veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

 • 1.

  Moet ik voor een incassoprocedure een advocaat of deurwaarder inschakelen?

  open
   
   

  Dat ligt aan uw zaak. Advocaten mogen niet op basis van no cure no pay werken en zullen dus in het algemeen wat duurder zijn dan gerechtsdeurwaarders. In zaken waarbij u echter op voorhand al weet dat er niet betaald gaat worden, ook niet na een aanmaning, kunt u het beste direct een advocaat inschakelen.

  Voor een gerechtelijke procedure moet u vaak verplicht een advocaat inschakelen, dus het inschakelen van een deurwaarder zou in dat geval geen goedkopere oplossing zijn. In zaken waarin u de reden van de non-betaling niet kent, zou u eerst via een deurwaarder kunnen proberen om uw vordering te incasseren.

  Slaagt deze, dan zal de zaak niet naar de advocaat hoeven. Slaagt deze niet, dan blijven de kosten tot een minimum beperkt en kunt u alsnog een advocaat inschakelen.

   

 • 2.

  Kan ik tegen een vonnis van de rechtbank in hoger beroep?

  open
   
   

  Ja, in principe wel. De vordering die door de rechtbank toegewezen werd, moet dan wel hoger zijn dan 1.750 euro. In principe moet u bij een zogenaamde kort geding procedure (spoedprocedure) binnen een (1) maand beroep instellen. Bij een zogenaamde bodemprocedure (standaardprocedure, geen spoedprocedure) bedraagt de beroepstermijn drie maanden.

Op zoek naar een advocaat die bij uw situatie past?

VRAAG GRATIS ADVIES Advies aanvragen

Hier zijn wij trots op:

 • Judex krijgt 4 van de 5 sterren op service gebied!
 • Er zijn meer dan 948 vragen gesteld dit jaar
Advies aanvragen

Hoe werkt gratis vragen naar advies?

 1. 1 U stuurt uw vraag op naar Judex.nl
 2. 2 Wij matchen uw vraag met een van onze experts
 3. 3 Een expert beantwoord binnen 24 uur uw vraag