Vakantie en WW

Terug naar overzicht

Vakantie en WW

Als u een WW-uitkering ontvangt en u wilt met vakantie (in binnen- of buitenland), dan moet u dit van te voren bij het UWV melden. Hiervoor moet u gebruik maken van een speciaal wijzigingsformulier. Als deze vakantie onverwacht langer duurt, dan bent u verplicht om dit ook direct aan het UWV door te geven. U kunt dit doen via een speciaal telefoonnummer:

  • 0900 - 92 94 (binnenland)
  • 00 31 113 750 350 (vanuit het buitenland)

Deze telefoondiensten zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 17.00 uur.

Vakantiedagen en WW
Ook als u een WW-uitkering ontvangt, heeft u recht op vakantiedagen. U kunt maximaal 20 vakantiedagen per jaar op vakantie. Als uw WW-uitkering na 1 januari in een bepaald kalenderjaar is ingegaan, wordt dit aantal naar rato verminderd.

Een voorbeeld.
U wordt werkloos op 1 juli. U heeft dat jaar dan recht op 10 dagen vakantie met behoud van uw WW-uitkering. Stel dat u al een vakantie had ingepland voor de hele maand augustus. U krijgt dan dus alleen gedurende de eerste twee weken van augustus een WW-uitkering. De rest van de maand augustus krijgt u dus geen uitkering. Het is overigens wel de bedoeling dat u het UWV ook in deze situatie toestemming vraagt om langer met vakantie te kunnen gaan. Doet u dit niet, dan zou UWV kunnen besluiten om uw WW-uitkering te korten. Tijdens de vakantiedagen waarover uw WW- uitkering wordt doorbetaald hoeft u niet te solliciteren en ook geen werk te accepteren.

Direct op vakantie na ontslag?
Als u op vakantie wilt gaan direct nadat u ontslagen wordt of als uw opzegtermijn afloopt tijdens een geplande vakantie, is het verstandig om voor uw vakantie contact op te nemen met UWV.

Op zoek naar een advocaat die bij uw situatie past?

VRAAG GRATIS ADVIES Advies aanvragen

Hier zijn wij trots op:

  • Judex krijgt 4 van de 5 sterren op service gebied!
  • Er zijn meer dan 948 vragen gesteld dit jaar
Advies aanvragen

Hoe werkt gratis vragen naar advies?

  1. 1 U stuurt uw vraag op naar Judex.nl
  2. 2 Wij matchen uw vraag met een van onze experts
  3. 3 Een expert beantwoord binnen 24 uur uw vraag