tips & trucs

Tips & Trucs

 • 1.

  Bewaar vacature

  open
   
   

  Bewaar de vacature waar u op gaat reageren. Later zou deze vacature nog van pas kunnen komen als u met de kandidaat-werkgever onenigheid krijgt over bijvoorbeeld de gestelde functie-eisen. Schrijf op de vacature ook de datum waarop de vacature in de krant of bijvoorbeeld het internet gepubliceerd is.

 • 2.

  Voorbereiding sollicitatiegesprek

  open
   
   

  Bereid u goed voor op het sollicitatiegesprek. Bedenk van te voren hoe u wilt reageren als de kandidaat-werkgever u moeilijke of mogelijk zelfs ontoelaatbare vragen gaat stellen over uw arbeidsverleden of medische status.

 • 3.

  Bevestig toezeggingen

  open
   
   

  Bevestig toezeggingen. Als u tijdens het sollicitatiegesprek bepaalde toezeggingen worden gedaan (bijvoorbeeld over arbeidsvoorwaarden of promotiekansen), dan kan het verstandig zijn om deze toezeggingen (per e-mail) te bevestigen zodat hier later geen misverstand over kan ontstaan.

 • 4.

  Maak een verslag

  open
   
   

  Maak een verslag. Houd voor uzelf schriftelijk bij wanneer u een sollicitatiegesprek hebt gevoerd en wat er tijdens dit gesprek besproken is. Dit verslag kan later mogelijk nuttig zijn als u met de kandidaat-werkgever een discussie krijgt over wat er destijds besproken of gezegd is.

 • 5.

  Klaag eerst bij werkgever

  open
   
   

  Richt u met een klacht eerst tot de werkgever. Als u het niet eens bent met de gang van zaken tijdens de sollicitatieprocedure of u wilt een klacht indienen, meld dit dan eerst schriftelijk bij de kandidaat-werkgever zelf.

  De meeste officiƫle klachteninstanties willen uw klacht pas in behandeling nemen als u de kandidaat- werkgever eerst in de gelegenheid hebt gesteld om de klacht zelf op een goede manier af te handelen.

Op zoek naar een advocaat die bij uw situatie past?

VRAAG GRATIS ADVIES Advies aanvragen

Hier zijn wij trots op:

 • Judex krijgt 4 van de 5 sterren op service gebied!
 • Er zijn meer dan 948 vragen gesteld dit jaar
Advies aanvragen

Hoe werkt gratis vragen naar advies?

 1. 1 U stuurt uw vraag op naar Judex.nl
 2. 2 Wij matchen uw vraag met een van onze experts
 3. 3 Een expert beantwoord binnen 24 uur uw vraag