tips & trucs

Tips & Trucs

 • 1.

  Doe goed onderzoek naar aannemer of architect

  open
   
   

  Ga bij het inschakelen van een aannemer of een architect niet over één nacht ijs. Doe goed onderzoek naar de adviseur, kijk bijvoorbeeld of uw architect wel echt architect is. Doe ook goed onderzoek naar de financiële gezondheid van uw adviseur.

  Schakel geen aannemer in die op de rand van een faillissement balanceert. Vraag naar referenties en doe navraag bij eerdere klanten van uw adviseur. Kan hij een project als dat van u wel aan, of is het de eerste keer dat hij een dergelijke klus aanneemt?

 • 2.

  Lees de algemene voorwaarden goed door

  open
   
   

  Lees toepasselijke algemene voorwaarden voor het ondertekenen van een overeenkomst goed door. Zo beperkt u het risico dat u later voor onaangename verrassingen komt te staan. Uiteraard kunt u de voorwaarden ook door uw advocaat laten beoordelen. Dat kan met name belangrijk zijn bij algemene voorwaarden die door een adviseur zelf in elkaar zijn gezet.

 • 3.

  Let goed op de gemeentelijke bestemming van de kavel

  open
   
   

  Let bij de aankoop van een kavel goed op de gemeentelijke bestemming en op het doel waar u de kavel voor wil gaan gebruiken. Het komt toch nog wel eens voor dat een kavel niet de bestemming wonen blijkt te hebben, terwijl het wel voor dat doel is aangeschaft.

 • 4.

  Vergeet niet een sloopvergunningen aan te vragen

  open
   
   

  Ga na of u bij de gemeente wel een sloopvergunning kunt krijgen als u een kavel wilt kopen met een vervallen pand dat u wilt gaan slopen.

 • 5.

  Speel geen aannemers tegen elkaar uit

  open
   
   

  Kijk uit met het zogenaamde ‘leuren'. Probeer niet het onderste uit de kan te halen door aannemers waarmee u in verregaande onderhandeling zit tegen elkaar uit te spelen. U kunt aansprakelijk worden gehouden voor kosten die de aannemer voorafgaand aan het sluiten van de overeenkomst heeft gemaakt.

Op zoek naar een advocaat die bij uw situatie past?

VRAAG GRATIS ADVIES Advies aanvragen

Hier zijn wij trots op:

 • Judex krijgt 4 van de 5 sterren op service gebied!
 • Er zijn meer dan 948 vragen gesteld dit jaar
Advies aanvragen

Hoe werkt gratis vragen naar advies?

 1. 1 U stuurt uw vraag op naar Judex.nl
 2. 2 Wij matchen uw vraag met een van onze experts
 3. 3 Een expert beantwoord binnen 24 uur uw vraag