Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274Maak een gratis belafspraak
Ga naar content

Over Roosmarijn Groenendijk

Als mediator en ADR-gecertificeerd scheidingsspecialist kan ik mensen echt helpen in een heel lastige periode van hun leven. Een periode van zorgen en stress, waarin zij op zoek zijn naar duidelijkheid en antwoorden. Ik kan jullie van A tot Z begeleiden, waarbij aan alle belangrijke zaken – zowel op emotioneel, financieel, fiscaal en juridisch gebied – wordt gedacht. Zo ontstaat er rust in een hele onrustige periode. Voor jullie én voor de kinderen (bekijk hier de introductievideo van Roosmarijn).

Want hoe je het ook wendt of keert; een scheiding raakt het hele gezin.

In mijn begeleiding heb ik dan ook aandacht voor iedereen binnen het gezin. Uit eigen ervaring weet ik hoe groot de impact van een scheiding is en hoe belangrijk het is dat alles goed geregeld wordt. Dit is bepalend voor de scheidingsperiode zelf en voor de toekomst van iedereen in het gezin. Immers de verbinding blijft, ook na de scheiding.

Ik ben ervan overtuigd dat dit ‘totaalpakket’ alles in zich heeft, zodat jullie op een goede, eerlijke en oprechte manier afscheid kunnen nemen van jullie partnerrelatie en samen als ouders verder kunnen.

Mijn onderscheidende factor
Na een economische studie heb ik jarenlang gewerkt in het internationale bedrijfsleven. Het effectief inzetten van communicatie en tot de kern komen waren belangrijke onderdelen van mijn werk. Ontzettend leuk en dynamisch, maar ik miste de maatschappelijke betrokkenheid. Ik wilde iets bijdragen voor mensen en daarin van betekenis zijn. Vanuit dat gevoel maakte ik de omslag en richtte ik Scheiden als Gezin op. Ook werd ik coach van het programma De Kinderen Scheiden Mee.

Mediator, scheidingsspecialist en kindercoach: met deze combinatie wil ik jullie optimaal begeleiden. Mijn focus ligt niet alleen op de emotionele begeleiding en bemiddeling, ik ga een stap verder. Jullie kunnen rekenen op gedegen financieel, fiscaal, en juridisch advies passend bij jullie specifieke situatie. Maatwerk en aandacht voor het hele gezin, daar sta ik voor!

Jullie willen scheiden, wat nu?
Gedurende de gesprekken leid ik jullie als neutrale en deskundige mediator, met aandacht voor jullie, de kinderen en de bijkomende emoties. Stap voor stap door het doolhof van getallen, cijfers, wetten en regels. Met als doel eerlijke afspraken en oplossingen voor nu en in de toekomst.

Kennismakingsgesprek
Het vrijblijvende kennismakingsgesprek is vooral bedoeld om elkaar te leren kennen en te luisteren naar jullie situatie. We bespreken jullie wensen en behoeften en ik geef een helder beeld van wat jullie mogen verwachten en wat ik voor jullie kan betekenen.

Start traject
Dit gesprek vormt de basis voor de volgende stappen. We bespreken hoe de situatie nu is en hoe jullie daar terecht zijn gekomen. Vervolgens gaan we vooruitkijken. Ik inventariseer jullie wensen voor de korte termijn en voor de lange termijn. De financiën, de woning en de kinderen komen onder andere aan de orde. Hierdoor krijg ik een goed beeld van jullie situatie. Het wordt duidelijk over welke onderwerpen jullie afspraken moeten maken, wat prioriteit heeft en wat jullie eigen ideeën en wensen hierover zijn.

Verloop traject
Tijdens deze gesprekken komen één voor één alle punten aan bod waar overleg voor nodig is om uit elkaar te gaan met een goede basis voor de kinderen. Door al deze punten te bespreken ontstaat er rust en perspectief voor de toekomst. Je weet wat je kunt verwachten en hoe het financiële plaatje eruit ziet. Indien gewenst is een gesprek met jullie kind/de kinderen een gratis onderdeel van het traject.

