fbpx
Ga naar content

Ambtenarenrecht: Tips & Tricks

Het is verstandig om het proces van functiewaardering nauwlettend in de gaten te houden. Het kan voorkomen dat aan u een functiebeschrijving wordt voorgelegd. Deze functiebeschrijving dient dan als uitgangspunt bij de functiewaardering. Als u deze functiebeschrijving ondertekent, terwijl belangrijke onderdelen van uw functie ontbreken, dan kan dit leiden tot een lagere inschaling.

Lees verder

Raadpleeg voor uw arbeidsvoorwaarden het rechtspositiereglement dat op u van toepassing is.

Vraag vakantie tijdig aan, zodat u in het geval de vakantie niet wordt verleend nog de mogelijkheid heeft om bezwaar te maken.

Het is verstandig om aan een oproep van de bedrijfsarts gehoor te geven. Als u niet meewerkt aan het onderzoek van de bedrijfsarts kan dit leiden tot opschorting van het loon.

Als uw werkgever overweegt om u te schorsen kan het verstandig zijn om te overleggen over bijvoorbeeld een buitengewoon verlof. Een schorsing heeft immers een negatieve uitstraling in de werkomgeving.

Als u wordt verdacht van plichtsverzuim kan het zo zijn dat u wordt verhoord door een ingeschakeld recherchebureau. Hierdoor kunt u onder grote druk komen te staan. Onder deze omstandigheden kan het verstandig zijn om een beroep te doen op uw zwijgrecht.

Ook in het geval van een voorwaardelijke maatregel is het verstandig om bezwaar te maken. Als geen bezwaar wordt gemaakt tegen de voorwaardelijke maatregel komt het plichtsverzuim vast te staan.

Maak bezwaar tegen een ontslagbesluit. Als geen bezwaar wordt gemaakt is het niet meer mogelijk om het ontslag aan te vechten. In dat geval zal het uiterst moeilijk zijn om nog een ontslagvergoeding overeen te komen.

Zit niet stil als u geconfronteerd wordt met een aankondiging van een besluit of een besluit. Als u het hier niet mee eens bent, is het van belang om door middel van het geven van uw reactie (zienswijze) of door middel van een bezwaarschrift uw bezwaren aan de orde te stellen. Doet u dit niet,…

Lees verder

Als u wegens omstandigheden niet in staat bent om binnen zes weken een volledig gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen, maak dan in elk geval gebruik van de mogelijkheid om een voorlopig bezwaarschrift in te dienen. U moet dan de gelegenheid krijgen om uw bezwaarschrift later aan te vullen.

Maak kennis met onze scheidingsexperts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven