fbpx
Ga naar content
Foto Daan van Zon

Daan van Zon

Jurist Arbeidsrecht

U wordt bijgestaan door een juridisch team onder leiding van Daan van Zon, jurist Arbeidsrecht met 15 jaar ervaring en expert op het brede terrein van het ontslagrecht.

Daan kenmerkt zich door altijd te streven naar een optimaal resultaat, zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Hij en zijn team zetten zich volledig in om voor u de beste voorwaarden uit uw ontslagsituatie te halen.

Klanten beoordelen ons met gemiddeld een 8,7

Wat u moet weten bij Ontslag:

U kunt niet zomaar worden ontslagen door uw werkgever. Afhankelijk van de ontslagreden moet uw werkgever voor ontslag eerst toestemming hebben van het UWV of moet de zaak worden voorgelegd aan de kantonrechter.
Vaak probeert de werkgever eerst het ontslag in overleg te regelen. Dit wordt ook wel een ontslag met wederzijds goedvinden genoemd. In dat geval worden de gemaakte afspraken vastgelegd in een zogenoemde vaststellingsovereenkomst.

Bij een ontslag op staande voet wordt de werknemer per direct ontslagen. De werkgever dient hiervoor wel een dringende reden te hebben. Gezien de impact van een ontslag op staande voet op de werknemer zijn hieraan strenge eisen verbonden.

De experts van Judex kunnen u helpen bij elk geval van ontslag. Zij beoordelen uw rechtspositie en zorgen voor een zo’n optimaal mogelijk resultaat.

Uw ontslagzaak in goede handen

Judex experts zorgen voor de juiste ondersteuning bij ontslag

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator

Welke dienst past het best bij uw situatie

Volledige pakketten:

Ontslag bij wederzijds goedvinden

Begeleiding of vertegenwoordiging

U voert zelf de onderhandeling met werkgever of laat uw expert onderhandelen

Vanaf € 349,-

Meer weten

Ontslag op staande voet

Vertegenwoordiging door expert

Uw persoonlijke expert voert namens u de onderhandeling

Vanaf € 699,-

Meer weten

Transitievergoeding

Met ingang van 1 juli 2015 heeft u recht op een transitievergoeding bij ontslag en indien u langer dan twee jaar in dienst bent. Voor 1 juli 2015 bestond er nog de kantonrechtersformule. Deze was in veel gevallen een stuk hoger dan de transitievergoeding. De transitievergoeding wordt vastgesteld op basis van het volgende:

- U bouwt de eerste 10 dienstjaren 1/3 maandsalaris per gewerkt jaar aan transitievergoeding op.

- Voor de dienstjaren daarna geldt een opbouw van ½ maandsalaris per gewerkt jaar.

Let op, de transitievergoeding betreft een ondergrens. Het kan zijn dat u gezien het ontslagdossier niet genoegen hoeft te nemen met de transitievergoeding. Per januari 2018 is de transitievergoeding gemaximeerd op € 79.000,- bruto. Mocht u meer verdienen dan € 79.000,- per jaar, dan is de maximale transitievergoeding één maandsalaris.

Vaststellingsovereenkomst

Een vaststellingsovereenkomst is een overeenkomst waarin partijen hun afspraken vastleggen ten aanzien van de oplossing van hun geschil.

Een vaststellingsovereenkomst kan in allerlei soorten kwesties worden gesloten maar wordt met name gebruikt in het ontslagrecht. Deze wordt dan ook wel een beëindigingsovereenkomst genoemd.

In de vaststellingsovereenkomst maken de werknemer en werkgever afspraken over de beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de einddatum van de arbeidsovereenkomst, de ontslagvergoeding, de vrijstelling van werk, de eindafrekening etc.

