificeerd en aangesloten bij de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv).

Eerder heb ik gewerkt bij een grote financiële instelling, waar opleiden en ontwikkelen van collega’s één van mijn werkzaamheden was. De ervaring die ik hiermee heb opgedaan komt goed van pas in mijn werk als mediator. Inmiddels heb ik al veel mensen succesvol kunnen begeleiden bij het regelen van hun scheiding.

Ik ben accuraat en hulpvaardig, een positief persoon met interesse, waardering en respect voor mensen. Door aandacht voor detail en een flinke dosis geduld en doorzettingsvermogen zoek ik graag naar de oplossingen die bij jullie passen en die óók in het belang van de kinderen zijn. Het is voor nu en later belangrijk om te weten hoe je als gescheiden ouders de kinderen het beste kunt begeleiden.

Mijn onderscheidende factor
Ik houd ervan om zo harmonieus en aangenaam mogelijk te leven, ook voor de mensen met wie ik in contact ben.

Vanaf mijn jeugd ‘bemiddel’ ik bij onenigheid, ruzie of conflicten, dus ook toen ik nog geen mediatordiploma had!

Daarnaast weet ik dat mijn rust en geduld gewaardeerd wordt. Met rust en geduld, met mijn ‘Zeeuwse nuchterheid’ en mijn praktische instelling help ik jullie graag!

Jullie kiezen zelf de doorlooptijd, het aantal gesprekken dat we hebben. Ook ‘compact scheiden’ is mogelijk. Hierbij plannen we de gesprekken in één of twee (aaneengesloten) dagen en werken we met een checklist die jullie van tevoren invullen. Een belangrijke voorwaarde is dat de onderlinge communicatie goed is. Door de korte doorlooptijd is de scheiding snel en efficiënt geregeld. Uiteraard staat de kwaliteit van de afspraken op de eerste plaats.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Vanzelfsprekend maken we eerst kennis met elkaar, vervolgens bekijken we jullie situatie. Wat is voor jullie het belangrijkste pijnpunt, waar heb je de meeste zorgen om? Zijn er kinderen? Dan geeft het rust om zo snel mogelijk afspraken te maken over de verdeling van de zorg voor de kinderen.

Ook komen financiën, alimentatie, woonsituatie, inboedel en pensioen aan de orde. Niets wordt vergeten. Ik leg de afspraken, die de basis zijn voor het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan, vast en jullie ontvangen hier een verslag van. Als alles duidelijk is en jullie akkoord gaan, maak ik het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan definitief en worden de documenten ingediend bij de rechtbank. Ook wordt de scheiding ingeschreven bij de gemeente, daar hebben jullie geen omkijken naar.

Er moet veel geregeld worden: zorgtaken, praktische zaken, financiële zaken. Ik begeleid jullie zodat jullie tot weloverwogen beslissingen kunnen komen. Jullie kunnen rekenen op een open, eerlijke en deskundige aanpak.

Waar ik mij sterk voor maak
Ik ben zeker onpartijdig, maar bij de afspraken over de kinderen stel ik het belang van het kind voorop. Kinderen verdienen extra aandacht. Er zijn veel manieren om hen bij de scheiding te betrekken. In het eerste gesprek gaan we daar verder op in. Ik heb boeken met waardevolle informatie te leen voor de kinderen en/of voor jullie zelf, als jullie daar behoefte aan hebben.

Jullie zitten nu in een rollercoaster van emoties en onzekerheden. Ik geef informatie waar jullie mee aan de slag kunnen en denk positief-kritisch mee. Geen algemeen verhaal, maar ik zet mij in voor afspraken die bij jullie situatie passen. Praktische afspraken waar jullie verder mee kunnen.

In het kort iets persoonlijks
Ik houd ervan om gezellig samen te zijn met mijn gezin, kleinkinderen, familie en vrienden. Ook word ik blij van wandelen en spelen met mijn honden. En nog veel meer, zoals van (onverwachte) visite, van iemand die iets aardigs zegt/doet, van vakantie thuis of op reis, van de tuin die zo mooi in bloei staat, van mooi weer (ook als het sneeuwt/vriest), van mooie muziek, van waardering voor mijn werk, van theaterbezoek, van lekker eten, van gewoon even niets.

