Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274 Vraag gratis adviesgesprek aan
Ga naar content

Over Lisette van der Lans

Ik ben Lisette van der Lans en sinds 2011 werkzaam als MfN-familiemediator, arbeidsmediator en vertrouwenspersoon (in deze video stelt Lisette zichzelf voor). Mijn hart ligt bij familiemediation, waarbij ik samen met mijn cliënten op zoek ga naar de beste oplossing voor de kwesties die bij hen spelen. Samen met mijn collega vorm ik de maatschap ‘Mediation voor Jou’, waarin wij mensen begeleiden bij (internationale) scheidingen en de problematiek die daaruit voortvloeit.
Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in mensen en in wat hen beweegt. Voordat ik mediator werd, had ik mijn eigen tekst- en communicatiebureau. Het leukste aan dat werk vond ik het interviewen van mensen om vervolgens de essentie van het gesprek en de drijfveren en ambities van de persoon zo goed mogelijk weer te geven.
In mijn vak als mediator is mijn drijfveer om jullie zo goed mogelijk te begeleiden. Je hoeft het namelijk niet alleen te doen! Samen gaan we aan de slag om realistische, haalbare afspraken te maken waar jullie met een gerust gevoel je handtekening onder kunnen zetten. In de afgelopen jaren heb ik ruim 400 stellen succesvol mogen begeleiden bij hun scheiding.

Mijn onderscheidende factor
Ik luister goed naar jullie specifieke zorgen, wensen en behoeftes. Ik doe mijn best om jullie vertrouwd te laten voelen, zodat jullie in alle rust beslissingen kunnen nemen.

Trouwen doe je samen, maar scheiden toch ook? 

Van cliënten hoor ik terug dat ze mij als rustig en empathisch ervaren. Ook vinden zij het prettig dat ik de hoofdlijnen in de gaten houd. Jullie mogen ervan afwijken zoveel je wilt, maar ik zal steeds weer terugkomen op de vraag hoe de kwestie naar tevredenheid van jullie allebei kan worden opgelost.
Ik beschik over de financiële en juridische kennis om jullie scheiding van begin tot eind te begeleiden. Mocht ik op een bepaald gebied toch onvoldoende expertise hebben, dan weet ik de juiste mensen in mijn netwerk te vinden die ons verder helpen.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Ik probeer altijd op korte termijn een moment te vinden voor onze eerste, vrijblijvende, kennismakingsafspraak. Dat kan bij jullie thuis, bij mij op kantoor in Sassenheim of op een andere locatie. Ook in mijn werktijden ben ik flexibel, we vinden altijd een moment dat iedereen past.
Tijdens onze eerste afspraak hoor ik graag wat jullie het meest hoog zit: bijvoorbeeld wie waar gaat wonen, hoe de financiën verdeeld moeten worden, wanneer jullie het aan de kinderen vertellen. Hier gaan we direct mee aan de slag, zodat jullie na de eerste afspraak al een beetje rust kunnen ervaren. Daarna gaan we verder met het bespreken en opstellen van het ouderschapsplan en het convenant. Ik werk samen met een kinderpsychologiepraktijk en zal samen met jullie bekijken hoe de kinderen het beste geholpen kunnen worden in deze moeilijke periode.
Ik neem alles met jullie door, stel concept documenten op, maak de berekeningen voor kinder- en partneralimentatie en zorg ervoor dat jullie alles begrijpen. Pas als alles helder is kunnen jullie samen haalbare afspraken maken waar jullie allebei tevreden mee zijn.

Waar ik mij sterk voor maak
Rust en ruimte om alles te kunnen delen en bespreken, daar maak ik mij sterk voor. Én voor duidelijkheid. Ik probeer orde te scheppen in de chaos die een scheiding met zich meebrengt. Moeilijke dingen wat makkelijker maken, dat is wat ik probeer te doen.
In alle gesprekken besteed ik aandacht aan de communicatie tussen jullie beiden. Met als doel dat jullie op een constructieve manier met elkaar communiceren, tijdens de gesprekken maar ook in de toekomst.
We nemen de tijd die nodig is. Tegelijkertijd ga ik efficiënt en voortvarend te werk. Ook als jullie even kwijt zijn waar je samen naartoe wilt, help ik jullie weer verder. Zodat er binnen afzienbare tijd een ouderschapsplan en/of convenant is dat jullie beiden alle vertrouwen geeft voor de toekomst.

In het kort iets persoonlijks
Ik geniet van mijn werk en ben daarnaast graag thuis, bij mijn gezin. Mijn grote hobby’s zijn zingen en muziek maken en ik kook en reis heel graag. Van samenzijn en genieten met familie en vrienden word ik blij.

Lisette van der Lans
Je hoeft het niet alleen te doen!

Werkgebied
Noord-Holland: Haarlem, Haarlemmermeer, Amsterdam, Amstelveen, Hillegom, Bennebroek, Aerdenhout, Heemstede
Zuid-Holland: Leiden, Sassenheim, Warmond, Voorhout, Noordwijk, Rijnsburg, Katwijk, Lisse, Oegstgeest

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Sassenheim H. Knoopstraat 1, 2171 PW Sassenheim
 • Kantoor Heemstede Herenweg 115, 2105 MG Heemstede
 • Kantoor Haarlem Diakenhuisweg 39, 2033 AP Haarlem
 • Bij u thuis

Heeft u interesse in mediation met Lisette

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Vraag adviesgesprek aanIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Lisette

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Monique
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Lisette van der Lans maakt echt tijd voor je. Alles wordt goed uitgelegd. Een vriendin had goede ervaringen met Lisette van der Lans opgedaan en haar aanbevolen. We hebben daar absoluut geen spijt van gehad. We voelden ons allebei heel erg gehoord en hebben onze scheiding netjes kunnen afronden. Kortom een hele goede mediator!

 • R. Simons
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Ik ben zeer tevreden over onze mediator Lisette van der Lans. Ik heb de afspraken en het overig contact als zakelijk maar met genoeg gevoel ervaren. De prijs/kwaliteitverhouding was prima. Het bleek dat we in aanmerking kwamen voor vermindering in kosten (alleen een eenmalige bijdrage). De prijs heeft eigenlijk geen rol gespeeld, voor mij was het heel belangrijk dat iemand me hielp in dit moeilijke proces zonder al te veel drama. Dat is heel goed gelukt.

 • Henk H.
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Ik heb de diensten van Lisette van der Lans als erg prettig ervaren. Zij bracht rust, duidelijkheid en ruimte om alles te kunnen delen en bespreken. Ze gaf ons beide goede adviezen en zo zijn wij uiteindelijk tot goeie oplossingen gekomen. Zij dacht goed met ons mee en kon onze emoties goed invoelen toen het even heftig werd, met name tijdens de financiële afwikkeling. Bij Lisette van der Lans staat het welzijn van de kinderen voorop en dat sprak ons ook aan. De prijs/kwaliteitverhouding was goed. Ook hierin werd er met ons meegedacht, wat tot een mooi compromis leidde. Zij scoort een dikke 9.

 • Ronald
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Scheiden is nooit leuk en zeker niet makkelijk, zeker niet als er kinderen zijn. Maar met hulp van Mediation voor Jou is onze echtscheiding soepel verlopen en wat vooral belangrijk is, zonder ruzie. Duidelijke afspraken en vooral respect en professionaliteit waren hier sleutelwoorden in. Als je een mediator zoekt ben je hier zeker aan het goede adres.

 • Tanya
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  We had Lisette help us with our mediation. She was extremely professional, knowledgeable and efficient. I would highly recommend their services.

Terug naar boven