Jurist

Net zoals een advocaat is een jurist meester in de rechten en mag de jurist mr. voor zijn of haar naam zetten. Niet elke jurist is advocaat maar wel elke advocaat is jurist. Dit betekent niet dat een jurist minder kundig is dan de advocaat, soms geldt zelfs het tegenovergestelde. Welke beroepen oefent de jurist uit? Hij of zij kan werken als juridisch adviseur, bedrijfsjurist, notaris, fiscaal jurist of als fiscalist. Zowel de jurist als de advocaat is doorgaans gespecialiseerd in 1 of 2 rechtsgebieden.

Mediation

U kunt bij ontslag ook kiezen voor mediation. Een onafhankelijke en onpartijdige mediator onderzoekt dan samen met u en uw werkgever of beide partijen willen meewerken aan een beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden en zo ja op basis van welke voorwaarden.

Judex Hulp: beschrijving proces in 4 stappen

 • Stap 1

  Intake

 • Stap 2

  Plan van aanpak

 • Stap 3

  Ontslaghulp

 • Stap 4

  Afronding ontslagzaak

 • Ruim 9 jaar ervaring
 • Landelijk mediator netwerk
 • Vaste prijzen, geen verrassingen

Veelgestelde vragen

Als partijen met elkaar overeenkomen dat de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden wordt beëindigd, dan worden deze afspraken in een zogenaamde vaststellingsovereenkomst opgenomen. Als de vaststellingsovereenkomst aan de juiste voorwaarden voldoet, dan kunt u hiermee na het einde van uw dienstverband een WW-uitkering aanvragen. Uit de vaststellingsovereenkomst moet in ieder geval blijken dat het initiatief van…

Lees verder

Het is niet aan te raden om bij ziekte akkoord te gaan met een ontslag met wederzijds goedvinden. De wetgever heeft namelijk bepaald dat uw werkgever gedurende twee jaar tijdens ziekte loon door moet betalen. Daarom bestaat er een groot risico dat na een beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden het UWV u een…

Lees verder

Ja, dat kan! Sinds 1 juli 2015 is er een wettelijke bedenktermijn voor werknemers van twee weken in het leven geroepen. Dus als u de vaststellingsovereenkomst heeft getekend en u hebt er toch spijt van, dan kunt u zich binnen twee weken beroepen op de bedenktermijn en de vaststellingsovereenkomst laten ontbinden. Let wel, u dient…

Lees verder

Uw werkgever kan u niet verplichten om de vaststellingsovereenkomst te tekenen. Laat u vooral niet onder druk zetten en vraag om bedenktijd om zodoende advies in te winnen. Als u de vaststellingsovereenkomst niet tekent, dan blijft uw dienstverband (voorlopig) nog in stand. Uw werkgever kan nooit zomaar uw dienstverband beëindigen. Afhankelijk van de ontslaggrond zal…

Lees verder

Peter M. (56 jaar)

Totale waardering: 4 van 5 sterren

De jurist van Judex hulp kiest voor een persoonlijk aanpak. Er wordt in het telefonisch consult écht doorgevraagd naar hetgeen jij belangrijk vindt in… Lees complete beoordeling

Hans M. (62 jaar)

Totale waardering: 4 van 5 sterren

Door een motorongeluk heb ik een tijd thuis gezeten. Langzaam aan kon ik weer beginnen met mijn werk op te pakken. Ik had er… Lees complete beoordeling

Pieter G. (38 jaar)

Totale waardering: 5 van 5 sterren

Mijn werkgever bood mij een vaststellingsovereenkomst aan om mijn arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden te beëindigen. Op het eerste oog leek mij het een prima… Lees complete beoordeling

Over Judex

Als u behoefte heeft aan professionele juridische ondersteuning, dan bent u op Judex slechts een paar muisklikken verwijderd van een gespecialiseerde expert. Op vrijwel elk rechtsgebied kunt u een expert selecteren aan de hand van voor u belangrijke criteria.

Vindt u het lastig de juiste expert voor uw situatie te vinden? Wij helpen hier graag bij! Middels het contactformulier selecteren wij de perfecte expert voor uw situatie.

Stel uw juridische vraag
Terug naar boven