Afronding traject
Alle afspraken leg ik vast in een convenant, waaraan het ouderschapsplan wordt toegevoegd. Jullie ontvangen hiervan eerst een concept en we nemen deze samen goed door. In het convenant wordt gebruikgemaakt van juridisch taalgebruik, maar ik leg alles op een begrijpelijke manier aan jullie uit, zodat jullie weten waarmee je akkoord gaat. We zetten de laatste puntjes op de i, en als jullie het overal mee eens zijn maak ik het convenant definitief. Alle stukken kunnen dan ondertekend worden.

Juridische afhandeling
Om de scheiding rechtsgeldig te maken, moet een advocaat het echtscheidingsverzoek indienen bij de rechtbank. Ik zal de aanvraag bij de advocaat voor jullie verzorgen. Deze advocaat dient vervolgens het echtscheidingsverzoek bij de rechtbank in. Daarna spreekt de rechter de echtscheiding uit in een echtscheidingsbeschikking. Een echtscheiding is pas officieel als de beschikking in de registers van de burgerlijke stand staat ingeschreven. De datum van echtscheiding is de datum van inschrijving van de beschikking.

Waar ik mij sterk voor maak
Het is mijn missie om ouders te helpen hun scheiding goed, oprecht en eerlijk te regelen.

Samen zetten we de benodigde stappen en maken we keuzes die bijdragen aan een positieve toekomst voor het hele gezin.

In het kort iets persoonlijks
In mijn vrije tijd ben ik vooral met mijn kinderen buiten te vinden, op avontuur. Er is altijd iets te ontdekken! Daarnaast train ik met een hardloopgroep, wat naast trainen ook heel gezellig is!

Werkgebied
Noord-Holland: Haarlem, Hoofddorp
Utrecht: Utrecht, Vleuten, De Meern
Zuid-Holland: Leiden, Gouda, Alphen aan den Rijn, Boskoop, Bodegraven, Leimuiden, Nieuwkoop, Reeuwijk, Waddinxveen, Woerden

Roosmarijn Groenendijk:

Helpen om de scheiding goed, oprecht en eerlijk te regelen, met aandacht voor het hele gezin.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Alphen aan den Rijn Leidse schouw 2, Alphen aan den Rijn
 • Kantoor Leiden Schipholweg 103, Leiden
 • Kantoor Bodegraven Tolnasingel 1, Bodegraven
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Roosmarijn?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Roosmarijn

YouTube Screenshot van Roosmarijn Groenendijk Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Jan-Willem
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Oprecht betrokken en zeer deskundig!

 • Pieter T.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Roosmarijn heeft ons goed geholpen met de afwikkeling van onze scheiding. Ze was onpartijdig en we hebben goede uitleg en begeleiding gehad. Alles verliep soepel en snel zoals wij het graag wilden.

 • Jolanda
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Mijn ex-man en ik kozen destijds voor mediation bij Roosmarijn. Totaal geen spijt van. Het gaf ons rust en duidelijkheid. We zijn blij met de oplossingen en kunnen mede hierdoor gelukkig nog prima met elkaar door één deur. Bedankt voor deze fijne begeleiding!

 • Sabine v.d. P.
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Hele prettige samenwerking. Roosmarijn is objectief en heeft ons echt aan de hand genomen in alles wat geregeld moest worden. Dat hadden wij echt echt nodig en was heel fijn. De communicatie is snel en duidelijk. Ik beveel Roosmarijn van harte aan!

 • Bart
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Bedankt Roosmarijn, zonder jou hadden wij dit op deze manier niet zo goed kunnen afsluiten. Het gaf een boel rust thuis.

 • Norbert Baart
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Goed geholpen in de breedste zin van het woord.

Terug naar boven