praktijkvoorbeelden

Terug naar overzicht

Beroepsprocedure dwingt gemeente tot verwijderen van jongeren ontmoetingsplaats

In de woonwijk van de familie De Groot is een zogenaamde JOP (Jongeren Ontmoetings Plaats) neergezet. De JOP is een grote ijzeren koepel met een bankje erin en bestand tegen vandalisme. Het gevaarte is met beton verankerd in de grond.

Omdat de familie De Groot en andere buurtbewoners de JOP in verband met de overlast van hangjongeren liever zien verdwijnen, heeft de familie De Groot de gemeente schriftelijk verzocht om deze JOP te verwijderen. De familie De Groot is er namelijk achtergekomen dat voor het plaatsen van deze JOP in feite een bouwvergunning vereist is, terwijl deze niet is afgegeven.

De gemeente wijst het verzoek van de familie De Groot om de JOP te verwijderen af. Ook het bezwaar dat daarop door de familie wordt ingediend wordt door de gemeente ongegrond verklaard. Daarop besluit de familie De Groot, gesteund door andere buurtbewoners, een advocaat in de arm te nemen en beroep in te stellen bij de rechtbank.

De rechtbank is met de familie De Groot van oordeel dat voor het plaatsen van de JOP wel degelijk een bouwvergunning is vereist en verklaart het beroep derhalve gegrond. De gemeente zal de JOP moeten verwijderen.

Op zoek naar een advocaat die bij uw situatie past?

VRAAG GRATIS ADVIES Advies aanvragen

Hier zijn wij trots op:

  • Judex krijgt 4 van de 5 sterren op service gebied!
  • Er zijn meer dan 948 vragen gesteld dit jaar
Advies aanvragen

Hoe werkt gratis vragen naar advies?

  1. 1 U stuurt uw vraag op naar Judex.nl
  2. 2 Wij matchen uw vraag met een van onze experts
  3. 3 Een expert beantwoord binnen 24 uur uw vraag