Bel nu vrijblijvend +31852250274Vraag gratis adviesgesprek aan
Ga naar content

Over Rik van der Vies

Over Rik van der Vies
In mijn rol als mediator ga ik vanuit het geschil op zoek naar de belangrijkste breekpunten én belangen. (Bekijk de introductievideo waarin Rik zich voorstelt). Vervolgens gaan we op zoek naar een passende oplossing. Ik ben MfN gecertificeerd registermediator, International Full Certified ADR-mediator, Coach en Rechtbank mediator Midden-Nederland, en heb al enige jaren een goed lopend mediationkantoor in het Utrechtse Oudewater. Hoe mensen mij typeren? Een ‘mensenmens’, direct en resultaatgericht, koersvast, authentiek, inspirerend, constructief en creatief.

Mijn onderscheidende factor
Ik geloof in een werkbare toekomst voor iedereen. Speciale aandacht heb ik voor degenen die de toekomst hebben: jullie kinderen! Daarom heb ik naast de opleiding tot MfN-registermediator ook de geaccrediteerde opleiding tot familiemediator afgerond.

Ook heb ik vanwege mijn achtergrond veel kennis van ondernemerszaken. Het hebben van een eigen bedrijf en de opties die u heeft wanneer u zelfstandig verder gaat. Ik begeleid cliënten tot een werkbare oplossing voor beide partijen.

In totaal heb ik meer dan 40 jaar ervaring met mediation. Ik heb dus ook méér dan 40 jaar ervaring met het oplossen van conflicten.

Dat heeft mij veel mensenkennis gegeven en inzicht in belangen/wensen van mensen en keuzes die moeten worden gemaakt. Graag ga ik op zoek naar úw belangen en de oplossing die daar het beste bij past.

Jullie willen scheiden, wat nu?
U kunt erop rekenen dat alles zorgvuldig geregeld wordt en dat ik u goed begeleid in de te nemen stappen. Ik verzorg het gehele traject van uw echtscheiding of beëindiging van samenwoning. Als er kinderen zijn dan zorg ik voor de kinder- en partneralimentatieberekening en het ouderschapsplan. Heeft u een eigen onderneming dan zetten we de afspraken helder op papier. Ik stel het echtscheidingsconvenant op en regel de indiening bij de rechtbank.

Waar ik mij sterk voor maak
Het vinden van de oplossing is wat mij drijft.

Het conflict is er immers om opgelost te worden, want dan kunnen we door met het leven.

Zolang er een conflict is, is er stilstand. Of ik nu praat met een schoonmaker, directeur, ICT-medewerker of huisvrouw; mijn liefde voor mensen, directheid, eerlijkheid en creativiteit zorgen altijd voor een constructieve oplossing van het conflict.

Rik van der Vies

“Op zoek naar de belangen en een passende oplossing”

Werkgebied:
Utrecht, Woerden, Gouda, Montfoort, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Oudewater, Haastrecht, Reeuwijk, Bodegraven, Waddinxveen, Moordrecht, Nieuwerkerk aan de IJssel, Harmelen, Vianen, Maarsen, Bunnik, Gorinchem, Culemborg, Breukelen, Soest, Hilversum. Geheel Nederland behalve Limburg en Zeeland.

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Bij u thuis
 • Kantoor Oudewater Utrechtse straatweg 11, 3421GL Oudewater

Heeft u interesse in mediation met Rik

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Vraag adviesgesprek aanIn 2 minuten geregeld
Bel nu +31 85 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Rik

thumbnail rik Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Een cliënt uit Lelystad
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  "Ik had niet kunnen denken dat je ons weer in gesprek kon brengen met elkaar. Onwijs bedankt voor alles!"

 • Een cliënt uit Emmeloord
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  "Bijzonder hoe je de kinderen er bij betrokken hebt. We hebben jouw hulp als een enorme steun ervaren in deze krankzinnige periode uit ons leven. Dank je wel voor al je hulp."

Terug naar boven