Ga naar content

Over Paul Schulte

Na mijn studie Rechten ben ik begonnen als kandidaat-notaris en die kennis zet ik nog steeds in bij scheidingszaken. Vervolgens heb ik de opleiding tot mediator en financieel echtscheidingsadviseur gedaan en behaald. Sinds de opleiding werk ik veel samen met collega’s en delen we kennis en ervaring om de beste kwaliteit te bieden (leer Paul nog beter kennen middels zijn voorstelvideo).

Naast vertrouwen scheppen vind ik het belangrijk om rust, duidelijkheid en overzicht te bieden. Jullie staan voor veel beslissingen. Ik zet de verschillende mogelijkheden op een rij en help bij het maken van afspraken waar iedereen zich in kan vinden, zoals afspraken voor in de toekomst. Graag draag ik oplossingen aan en geef ik advies als daarom wordt gevraagd.

Goed scheiden is samen scheiden. Daar zet ik mijn kennis en ervaring graag voor in. Ik luister actief en denk mee gedurende het hele proces, met levenservaring en optimisme.

Mijn onderscheidende factor
Mijn analytische denkvermogen combineer ik met mijn betrokkenheid en optimisme. Tot de kern van de zaak komen, ook de onderliggende belangen, vind ik erg belangrijk. Ik kan me goed inleven in verschillende situaties.

Het belangrijkste dat ik kan bieden is rust en duidelijkheid.

Ik zorg ervoor dat alle nodige informatie beschikbaar is en geef inzicht in de consequenties van keuzes, zodat jullie goede afwegingen kunnen maken. Bijvoorbeeld wel of geen alimentatie, wel of geen pensioen verdelen. Meestal komen partijen tot dezelfde slotsom.

Nazorg bied ik altijd kosteloos en evaluatie hoort voor mij bij dit vak. Ik houd altijd nog contact na de scheiding en dat wordt gewaardeerd.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Tijdens de kennismaking bespreken we jullie situatie en wensen en nemen we de verschillende stappen van de mediation door. Middels een checklist zal ik jullie om de nodige informatie vragen, zodat we alle belangrijke input hebben voor de afspraken die moeten worden gemaakt. Samen nemen we de inventarisatie die daaruit volgt, zorgvuldig door.

Stap voor stap bespreken we de relevante thema’s, zoals de zorg voor de kinderen, de woonsituatie, het vermogen, pensioen, hypotheek, spaargeld en het hebben van een eigen onderneming. Ik maak verdeelstaten op en doe de bijbehorende berekeningen, waarbij ik rekening houd met bijvoorbeeld schenkingen en/of erfenissen. Vervolgens stel ik het convenant en eventuele ouderschapsplan op.

Daarna is er tijd voor ‘beraad’. Jullie nemen de stukken rustig door en we zetten de puntjes op de i. Duurzame afspraken op maat zijn het resultaat.

Een mediation is voor mij geslaagd als alle onderwerpen in goed overleg besproken zijn en als er heldere afspraken zijn gemaakt die goed zijn voor iedereen. Ook moeten de afspraken duidelijk zijn verwoord.

Waar ik mij sterk voor maak
Ik maak me sterk voor al jullie belangen. Vaak zijn er ‘grote gedeelde belangen’, zoals het welzijn van de kinderen of ‘hoe het verder gaat met de eigen onderneming’. We brengen zorgvuldig in kaart wat jullie allemaal belangrijk vinden, samen zoeken we de beste oplossingen.

Soms blijkt het vinden van woonruimte een beklemmende factor. Samen met financieel deskundigen heb ik mogelijkheden ontwikkeld om de koopwoning te behouden, al is het soms tijdelijk voor de kinderen en hun leefomgeving. Mensen zijn erg blij met dit perspectief.

In het kort iets persoonlijks
Ik geloof in ruimte en persoonlijke vrijheid. De ultieme vrijheid ervaarde ik toen ik tijdens een sabbatical vrijwilligerswerk deed in de natuur van Zimbabwe. Het was een bijzondere tijd en er was veel humor te beleven met de mensen daar. In Afrika was mijn coming-out en ging ik met het volste vertrouwen een nieuw leven tegemoet. Naast reizen houd ik van roeien, wandelen, gezellig samen eten met vrienden terwijl we lief en leed delen.

Werkgebied
Flevoland: Almere
Noord-Brabant: Roosendaal
Noord-Holland: Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam, Bussum, Castricum, Diemen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Hilversum, Krommenie, Naarden, Purmerend, Zaandam, Zaanstad
Utrecht: Amersfoort, Baarn, Bilthoven, De Bilt, Soest, Zeist
Zuid-Holland: Alphen aan den Rijn, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorburg, Voorschoten, Wassenaar

Paul Schulte:

‘Ik maak me sterk voor al jullie belangen.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Amsterdam I Van Eeghenlaan 27, 1071 EN Amsterdam
 • Kantoor Amsterdam II IJsbaanpad 9, 1076 CV Amsterdam
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Maak kennis met Paul

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

Heeft u interesse in mediation met Paul?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven