fbpx
Ga naar content

Bouwen, wonen & huren: Tips & Tricks

Als de verhuurder de huur opzegt, en u bent het daar niet mee eens, maak dan bezwaar. Als de verhuurder na het verstrijken van de opzegtermijn zegt dat u moet vertrekken, wijs hem erop dat dat pas kan als de rechter daarover beslist heeft.

Als u huurder bent van een winkel, kan uw verhuurder alleen vanwege specifieke redenen de huur opzeggen. Het is de rechter die uiteindelijk bepaalt of u daadwerkelijk moet vertrekken.

Als u voor een winkelruimte als huurder een huurovereenkomst sluit van twee jaar of korter, is er sprake van een zogenaamde proefperiode. Houd er in die situatie rekening mee dat u binnen die tweejaarsperiode geen huurbescherming heeft. Dat betekent dat als de verhuurder binnen die twee jaar de huur opzegt (als dat contractueel is toegestaan),…

Lees verder

Als huurder van kantoorruimte heeft u zogenaamde ontruimingsbescherming. Dit houdt in dat u niet automatisch hoeft te vertrekken als de verhuurder de huur opzegt. U mag in elk geval nog twee maanden na de opzegtermijn blijven. Binnen die twee maanden kunt u de rechter vragen om de ontruimingsbescherming te verlengen. Let op: schakelt u niet…

Lees verder

Ook als huurder van een loods, magazijnruimte, een garagebox en zelfs een vaste parkeerplaats in een parkeergarage heeft u zogenaamde ontruimingsbescherming. Dit houdt in dat u niet automatisch hoeft te vertrekken als de verhuurder de huur opzegt. U mag in elk geval nog twee maanden na de opzegtermijn blijven en de rechter vragen om de…

Lees verder

Lees voor u een huurovereenkomst tekent het contract altijd goed door. Teken geen bepalingen waar u het niet mee eens bent.

Laat, voor u een huurcontract tekent, tenzij de woonruimte er gegarandeerd pico bello uitziet, altijd een lijst opmaken van de gebreken die er bij aanvang van de huur zijn. Doet u dat niet dan loopt u het risico dat u bij uw vertrek voor die gebreken aansprakelijk wordt gesteld omdat u niet kunt bewijzen dat…

Lees verder

Houd goed in de gaten of uw woning wel binnen de afgesproken bouwtijd gereed komt. Als dit niet het geval is heeft u recht op een schadevergoeding ter grootte van drie promille van de aanneemsom per dag dat de woning te laat wordt opgeleverd.

Ook als u gebreken ontdekt na de oplevering, kan het zijn dat de aannemer deze gebreken verplicht moet herstellen. Maak eventueel foto's van de gebreken en schrijf de aannemer een brief met het verzoek om de gebreken te herstellen. Doet hij dat niet, win dan juridisch advies in.

Zorg dat u eventuele veranderingen in het bouwplan ook goed laat vastleggen. Let er op dat u duidelijke (schriftelijke) afspraken maakt over de prijs, ook bij meerwerk.

Maak kennis met onze scheidingsexperts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind hier uw mediator
Terug naar boven