Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274Vraag gratis adviesgesprek aan
Ga naar content

Over Ruud Serraarens

Sinds 2008 ben ik met veel plezier werkzaam als MFN register- en rechtbank mediator. Inmiddels heb ik met mijn ruime ervaring al meer dan 700 echtscheidingen begeleid en weet daarom als geen ander welke zaken er spelen en welke oplossingen er voor handen zijn. Iedere echtscheiding is vanzelfsprekend uniek, maar voor een verrassing kom ik niet snel te staan (bekijk hier de introductievideo van Ruud).

Mijn onderscheidende factor
Als mediator vind ik het belangrijk licht te werpen op het menselijke aspect van een echtscheiding oftewel de emotie, de rouw en het verlies.

Natuurlijk is het cruciaal om de zaken goed te regelen, maar hierbij moet er ook ruimte zijn voor het emotionele aspect.

Om deze reden houd ik niet vast aan een 9 tot 5 mentaliteit. Ik ben in de avonduren dan ook gewoon beschikbaar en ben bereid om bij mijn klanten thuis af te spreken.

Waar ik mij sterk voor maak…
Rechtvaardigheid en tolerantie. Iedere echtscheiding is anders, maar samen moeten we afspraken maken die eerlijk zijn en een solide basis vormen voor de toekomst. Ik ondersteun hierin en maak jullie hierbij vooral duidelijk waar de fiscale en juridische risico’s liggen. Uiteraard verlies ik hierbij de kinderen nooit uit het oog. U verandert van echtpaar naar ouderpaar en daarbij is het belangrijk de verstandhouding goed te houden. Want onthoud; kinderen scheiden niet…

Jullie gaan scheiden, wat nu?
Wanneer mensen gaan scheiden, hebben ze behoefte aan rust en zekerheid. Aan goed onderling overleg met als resultaat concrete afspraken. Dit kan in de praktijk echter lastig zijn en daar kom ik als mediator om de hoek kijken. Ik help om jullie echtscheiding in alle harmonie te regelen en om afspraken tot stand te brengen waarin jullie je beiden kunnen vinden. Denk hierbij aan afspraken over de verdeling van het geld, het huis, de inboedel of het pensioen. Maar ook omtrent de kinderen.

In zorgvuldig, onderling overleg werken jullie naar een mooie toekomst; voor zowel jullie zelf als de kinderen.

Uw echtscheiding toevertrouwen aan een expert met kennis van zaken en ruimte voor zowel de zakelijke- als emotionele afspraken die gemaakt moeten worden. Ik ondersteun jullie graag van A tot Z zodat jullie je kunnen focussen op datgene wat echt belangrijk is. Een nieuwe toekomst.

In het kort iets persoonlijks…
Ik hou van de Spaanse cultuur. Ik heb een passie voor de taal, het ritme van het leven en de – met name in Andalusië – Spaanse keuken. In mijn vrije tijd speel ik Padel. Dit is een racketsport uit Spanje waarbij het gaat om inzicht, geduld en teamwork. De kernwaarden van deze sport zijn eigenlijk hetzelfde als binnen mijn mediationpraktijk. Ben ik toe aan een activiteit waaraan geen lichamelijke inspanning te pas komt, dan open ik graag een goed boek. En dan het liefst een Scandinavische thriller.

Ruud Serraarens
‘Alleen gaat u sneller, samen komt u verder’

Werkgebied:
Zuid-Holland: Rotterdam Noord/Centrum, Zoetermeer, Delft, Overschie, Capelle a/d IJssel, Nieuwekerk a/d IJssel, Lansingerland

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Hillelaan Hillelaan 193, Katendrecht
 • Kantoor Oud-Beijerland Nobelstraat 25, Oud-Beijerland
 • Kantoor Middelharnis Voorstraat 15, Middelharnis
 • Bij u thuis

Heeft u interesse in mediation met Ruud

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Vraag adviesgesprek aanIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Ruud

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Romy
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik vond het een emotioneel zware tijd en Ruud heeft ons daar heel goed in ondersteund. Hij heeft echt een luisterend oor en hield ons goed bij de les van wat er geregeld moest worden. Dankjewel!

 • Kevin
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Wij maakte ons enorm zorgen over onze financiële situatie na de scheiding en waren daarom meer op zoek naar iemand die ons daarin kon ondersteunen. Ruud had precies de financiële kennis en expertise die wij nodig hadden! Hij is twee keer bij ons thuis geweest voor een gesprek en heeft hierin alles voor helder uit kunnen leggen. Wij wisten daarom al voor de scheiding definitief was tot in detail waar we aan toe waren. Ik kan Ruud dus zeker aanbevelen voor iedereen die met name op financieel gebied goede begeleiding zoekt.

 • Laurens T.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ruud heeft een goede balans in juridische kennis en vaardigheden als gespreksleider waardoor je met hem echt stappen kan maken binnen de scheidingsprocedure.

 • Marielle Bakker
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  We hadden veel vragen over onze woning, de inboedel, geld maar boven alles onze kinderen. We wilde dat er zo min mogelijk voor ze zou veranderen maar hadden geen idee hoe we dit aan moesten pakken. Ruud is wat dat betreft van alle markten thuis. Hij wist voor ons duidelijk te maken waar we recht op hadden maar heeft met name voor onze kinderen een heel transparant en sterk ouderschapsplan op weten te stellen. Dankjewel voor de fijne begeleiding.

Terug naar boven