praktijkvoorbeelden

Terug naar overzicht

Ziektewet: Ziek zijn voor eigen werk

 Een werkneemster meldt zich ziek vanwege allerlei klachten. Zij heeft op dat moment al ongeveer een halfjaar een WW-uitkering. De arts die haar onderzoekt is van mening dat de werkneemster haar laatste werk, 40 uur per week inpakwerk via een uitzendbureau, niet kan doen.

Dat werk heeft de werkneemster ongeveer een maand gedaan. Op 11 november wordt zij hersteld verklaard. Zij is het hiermee niet eens en gaat in bezwaar en daarna in beroep.

De werkneemster stelt dat het UWV onvoldoende rekening heeft gehouden met de zwaarte van haar laatste werk. Bij het inpakwerk moest zij 8 uur per dag staand werk verrichten of 8 uur achter elkaar zittend inpakken.

Het UWV is nu echter van mening dat haar laatste werk niet het inpakwerk is maar het werk dat zij deed voordat zij de WW-uitkering kreeg. Dat waren werkzaamheden als expeditiemedewerkster krant/inpakmedewerkster voor 24 uur per week. De rechter is het daarmee eens.

Haar laatste werk is het werk voordat zij werkloos werd. Dit werk heeft zij lang gedaan. Het werk als inpakster maar een maand lang. De werkneemster is met haar klachten wel in staat om het werk als expeditiemedewerker/inpakster te vervullen. Dat is maar 24 uur per week en lichamelijk minder belastend.

Op zoek naar een advocaat die bij uw situatie past?

VRAAG GRATIS ADVIES Advies aanvragen

Hier zijn wij trots op:

  • Judex krijgt 4 van de 5 sterren op service gebied!
  • Er zijn meer dan 948 vragen gesteld dit jaar
Advies aanvragen

Hoe werkt gratis vragen naar advies?

  1. 1 U stuurt uw vraag op naar Judex.nl
  2. 2 Wij matchen uw vraag met een van onze experts
  3. 3 Een expert beantwoord binnen 24 uur uw vraag