Verlenging arbeidscontract bij verschillende werkgevers

Terug naar overzicht

Verlenging arbeidscontract bij verschillende werkgevers

De regels rondom de verlenging van de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd gelden ook als u bij verschillende opeenvolgende werkgevers werkzaam bent geweest, voor zover u daar steeds dezelfde of soortgelijke werkzaamheden bent blijven verrichten.

Een goed voorbeeld van een dergelijke situatie is een werknemer die eerst voor een uitzendbureau heeft gewerkt en vervolgens door de opdrachtgever in dienst genomen worden om bij deze werkgever dezelfde werkzaamheden te gaan uitvoeren. De uitzendovereenkomst met het uitzendbureau telt dan als het ware als de eerste arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. De (nieuwe) werkgever moet er dus rekening mee houden dat de werknemer al bij het derde (en niet het vierde) contract voor onbepaalde tijd in dienst is.

Als u werkzaam bent op basis van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, is het dus belangrijk om goed bij te houden hoe vaak uw arbeidsovereenkomst inmiddels verlengd is en of u, misschien zonder het te weten, al werkzaam bent op basis van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Op zoek naar een advocaat die bij uw situatie past?

VRAAG GRATIS ADVIES Advies aanvragen

Hier zijn wij trots op:

  • Judex krijgt 4 van de 5 sterren op service gebied!
  • Er zijn meer dan 948 vragen gesteld dit jaar
Advies aanvragen

Hoe werkt gratis vragen naar advies?

  1. 1 U stuurt uw vraag op naar Judex.nl
  2. 2 Wij matchen uw vraag met een van onze experts
  3. 3 Een expert beantwoord binnen 24 uur uw vraag