fbpx
Ga naar content

Hoe vecht ik mijn ontslag aan?

Als u het niet eens bent met uw ontslag kunt u dit aanvechten. De manier waarop u het ontslag aanvecht is afhankelijk van de ontslagroute die is gebruikt. Denk hierbij aan de opzegging van de arbeidsovereenkomst via het UWV, de ontbinding van de arbeidsovereenkomst via de kantonrechter, of ontslag op staande voet. Het is in alle gevallen verstandig om uw werkgever sowieso per aangetekende brief te laten weten dat u het niet eens bent met het ontslag en dat u beschikbaar blijft voor werkzaamheden. Hiermee laat u uw welwillendheid zien.

Hulp bij ontslag

Onze arbeidsjuristen staan voor u klaar

  • Hogere vergoeding
  • Ervaren team
  • Direct een expert aan de lijn

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Na aanvraag binnen 1 uur contact

Vraag adviesgesprek aan

Opzegging van de arbeidsovereenkomst via het UWV

Als uw arbeidsovereenkomst via het UWV wordt opgezegd wegens bedrijfseconomische redenen of langdurige arbeidsongeschiktheid, kunt u dit opnieuw laten toetsen door de kantonrechter. Voordat het echter zover komt, krijgt u tijdens de procedure bij het UWV eerst de kans om verweer te voeren tegen de ontslagaanvraag. U wordt hiervoor opgeroepen door het UWV. Het UWV neemt uw verweer mee in de toekenning of afwijzing van de ontslagvergunning.

Ontbinding van de arbeidsovereenkomst via de kantonrechter

Als uw arbeidsovereenkomst wordt ontbonden door de kantonrechter wegens andere redenen dan bedrijfseconomische redenen of langdurige arbeidsongeschiktheid, kunt u eveneens in verweer gaan bij de kantonrechter. De kantonrechter zal beide partijen horen en aan de hand daarvan beslissen of de arbeidsovereenkomst moet worden ontbonden.

Ontslag op staande voet

In het geval dat u op staande voet wordt ontslagen, raakt u direct uw inkomen kwijt. Als u tegen het ontslag verweer wilt voeren, is het daarom van groot belang dat u hierover juridisch advies inwint bij een deskundige.

Rechten werknemer

Als u 2 jaar of langer in dienst bent geweest, heeft u recht op een transitievergoeding. Het is hierbij wel van belang dat uw werkgever het initiatief tot ontslag heeft genomen. Een uitzondering hierop is wanneer u ‘noodgedwongen’ zelf ontslag heeft genomen wegens handelen van uw werkgever. De vergoeding geldt bij zowel beëindiging van vaste als tijdelijke arbeidscontracten. Bij ontslag op staande voet heeft u in beginsel geen recht op een transitievergoeding. De kantonrechter kan bij onterecht ontslag op staande voet wel beslissen dat u alsnog recht heeft op een ontslagvergoeding. De hoogte van de transitievergoeding wordt bepaald aan de hand van uw maandsalaris en het aantal jaren dat u in dienst bent. Via deze pagina kunt u aan de hand van uw persoonlijke situatie de hoogte van uw transitievergoeding berekenen.

 

De experts van Judex kunnen u helpen bij elk geval van ontslag. Zij beoordelen uw rechtspositie en zorgen voor een zo’n optimaal mogelijk resultaat.
U voert zelf de onderhandeling met werkgever of laat uw expert onderhandelen.

Bekijk via deze link de diensten rondom Ontslag of ga direct naar pakketten voor Ontslag op staande voet. 

Heeft u hulp nodig bij uw ontslag situatie?

Onze ervaren experts helpen u graag verder

Welke dienst past het beste bij uw situatie?

  • Ontslag bij wederzijds goedvinden

    U voert zelf de onderhandeling met de werkgever of u laat uw expert onderhandelen.

    Meer weten
  • Ontslag op staande voet

    Uw persoonlijke expert voert namens u de onderhandeling.

    Meer weten
  • Hulp bij ontslag

    Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste dienst.

    Meer weten

Aangesloten bij:

Ook interessant voor u:

Heeft u hulp nodig bij ontslag?

De experts van Judex zorgen voor de juiste ondersteuning bij ontslag. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven