Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274 Maak een gratis belafspraak
Ga naar content

Over Maaike Rautenberg

Na jarenlang in de zorg te hebben gewerkt, heb ik in 2017 het roer omgegooid en ben ik mediator geworden. Ik ben MfN-registermediator en sinds 2020 ook familiemediator (bekijk hier de voorstelvideo van Maaike). Het vak van mediator past mij als een jas. In dit vak kan ik mijn talent inzetten om uit ieder verhaal de kern naar boven te halen. Vaak zit dit op het emotionele vlak: dat wat niet met woorden wordt benoemd, maar wat essentieel is om het conflict op te lossen.

Graag help ik jullie om in goed onderling overleg en met respect voor elkaar tot duurzame afspraken te komen. Als het contact verbetert, verbetert de communicatie, en zijn mensen weer in staat om wegen te vinden die voor iedereen goed voelen.

Mijn onderscheidende factor
Ieder heeft zijn of haar eigen emoties en wensen voor de toekomst. Het is niet altijd makkelijk om daarin op één lijn te komen. Misschien is er tussen jullie ook een kloof gekomen en lukt het niet meer om goed met elkaar te praten. Ik help jullie graag bij het verbeteren van het contact en de communicatie, zodat er ruimte komt om naar oplossingen te zoeken.

Mijn kracht zit hem in het aanvoelen van wat er in de onderstroom speelt, en dat naar boven halen.

Er komt op tafel wat er daadwerkelijk aan de hand is.

Als dat besproken wordt, zijn daarna alle (rationele) keuzes makkelijker te maken.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Ik start elke mediation met een gesprek met ieder apart. Dit biedt jullie de ruimte om je verhaal te vertellen en mij mee te nemen in je wensen en wat je bezighoudt. Ik wil graag een zo goed mogelijk beeld krijgen van jullie als mens en hoe jullie de situatie beleven. Dat geeft mij inzicht in hoe ik jullie het beste kan begeleiden. Na de individuele intakes volgen de gezamenlijke gesprekken.

Mijn expertise richt zich met name op situaties waarbij mensen in de toekomst nog met elkaar te maken hebben, zoals een echtscheiding met kinderen. De partnerrelatie wordt verbroken, maar de ouderrelatie loopt door. De ouderrelatie moet in de nieuwe omstandigheden worden opgebouwd. Hier kan ik goed bij ondersteunen.

Waar ik mij sterk voor maak
Ik zorg ervoor dat iedereen zich gezien en gehoord voelt, daar maak ik me sterk voor! Wat mij keer op keer raakt, is de opluchting bij de partijen op het moment dat ze zich écht begrepen voelen. Het voelt voor hen alsof de muur die tussen hen in staat, eindelijk een stukje kleiner is geworden. Dit geeft energie en hoop voor de toekomst, waardoor mensen in staat zijn goede keuzes en afspraken te maken. Dat maakt mij trots.

In het kort iets persoonlijks
Ik woon in Utrecht samen met mijn vriend en samen hebben we een zoon. Mijn vrije tijd besteed ik vooral aan klassieke muziek. Ik zing met veel plezier in een kleinschalig ensemble in Amersfoort en ik volg zanglessen. Daarnaast maak ik graag kleding, meestal voor mijzelf, maar soms ook voor anderen.

Werkgebied
Flevoland: Almere, Lelystad
Gelderland: Arnhem, Apeldoorn, Nijmegen, Zutphen, Ede
Noord-Holland: Hoorn, Haarlem, Alkmaar, Zaandam, Zaanstad, Haarlemmermeer, Amsterdam, Hilversum, Bussum, Amstelveen
Overijssel: Zwolle, Hengelo, Almelo, Enschede, Deventer
Utrecht: Utrecht, Amersfoort, Zeist, Houten, Soest
Zuid-Holland: Rotterdam, Zoetermeer, Spijkenisse, Leiden, Gouda, Den Haag, Dordrecht, Alphen aan den Rijn, Gorinchem, Delft, Hellevoetsluis

Maaike Rautenberg:

‘Ruimte scheppen voor oplossingen en wegen vinden die voor iedereen goed voelen.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Bij u thuis
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Maaike?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Maaike

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Roza
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Maaike heeft het gesprek in zeer goede banen geleid, ze was zeer bekwaam. Een betrokken en deskundige mediator.

 • Arnoud
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Onder Maaike’s leiding hadden we persoonlijke gesprekken in goede sfeer, met respect en zorgvuldigheid. Ik ben zeer tevreden.

 • Anoniem
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik heb Maaike leren kennen als een invoelende mediator met zorgvuldige aandacht voor alle deelnemers. Ze is in staat om op ontwapenende wijze deelnemers actief bij de mediation te betrekken. Maaike kan goed luisteren en begrijpelijk samenvatten wat deelnemers inbrengen en is prima in staat de vaart er in te houden (oplossingsgericht). Maaike staat open voor feedback.

 • René
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Maaike is een vakvrouw. Ze maakt contact met de mensen aan haar tafel en begeleidt hen op een zorgvuldige manier naar een uitkomst waar iedereen zich écht in kan vinden. Ik kan het weten, ik zat aan haar tafel.

 • K.S.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik heb Maaike leren kennen als een betrokken mediator. Maaike gaat zorgvuldig om met moeilijke situaties en wil daarbij beide kanten van het verhaal horen en aandacht geven. Dat geeft vertrouwen. Het uitwisselen van feedback met Maaike op een open en respectvolle manier, heb ik als prettig ervaren.

Terug naar boven