fbpx
Ga naar content

Kun je na een beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden een WW-uitkering aanvragen?

Als partijen met elkaar overeenkomen dat de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden wordt beëindigd, dan worden deze afspraken in een zogenaamde vaststellingsovereenkomst opgenomen. Als de vaststellingsovereenkomst aan de juiste voorwaarden voldoet, dan kunt u hiermee na het einde van uw dienstverband een WW-uitkering aanvragen.

Uit de vaststellingsovereenkomst moet in ieder geval blijken dat het initiatief van de beëindiging van de arbeidsovereenkomst bij de werkgever ligt en dat u als werknemer hierin geen verwijt valt te maken. Om te voorkomen dat u niet met een gat komt te zitten tussen het einde van uw dienstverband en de ingangsdatum van een WW-uitkering, moet de opzegtermijn van de werkgever zijn doorlopen. Een voorbeeld: Voor uw werkgever geldt een wettelijk opzegtermijn van twee maanden. Als de werkgever u een vaststellingsovereenkomst in augustus 2018 aanbiedt, dan dient de arbeidsovereenkomst op zijn vroegst te worden beëindigd per 1 november 2018. Per 1 november 2018 kunt u vervolgens een WW-uitkering aanvragen. Het UWV kijkt namelijk wanneer de vaststellingsovereenkomst tussen partijen is overeengekomen en hanteert voor de ingangsdatum van uw WW-uitkering vervolgens de opzegtermijn van de werkgever. (Let op, het is mogelijk dat in uw situatie een cao van toepassing waarin een afwijkende opzegtermijn is opgenomen. Laat u hierover adviseren door een arbeidsjurist.)

 

Ook interessant voor u:

Heeft u hulp nodig bij ontslag?

De experts van Judex zorgen voor de juiste ondersteuning bij ontslag. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven