fbpx
Ga naar content

Solliciteren: Tips & Tricks

Bewaar de vacature waar u op gaat reageren. Later zou deze vacature nog van pas kunnen komen als u met de kandidaat-werkgever onenigheid krijgt over bijvoorbeeld de gestelde functie-eisen. Schrijf op de vacature ook de datum waarop de vacature in de krant of bijvoorbeeld het internet gepubliceerd is.

Bereid u goed voor op het sollicitatiegesprek. Bedenk van te voren hoe u wilt reageren als de kandidaat-werkgever u moeilijke of mogelijk zelfs ontoelaatbare vragen gaat stellen over uw arbeidsverleden of medische status.

Bevestig toezeggingen. Als u tijdens het sollicitatiegesprek bepaalde toezeggingen worden gedaan (bijvoorbeeld over arbeidsvoorwaarden of promotiekansen), dan kan het verstandig zijn om deze toezeggingen (per e-mail) te bevestigen zodat hier later geen misverstand over kan ontstaan.

Maak een verslag. Houd voor uzelf schriftelijk bij wanneer u een sollicitatiegesprek hebt gevoerd en wat er tijdens dit gesprek besproken is. Dit verslag kan later mogelijk nuttig zijn als u met de kandidaat-werkgever een discussie krijgt over wat er destijds besproken of gezegd is.

Richt u met een klacht eerst tot de werkgever. Als u het niet eens bent met de gang van zaken tijdens de sollicitatieprocedure of u wilt een klacht indienen, meld dit dan eerst schriftelijk bij de kandidaat-werkgever zelf. De meeste officiële klachteninstanties willen uw klacht pas in behandeling nemen als u de kandidaat- werkgever eerst…

Lees verder

Maak kennis met onze scheidingsexperts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven