Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274 Maak een gratis belafspraak
Ga naar content

Over Ton Janssen

Ik heb aan het conservatorium trombone, euphonium en directie gestudeerd en ben tijdens mijn studie gaan werken als uitvoerend musicus en docent (bekijk ook het introductiefilmpje van Ton). Later ben ik dirigent geworden en heb ik masterclasses, workshops en gastlessen mogen verzorgen in binnen- en buitenland. Tussen de bedrijven door heb ik in mijn vrije tijd enkele boeken geschreven.

Tijdens mijn carrière als musicus werd ik regelmatig gevraagd om besprekingen te leiden en te bemiddelen tijdens conflicten. Ik vond het leuk om te mogen helpen bij het oplossen van geschillen en het gaf me positieve energie als partijen samen tot een oplossing komen. Om meer handvatten te krijgen op het gebied van mediation besloot ik de opleiding tot mediator te volgen. Vervolgens was het voor mij een logische stap om een eigen mediationpraktijk te beginnen.

Ik ben een creatief persoon, gedreven en weet zaken goed te analyseren. Graag begeleid ik partijen bij het maken van afspraken waar iedereen achterstaat en waarbij problemen in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Mijn onderscheidende factor
Ik zorg ervoor dat partijen in een veilige omgeving, op een relaxte manier en in vertrouwelijkheid naar een oplossing toe kunnen werken. Aan het begin van een mediationtraject kunnen spanningen en emoties een belangrijke rol spelen. Hier is alle ruimte voor.

Door aandacht te besteden aan (verbetering van) de communicatie zal de sfeer snel op een positieve manier veranderen, zodat jullie goed met elkaar in gesprek komen.

Ik heb het vermogen om met mensen in een moeilijke situatie in gesprek te gaan en lastige zaken bespreekbaar te maken. Jullie persoonlijke aandachtsgebieden komen ruim aan bod. Mede door mijn creatieve vaardigheden komen we samen tot goede oplossingen die ook standhouden in de toekomst. Zodat jullie zo prettig mogelijk verder kunnen met jullie leven.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Allereerst hebben we een kennismakings-/intakegesprek waarin we jullie verwachtingen en wensen inventariseren. Wellicht hebben jullie al een aantal bespreekpunten in dit gesprek. Alles is bespreekbaar. Op basis van dit gesprek besluiten jullie of ik de geschikte mediator ben in dit moeilijke, belangrijke traject.

Als er kinderen bij betrokken zijn, bespreken we eerst het ouderschapsplan. Jullie hebben natuurlijk de beslissingsbevoegdheid over de minderjarige kinderen, maar het is zeker belangrijk dat er aandacht is voor de emoties van de kinderen en dat de wensen van de kinderen worden meegenomen in het ouderschapsplan. Zodat ook de kinderen zich gehoord voelen. Indien gewenst kan ik met de kinderen een ‘kindgesprek’ voeren.

Daarna komen alle andere aspecten aan bod, zoals de verdeling van bezittingen, de woonsituatie, de vermogensopstelling, alimentatie, belastingen, pensioenen, de eventuele eigen onderneming. Alle thema’s bespreken we zorgvuldig en handelen we met wederzijds goedkeuren af.

Nadat er overeenstemming is, worden de afspraken vastgelegd in het echtscheidingsconvenant. Het convenant gaat via de advocaat naar de rechtbank, waar dit wordt bekrachtigd en de echtscheiding ingeschreven wordt bij de gemeente.

Waar ik mij sterk voor maak
Als mediator vind ik het belangrijk om het vertrouwen van cliënten te hebben en cliënten te helpen open en eerlijk het gesprek met elkaar aan te gaan. In goed onderling overleg komen jullie tot heldere, duurzame afspraken die goed zijn voor iedereen.

Een mediation is voor mij succesvol afgerond als ieders belang is geborgd en als iedereen met een positief gevoel naar de toekomst kan kijken. Daar maak ik me sterk voor.

In het kort iets persoonlijks
Mijn hobby’s zijn: muziek (muziek maken en luisteren, bezoeken van concerten), sporten (fitness, joggen, wandelen en fietsen) en motorrijden.

Mijn kantoor is gevestigd op een rustige, anonieme plek aan de rand van Elsloo (Limburg). Ik ontvang jullie graag in mijn praktijkruimte grenzend aan een prachtige natuur.

Werkgebied
Limburg: Gehele provincie
Noord-Brabant: Eindhoven, Roosendaal, Tilburg, Den Bosch, Oosterhout, Helmond, Oss, Bergen op Zoom, Veldhoven, Waalwijk

Ton Janssen:

‘In een open sfeer komen we samen tot duurzame oplossingen.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Elsloo Beukstraat 28, 6181 KV Elsloo
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Ton?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Anne
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ton Janssen is een zeer bekwame bemiddelaar. Hij is integer, creatief, kan goed luisteren en weet het gezamenlijk belang snel te vinden om van daaruit naar een oplossing te werken.

 • Svenja
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Beste Ton, Via deze weg wil ik je graag nogmaals bedanken voor de fantastische hulp. Dankzij jouw goede begeleiding van onze gesprekken is het uiteindelijk gelukt om voor beide partijen op een prettige manier onze relatie te beëindigen.

 • Erwin
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ton is zeer kundig en professioneel. Heeft een aparte zienswijze wat zeer verhelderend is in de complexe wereld van mediation.

 • Peter
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  De complimenten voor Ton Janssen die in onze casus heeft bemiddeld.

Terug naar boven