links

Links

 • 1.

  Verder Online

  open
   
   

  Deze website is een initiatief van de vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars. De site staat vol met praktische informatie over trouwen, scheiden en kinderen.

  Naar website

 • 2.

  Gefinancierde rechtshulp

  open
   
   

  De Raad voor Rechtsbijstand beoordeelt of u in aanmerking komt voor de gefinancierde rechtshulp. Als u hiervoor in aanmerking komt hoeft u uw advocaat slechts een eigen bijdrage te voldoen.

  Naar website

 • 3.

  Brochure verdeling pensioen bij scheiding

  open
   
   

  Deze brochure van het ministerie van Veiligheid en Justitie beschrijft op een praktische wijze hoe het ouderdomspensioen bij een scheiding verdeeld moet worden volgens de wettelijke regels.

  Naar website

 • 4.

  Vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars

  open
   
   

  Dit is een vereniging van advocaten die gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht. Een groot aantal van deze advocaten is bovendien gespecialiseerd advocaat-scheidingsmediator.

  Naar website

 • 5.

  Formulier melding echtscheiding en verdeling ouderdomspensioen

  open
   
   

  Met dit formulier kunt u bij de pensioenuitvoerder melding maken van uw scheiding en de wijze waarop het ouderdomspensioen verdeeld moet worden.

  Naar website

 • 6.

  Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak

  open
   
   

  Deze onafhankelijke beroepsvereniging van rechters en officieren van justitie publiceert onder meer richtlijnen die rechters gebruiken bij het maken van alimentatieberekeningen.

  Naar website

 • 7.

  Als ouders uit elkaar gaan

  open
   
   

  Onder aan de deze webpagina kunt u de brochure ‘Als ouders uit elkaar gaan’ downloaden over de rol van de Raad van de Kinderbescherming bij een scheiding.

  Naar website

 • 8.

  Raad voor de Kinderbescherming

  open
   
   

  Deze raad houdt zich bezig met tal van onderwerpen waar de belangen van het kind in het spel zijn: omgang, adoptie en bescherming.

  Naar website