praktijkvoorbeelden

Terug naar overzicht

Spoedprocedure tegen gemeente leidt tot hervatting bijstandsuitkering

De heer Jansen ontvangt een bijstandsuitkering. Door een besluit van de gemeente van 10 februari 2009 is deze bijstandsuitkering per 6 januari 2009 ingetrokken. Tegen de intrekking van de bijstandsuitkering heeft de heer Jansen op 20 februari 2009 een bezwaarschrift ingediend bij de gemeente.

De indiening van het bezwaarschrift heeft niet tot gevolg dat de bijstandsuitkering voorlopig weer wordt hervat. Omdat de bezwaarprocedure enkele weken in beslag kan nemen en de heer Jansen verder geen inkomsten heeft, laat hij via een advocaat een spoedprocedure starten bij de rechtbank.

Omdat de heer Jansen gedurende de bezwaarprocedure geen bijstandsuitkering ontvangt en hij dit geld wel nodig heeft voor de kosten van zijn levensonderhoud, heeft hij een spoedeisend belang. Daarnaast komt de rechtbank tot de conclusie dat er ook inhoudelijk goede argumenten zijn om de uitkering van de heer Jansen voorlopig door te laten lopen totdat de gemeente een definitief besluit genomen heeft in het kader van de bezwaarprocedure.

Op zoek naar een advocaat die bij uw situatie past?

VRAAG GRATIS ADVIES Advies aanvragen

Hier zijn wij trots op:

  • Judex krijgt 4 van de 5 sterren op service gebied!
  • Er zijn meer dan 948 vragen gesteld dit jaar
Advies aanvragen

Hoe werkt gratis vragen naar advies?

  1. 1 U stuurt uw vraag op naar Judex.nl
  2. 2 Wij matchen uw vraag met een van onze experts
  3. 3 Een expert beantwoord binnen 24 uur uw vraag