tips & trucs

Tips & Trucs

 • 1.

  Winkelhuur kan niet zomaar opgezegd worden

  open
   
   

  Als u huurder bent van een winkel, kan uw verhuurder alleen vanwege specifieke redenen de huur opzeggen. Het is de rechter die uiteindelijk bepaalt of u daadwerkelijk moet vertrekken.

 • 2.

  Geen huurbescherming bij korte huurovereenkomst

  open
   
   

  Als u voor een winkelruimte als huurder een huurovereenkomst sluit van twee jaar of korter, is er sprake van een zogenaamde proefperiode. Houd er in die situatie rekening mee dat u binnen die tweejaarsperiode geen huurbescherming heeft.

  Dat betekent dat als de verhuurder binnen die twee jaar de huur opzegt (als dat contractueel is toegestaan), hij daar geen specifieke reden voor hoeft op te geven. Ook hoeft de verhuurder dan niet eerst de rechter in te schakelen om te laten bepalen of u daadwerkelijk moet vertrekken.

 • 3.

  Huurder kantoorruimte heeft ontruimingsbescherming

  open
   
   

  Als huurder van kantoorruimte heeft u zogenaamde ontruimingsbescherming. Dit houdt in dat u niet automatisch hoeft te vertrekken als de verhuurder de huur opzegt. U mag in elk geval nog twee maanden na de opzegtermijn blijven.

  Binnen die twee maanden kunt u de rechter vragen om de ontruimingsbescherming te verlengen. Let op: schakelt u niet binnen deze twee maanden de rechter in, dan moet u na afloop van deze twee maanden vertrekken.

 • 4.

  Huurder garagebox en parkeerplaats heeft ook ontruimingsbescherming

  open
   
   

  Ook als huurder van een loods, magazijnruimte, een garagebox en zelfs een vaste parkeerplaats in een parkeergarage heeft u zogenaamde ontruimingsbescherming. Dit houdt in dat u niet automatisch hoeft te vertrekken als de verhuurder de huur opzegt.

  U mag in elk geval nog twee maanden na de opzegtermijn blijven en de rechter vragen om de huurovereenkomst te verlengen. Let op: u moet wel binnen deze twee maanden de rechter inschakelen. Doet u dat niet, dan moet u na afloop van deze twee maanden vertrekken

Op zoek naar een advocaat die bij uw situatie past?

VRAAG GRATIS ADVIES Advies aanvragen

Hier zijn wij trots op:

 • Judex krijgt 4 van de 5 sterren op service gebied!
 • Er zijn meer dan 948 vragen gesteld dit jaar
Advies aanvragen

Hoe werkt gratis vragen naar advies?

 1. 1 U stuurt uw vraag op naar Judex.nl
 2. 2 Wij matchen uw vraag met een van onze experts
 3. 3 Een expert beantwoord binnen 24 uur uw vraag