fbpx
Ga naar content

Over Wendy Schoegje

Jarenlang heb ik in de financiële sector gewerkt, waarbij cijfermatig inzicht belangrijk was en ik veel juridische ervaring heb opgedaan. Verschillende functies heb ik vervuld, waaronder ook teamleider/coach. Op een gegeven moment werd het voor mij tijd om een nieuwe stap te zetten. Mediation paste heel goed bij wat ik had gedaan en het heeft mijn hart om mensen te helpen naar oplossingen waar zij zelf echt achterstaan (leer Wendy nog beter kennen middels haar voorstelvideo).

Naast MfN Registermediator ben ik Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA).
Ik help jullie graag bij alle aspecten van de scheiding, ook de emotionele kant. Het is belangrijk dat emoties geuit worden zodat deze niet in de weg zitten bij het maken van alle belangrijke afspraken.

Vaak zien mensen door de bomen het bos niet meer als ze gaan scheiden. Er komt veel op hen af. Ik zorg voor helderheid, structuur en overzicht en bewaak de voortgang van de verschillende stappen.

Mijn onderscheidende factor
Ik heb veel samengewerkt met een rouwtherapeut. Daardoor heb ik veel geleerd van de impact die situaties zoals een scheiding kunnen hebben. Gevoelens van verdriet, verlies en/of onmacht komen er vaak bij kijken.

We nemen zoveel tijd voor de emoties als jullie wensen.

Ik luister naar jullie verhaal en help jullie om elkaar (beter) te begrijpen, zodat jullie samen tot werkbare oplossingen kunnen komen.

Ik leid de gesprekken in goede banen en zorg ervoor dat jullie beiden je gezien voelen en gehoord worden. De stap om naar een mediator te gaan is best lastig, dan wordt het namelijk echt. Soms worstelen mensen al best lang met de vraag of ze echt willen scheiden, en dat gebeurt niet altijd samen. Daardoor kunnen beiden op een heel ander punt staan; de één kan onaangenaam verrast zijn door het besluit van de ander. Het is van belang stil te staan bij dat soort zaken, omdat dit mede bepaalt hoe iemand in de gesprekken zit.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Stap voor stap bespreken we alle thema’s die belangrijk voor jullie zijn. Het ouderschapsplan, de kinder- en/of partneralimentatie, de vermogensverdeling, de woonsituatie, het pensioen. Ook de nieuwe financiële situatie wordt in beeld gebracht. Daarmee komt er meer zekerheid over de toekomst en kunnen jullie met meer vertrouwen naar de toekomst kijken.

Mijn mooiste ervaring is een stel dat bij mij kwam om over de scheiding te praten. Zij kwamen zo goed in gesprek dat zij na een paar gesprekken tot de conclusie kwamen dat een scheiding niet hun weg was. Ik vind het heel mooi als dat ook nog mogelijk is, zeker als je bedenkt dat er heel jonge kinderen bij betrokken waren.

Waar ik mij sterk voor maak
Ik maak me sterk voor beslissingen waar jullie allebei achterstaan en die bij jullie persoonlijk passen. Hierbij vind ik het belangrijk dat niemand het gevoel heeft dat er iets is opgelegd. De keuzes komen uit jullie zelf. Ik help jullie hierbij, samen zoeken we naar de best passende oplossingen en een win-winsituatie.

In het kort iets persoonlijks
Ik woon in Diemen met mijn man en onze volwassen dochters. Graag wandel ik in de natuur of bezoek ik een oude stad. Daarnaast houd ik van fotograferen en lezen, en een goede tv-serie kijken vind ik ook zeker de moeite waard.

Werkgebied
Noord-Holland: Diemen, Haarlemmermeer, Amsterdam, Bussum, Amstelveen, Naarden
Flevoland: Almere

Wendy Schoegje

‘Besluiten die bij ieder persoonlijk passen.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Diemen D.J. den Hartoglaan 8, 1111 ZC Diemen
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Maak kennis met Wendy

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

Heeft u interesse in mediation met Wendy?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven