fbpx
Ga naar content

Ontslag: Artikelen

Informatieve artikelen door de Judex redactie

Hoe werkt ontslag met een vaststellingsovereenkomst

Wanneer uw werkgever uw arbeidsovereenkomst wilt beëindigen, bestaat de mogelijkheid dat hij u een ontslagvoorstel doet. Wanneer u dit overkomt, komt er veel op u af. Wat is het precies, waar moet u op letten voor u ergens akkoord mee gaat. Wij helpen u op weg en geven u graag advies hoe u het beste met een situatie als deze kunt omgaan.

Lees verder

Levert werkweigering ontslag op staande voet op?

Als werknemer heeft u de plicht om de redelijke opdrachten van uw werkgever uit te voeren. Als u dit niet doet dan wordt dit gezien als werkweigering. Het gaat hierbij nadrukkelijk om een ‘redelijke’ opdracht. Het weigeren van een ‘onredelijke’ opdracht wordt dan ook niet als werkweigering gezien.

Lees verder

Wat moet ik doen als ik ontslag krijg?

Uw werkgever moet zich aan allerlei regels houden als hij u wil ontslaan en als werknemer wordt u dan ook beschermd door het ontslagrecht. Toch kan het lastig zijn om te bepalen hoe u zich moet gedragen in een dergelijke situatie.

Lees verder

Welke ontslagroutes zijn er?

Een werkgever kan verschillende routes bewandelen om uw ontslag aan te vragen. De reden van het ontslag is bepalend voor welke route open staat. Uw werkgever kan het ontslag aanvragen via het UWV, maar hij kan ook voor een ontbindingsprocedure via de kantonrechter kiezen.

Lees verder

Welke rechten heeft een werknemer bij ontslag?

Als werknemer wordt u beschermd door het ontslagrecht en de Wet Werk en Zekerheid (WWZ). Uw werkgever kan u dan ook niet zomaar ontslaan.

Lees verder

Hoe vecht ik mijn ontslag aan?

Als u het niet eens bent met uw ontslag kunt u dit aanvechten. De manier waarop u het ontslag aanvecht is afhankelijk van de ontslagroute die is gebruikt.

Lees verder

Steeds vaker bij ontslag toekenning van de billijke vergoeding

Per 1 juli 2015 is de kantonrechtersformule afgeschaft en heeft de wetgever met de komst van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) de Transitievergoeding geïntroduceerd. De bedoeling van de wetgever was hiermee om de hoogte van de ontslagvergoedingen in te perken.

Lees verder

Beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden bij Wet Werk en Zekerheid

Sinds  de WWZ is het nog altijd mogelijk om de arbeidsovereenkomst door middel van gezamenlijk overleg te beëindigen.

Lees verder

Worden mijn dienstjaren bij het uitzendbureau ook meegenomen bij de hoogte van de transitievergoeding?

Als uw dienstverband 2 jaar of langer heeft geduurd dan heeft u recht op een transitievergoeding. Het is hierbij wel van belang dat uw werkgever het initiatief tot ontslag heeft genomen.

Lees verder

Wat moet er in een ontslagbrief staan?

Als werknemer kunt u, wanneer u bijvoorbeeld een andere baan heeft, zelf eenvoudig ontslag nemen. Dit kunt u formeel doen door middel van een ontslagbrief. Deze moet echter wel aan een aantal eisen voldoen, zodat er geen misverstanden over uw ontslag kunnen bestaan en uw werkgever u later niet in de weg kan zitten.

Lees verder

Maak kennis met onze scheidingsexperts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Heeft u hulp nodig bij ontslag?

De experts van Judex zorgen voor de juiste ondersteuning bij ontslag. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven