Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274 Maak een gratis belafspraak
Ga naar content

Over Paul Schulte

Na mijn studie Rechten ben ik begonnen als kandidaat-notaris en die kennis zet ik nog steeds in bij scheidingszaken. Vervolgens heb ik de opleiding tot mediator en financieel echtscheidingsadviseur gedaan en behaald. Sinds de opleiding werk ik veel samen met collega’s en delen we kennis en ervaring om de beste kwaliteit te bieden (leer Paul nog beter kennen middels zijn voorstelvideo).

Naast vertrouwen scheppen vind ik het belangrijk om rust, duidelijkheid en overzicht te bieden. Jullie staan voor veel beslissingen. Ik zet de verschillende mogelijkheden op een rij en help bij het maken van afspraken waar iedereen zich in kan vinden, zoals afspraken voor in de toekomst. Graag draag ik oplossingen aan en geef ik advies als daarom wordt gevraagd.

Goed scheiden is samen scheiden. Daar zet ik mijn kennis en ervaring graag voor in. Ik luister actief en denk mee gedurende het hele proces, met levenservaring en optimisme.

Mijn onderscheidende factor
Mijn analytische denkvermogen combineer ik met mijn betrokkenheid en optimisme. Tot de kern van de zaak komen, ook de onderliggende belangen, vind ik erg belangrijk. Ik kan me goed inleven in verschillende situaties.

Het belangrijkste dat ik kan bieden is rust en duidelijkheid.

Ik zorg ervoor dat alle nodige informatie beschikbaar is en geef inzicht in de consequenties van keuzes, zodat jullie goede afwegingen kunnen maken. Bijvoorbeeld wel of geen alimentatie, wel of geen pensioen verdelen. Meestal komen partijen tot dezelfde slotsom.

Nazorg bied ik altijd kosteloos en evaluatie hoort voor mij bij dit vak. Ik houd altijd nog contact na de scheiding en dat wordt gewaardeerd.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Tijdens de kennismaking bespreken we jullie situatie en wensen en nemen we de verschillende stappen van de mediation door. Middels een checklist zal ik jullie om de nodige informatie vragen, zodat we alle belangrijke input hebben voor de afspraken die moeten worden gemaakt. Samen nemen we de inventarisatie die daaruit volgt, zorgvuldig door.

Stap voor stap bespreken we de relevante thema’s, zoals de zorg voor de kinderen, de woonsituatie, het vermogen, pensioen, hypotheek, spaargeld en het hebben van een eigen onderneming. Ik maak verdeelstaten op en doe de bijbehorende berekeningen, waarbij ik rekening houd met bijvoorbeeld schenkingen en/of erfenissen. Vervolgens stel ik het convenant en eventuele ouderschapsplan op.

Daarna is er tijd voor ‘beraad’. Jullie nemen de stukken rustig door en we zetten de puntjes op de i. Duurzame afspraken op maat zijn het resultaat.

Een mediation is voor mij geslaagd als alle onderwerpen in goed overleg besproken zijn en als er heldere afspraken zijn gemaakt die goed zijn voor iedereen. Ook moeten de afspraken duidelijk zijn verwoord.

Waar ik mij sterk voor maak
Ik maak me sterk voor al jullie belangen. Vaak zijn er ‘grote gedeelde belangen’, zoals het welzijn van de kinderen of ‘hoe het verder gaat met de eigen onderneming’. We brengen zorgvuldig in kaart wat jullie allemaal belangrijk vinden, samen zoeken we de beste oplossingen.

Soms blijkt het vinden van woonruimte een beklemmende factor. Samen met financieel deskundigen heb ik mogelijkheden ontwikkeld om de koopwoning te behouden, al is het soms tijdelijk voor de kinderen en hun leefomgeving. Mensen zijn erg blij met dit perspectief.

In het kort iets persoonlijks
Ik geloof in ruimte en persoonlijke vrijheid. De ultieme vrijheid ervaarde ik toen ik tijdens een sabbatical vrijwilligerswerk deed in de natuur van Zimbabwe. Het was een bijzondere tijd en er was veel humor te beleven met de mensen daar. In Afrika was mijn coming-out en ging ik met het volste vertrouwen een nieuw leven tegemoet. Naast reizen houd ik van roeien, wandelen, gezellig samen eten met vrienden terwijl we lief en leed delen.

Werkgebied
Noord-Holland: Haarlem, Zaanstad, Haarlemmermeer, Amsterdam, Hilversum, Bussum, Amstelveen
Utrecht: Amersfoort, Zeist, Soest

Paul Schulte:

‘Ik maak me sterk voor al jullie belangen.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Amsterdam I Van Eeghenlaan 27, 1071 EN Amsterdam
 • Kantoor Amsterdam II IJsbaanpad 9, 1076 CV Amsterdam
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Paul?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Paul

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Farida Nabibaks
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Schulte is heel kundig, vanaf begin tot einde transparant en betrokken. Ik wil hem graag aanbevelen om complexe zaken te verduidelijken en tot een goed eind leiden.

 • C. van Toor
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Altijd volgens afspraak geholpen. Paul is een aardige kerel zonder uitsloverij. Nazorg jaren later verliep netjes, met kennis van zaken.

 • John
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Prettig, rustig, ter zake kundig, vlotte afhandeling (met behoud van kwaliteit en aandacht voor beiden). Teamworker.

 • Peter-Jan
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Ondersteuning was zakelijk maar vriendelijk.

 • L. Beuk
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Vriendelijk, deskundig

 • Eveline
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Paul is heel prettig in de omgang, vanaf het eerste moment was het goed ondanks de vervelende situatie waarin wij ons bevonden. Paul kan zich enorm goed inleven, is rustig en heel kundig. Hij denkt echt mee,in het belang van beide partijen. Ben blij dat we met Paul in gesprek gegaan zijn, het heeft ons veel gebracht. Ik zou Paul aan iedereen aanraden!

 • Saskia
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Rustige duidelijke communicatie waarbij beide belangen goed afgewogen worden en er tevens rekening gehouden wordt met emoties die meespelen waardoor we als partijen toch uiteindelijk gezamenlijk tot overeenstemming zijn gekomen.

 • G.E.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Oog voor alle betrokken partijen. Zeer vriendelijk, goed te bereiken en betrokken. Ik ben erg blij dat we bij Paul Schulte aan hebben geklopt.

Terug naar boven