praktijkvoorbeelden

Terug naar overzicht

Vervallen van concurrentiebeding door foute opzegtermijn

De heer Steensma werkt al zeventien jaar als accountmanager bij een groothandel in chemicaliƫn genaamd Oxyde. De heer Steensma heeft in zijn arbeidsovereenkomst een concurrentiebeding staan op grond waarvan het hem verboden is om gedurende twee jaar na het einde van de arbeidsovereenkomst bij een concurrerende onderneming te werken.

Op enig moment ontstaat er tussen de heer Steensma en zijn manager een zakelijk verschil van inzicht dat steeds verder escaleert. Na een aantal maanden waarin partijen met elkaar in heftige discussie verzeild zijn geraakt, besluit Oxyde bij het UWV Werkbedrijf een ontslagvergunning aan te vragen. De vergunning wordt verleend en Oxyde zegt de arbeidsovereenkomst van de heer Steensma op met inachtneming van een opzegtermijn van een twee maanden. Volgens de wettelijke regels had Oxyde na de gevoerde ontslagprocedure een opzegtermijn van drie maanden in acht moeten nemen.

De advocaat van de heer Steensma wijst Oxyde erop dat door deze foutieve opzegging het concurrentiebeding vervallen is en hierop geen beroep meer kan worden gedaan.

Op zoek naar een advocaat die bij uw situatie past?

VRAAG GRATIS ADVIES Advies aanvragen

Hier zijn wij trots op:

  • Judex krijgt 4 van de 5 sterren op service gebied!
  • Er zijn meer dan 948 vragen gesteld dit jaar
Advies aanvragen

Hoe werkt gratis vragen naar advies?

  1. 1 U stuurt uw vraag op naar Judex.nl
  2. 2 Wij matchen uw vraag met een van onze experts
  3. 3 Een expert beantwoord binnen 24 uur uw vraag