praktijkvoorbeelden

Terug naar overzicht

Ontslag net buiten de proeftijd

De heer Vernooij is werkzaam op basis van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. In zijn arbeidsovereenkomst is een proeftijd opgenomen die afloopt op vrijdag 15 augustus 2008.

De werkgever van de heer Vernooij is niet tevreden over de prestaties van de heer Vernooij en besluit om hem op die betreffende vrijdag mee te delen dat hij de arbeidsovereenkomst met een beroep op de proeftijd zal beƫindigen. Op de bewuste vrijdag komt de heer Vernooij echter niet opdagen en de werkgever besluit hierop om de heer Vernooij per aangetekende brief mede te delen dat hij ontslagen is.

De brief bereikt de heer Vernooij pas op zaterdag 16 augustus en dat is buiten de proeftijd. De proeftijd liep immers op vrijdag 15 augustus af. De heer Vernooij kan zich waarschijnlijk met succes bezwaar aantekenen tegen zijn ontslag. Omdat de ontslagbrief de heer Vernooij pas na afloop van de proeftijd bereikt heeft, is het ontslag ongeldig. De kans is zeer groot dat de rechter de werkgever zal veroordelen om het loon van de heer Vernooij door te blijven betalen.

Op zoek naar een advocaat die bij uw situatie past?

VRAAG GRATIS ADVIES Advies aanvragen

Hier zijn wij trots op:

  • Judex krijgt 4 van de 5 sterren op service gebied!
  • Er zijn meer dan 948 vragen gesteld dit jaar
Advies aanvragen

Hoe werkt gratis vragen naar advies?

  1. 1 U stuurt uw vraag op naar Judex.nl
  2. 2 Wij matchen uw vraag met een van onze experts
  3. 3 Een expert beantwoord binnen 24 uur uw vraag