Werkgebied
Zeeland: Middelburg, Goes, Terneuzen, Zierikzee, Kapelle, Vlissingen

Leida Franse:

‘Met rust en geduld en met mijn praktische instelling help ik jullie graag!’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor 's Heerenhoek Werrilaan 49, 4453 CB 's Heerenhoek
 • Dockwize Edisonweg 41b, 4382 NV Vlissingen
 • Stichting Vraagkracht Verlengde Walstraat 1, 4341 CS Arnemuiden
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Leida?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Leida

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Dagmar van der V.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Fijn dat het zo snel geregeld kon worden. Dat heeft mij en de kinderen echt geholpen.

 • Marijn M.
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Dank je wel voor je hulp. Fijn, de manier waarop je ons hebt begeleid. We hebben het goed kunnen regelen allemaal, dank zij jouw hulp. Heel veel succes met het verder opbouwen van je praktijk.

 • Kim
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Fijn je weer eens te zien, al had ik je liever in een andere situatie weer eens gezien. Je hebt mij, mijn ex-partner en de kinderen goed geholpen. Je bent het vertrouwen meer dan waard. Dankjewel Leida

 • Rens Bosch
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Je hebt goed werk geleverd, je luistert goed en hebt kennis van de materie.

 • Wendy H.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Dankjewel dat ik je altijd mocht bellen ook als ik het niet zag zitten. Je geduld, begrip en je kennis waren prettig in de moeilijke tijd. Fijn ook dat we je boeken mogen lenen.

 • Dominic H.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Gewoon fijn en snel geregeld en je weet waar je over praat. En blijft het uitleggen tot het duidelijk is. Bijvoorbeeld over het pensioen.

 • Tim van V.
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Ik vind het zo knap van je dat je onze situatie tot een goed einde hebt gebracht. Je hield ons elke keer weer bij de les ondanks de vele heftige ruzies. We mochten altijd bellen, en dat was ook echt nodig! BEDANKT!

 • Heidi Loos
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Bedankt voor de tijd en de uitleg. Het geeft ons allebei een rustiger gevoel als er iemand stapsgewijs structuur aanbrengt in de ontstane chaos.

 • Melvin v/d B.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik vond het zo fijn dat je altijd bereikbaar was en een luisterend oor had. Dan kon ik er weer tegen. En dat je de zaken goed geregeld zijn. Daar waren mijn ex en ik nooit uitgekomen.

 • Twan van L.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Nogmaals bedankt voor het begeleiden van onze scheiding. We hebben het, ondanks de moeilijke situatie, als een prettig contact ervaren. Je bent oprecht betrokken en dat stelde mij op m’n gemak.

 • Amy L.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Scheiding binnen 8 weken klaar! Heel fijn! We kunnen nu verder.

 • Irene van Looie
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  De tips die we kregen voor het nemen van de beslissingen en voor de afspraken zijn heel waardevol. Ze stelt vragen waardoor je moet nadenken over de afspraken die je maakt en de consequenties van die afspraken. Dat is goed want daar hadden wij nooit aan gedacht.

 • Siebe
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Het fijnste vond ik de aandacht en tijd die er was voor de kinderen. Ook zij konden met hun vragen bij Leida terecht. Dat voelde goed.

 • Aalbert A.
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Ik maakte mij druk over de onzekerheden die ons te wachten stonden. Dan is het fijn als iemand je helpt die weet wat er moet gebeuren en die duidelijkheid schept. Zij is goed op de hoogte van financiële en fiscale consequenties. Ook de verslagen die we na een gesprek kregen waren duidelijk. Dat is goed om na te kunnen lezen.

 • J. Beemsterboer
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Door de vragen die ze stelde liet ze mij “in de spiegel” kijken. Dit veranderde iets in mijn denken over mijn rol in het jarenlange conflict. Ze zegt rake dingen!

 • Aran van Emden
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Door jouw deskundigheid, begrip en doortastendheid is een vechtscheiding voorkomen.

Terug naar boven