Wat doet een jurist?

Terug naar overzicht

Wat doet een jurist?

De werkzaamheden van een jurist verschillen in het algemeen niet van die van een advocaat. Net als in de advocatuur zijn juristen tegenwoordig ook vaak gespecialiseerd in een of enkele specifieke rechtsgebieden.

Jurist behartigt uw juridische belangen

Een jurist zal uw juridische belangen behartigen en proberen uw juridische kwestie of het geschil tot een zo goed mogelijk einde te brengen. Zo zal een jurist u om te beginnen adviseren over de sterke en zwakke kanten van uw rechtspositie. Het is natuurlijk belangrijk om te weten wat uw kansen en/of risico's zijn als het tot een juridische procedure mocht komen.

Ook zal een jurist namens u contact onderhouden (per telefoon, fax, brief of e-mail) met de tegenpartij of de juridische adviseur van deze tegenpartij. En mocht het tot een procedure komen, dan zal de jurist de processtukken opstellen, corresponderen met de gerechtelijke instantie en zal hij uw zaak bij de rechter bepleiten als het tot een zitting komt.

Houd er wel rekening mee dat er bepaalde juridische procedures zijn waarbij u zich verplicht moet laten bijstaan door een advocaat. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een echtscheidingsprocedure.

Op zoek naar een advocaat die bij uw situatie past?

VRAAG GRATIS ADVIES Advies aanvragen

Hier zijn wij trots op:

  • Judex krijgt 4 van de 5 sterren op service gebied!
  • Er zijn meer dan 948 vragen gesteld dit jaar
Advies aanvragen

Hoe werkt gratis vragen naar advies?

  1. 1 U stuurt uw vraag op naar Judex.nl
  2. 2 Wij matchen uw vraag met een van onze experts
  3. 3 Een expert beantwoord binnen 24 uur uw vraag