Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274 Maak een belafspraak
Ga naar content

Over Anke Coopmans

Ik geloof oprecht dat iedereen behoefte heeft aan vrijheid en verbinding. Daarnaast geloof ik dat alles mogelijk is, ook wanneer de oplossing niet dichtbij lijkt te zijn. ‘Waar een wil is, is een weg’ (leer Anke nog beter kennen middels haar voorstelvideo).

Als MfN-mediator ben ik dagelijks bezig met (het herstellen van) de verbinding tussen mensen en het begeleiden bij conflicten. Hierbij richt ik me op familiekwesties en echtscheidingen, vooral wanneer er kinderen bij zijn betrokken, en conflicten in vastgoed en bouw.

Op weg naar de oplossing is het belangrijk om wensen te formuleren en het doel dat jullie met de mediation hebben voor ogen te houden. Graag help ik jullie om op basis van vertrouwen en begrip, en niet uit onvrede, onzekerheid of wie er ‘gelijk’ heeft, samen afspraken te maken over de toekomst.

Mijn onderscheidende factor
Ik kan goed luisteren en mensen helpen om naar elkaar te luisteren. Jarenlang ben ik manager geweest in de vastgoedbranche. Daar zag ik hoe makkelijk conflicten ontstonden en hoe erg mensen vastzaten in hun eigen standpunten en overtuigingen. Ik merkte dat luisteren naar de ander enorm waardevol was.

En nog steeds krijg ik er veel energie van wanneer mensen, die soms lijnrecht tegenover elkaar staan, oog krijgen voor elkaars belangen en een manier vinden om met hun verschillen om te gaan.

Mijn mediationpraktijk heet MUTO Mediation. Dat staat letterlijk voor verandering, niet alleen de verandering van de situatie, maar ook de verandering in jezelf. Wanneer je een wens aan jezelf kunt formuleren, oog houdt voor het doel na het conflict, bijvoorbeeld vertrouwen in elkaar herwinnen of weer kunnen samenwerken, en beseft hoe je eigen manier van communiceren van invloed is op de reactie van de ander, ben je goed op weg naar een oplossing.

Niet zelden worden mensen tijdens de mediationgesprekken verrast door iets wat ze nog niet wisten van de ander. Niet omdat het hen nooit is gezegd, maar omdat ze het nog niet eerder hadden gehoord. Met een positieve inslag en op een actieve, daadkrachtige manier maak ik los wat vastzit. Ik sta open voor de verandering, jij ook?

Jullie willen scheiden, wat nu?
Scheiden is voor grote mensen, maar voor de kinderen verandert er ook veel. Onzekerheid en verdriet hebben een grote impact. Elk kind reageert anders als zijn of haar ouders gaan scheiden en dit kan veel emoties losmaken. Daarnaast kan het moeilijk zijn om tijdens de scheiding samen met je ex-partner het ouderschap opnieuw uit te vinden. Misschien weten jullie niet waar je moet beginnen of staan boosheid en onbegrip de communicatie in de weg. Maar niets is onmogelijk als je het zelf wilt.

Met betrekking tot de kinderen kunnen jullie je afvragen: Hoe vertellen we de kinderen dat we gaan scheiden? Wat is het beste voor de kinderen tijdens en na de scheiding? Hoe willen we dat de kinderen straks terugkijken op de scheiding?

Ik help bij het vinden van antwoorden op al jullie vragen. Stap voor stap begeleid ik bij alle thema’s, zoals de zorg voor de kinderen en het ouderschapsplan, de afwikkeling van de woning, de vermogensopstelling en de pensioenen.

Waar ik mij sterk voor maak
Ik maak mij sterk voor goede onderlinge communicatie, duidelijkheid en transparantie. Misschien hebben jullie al bepaalde afspraken gemaakt, die verwerk ik zorgvuldig. Ik ondersteun en help bij het maken van heldere afspraken over de onderwerpen waar nog geen overeenstemming over is bereikt.

In het kort iets persoonlijks
Als het even kan, start ik de dag met een lange wandeling met onze hond Moos. We wonen bijna in de uiterwaarden en iedere dag is er weer iets nieuws te ontdekken. Weer of geen weer, een heerlijke manier om de dag te beginnen. Gezelligheid met vrienden, spelletjes met onze twee kinderen, dagjes of avondjes uit, ik ben overal voor te porren. Ik ben enorm graag onder de mensen, maar kan ook genieten van een avond helemaal alleen. Op de bank met een leuke serie, spannende film of goed boek.

Als mediator heb ik het geluk om dagelijks nieuwe mensen te mogen ontmoeten, mensen met ieder een eigen verhaal. Dat blijft iedere keer weer bijzonder!

Werkgebied
Gelderland: Arnhem, Apeldoorn, Nijmegen, Ede, Tiel, Wijchen, Beuningen
Noord Brabant: Den Bosch, Helmond, Oss, Waalwijk
Utrecht: Utrecht

Anke Coopmans:

‘Je kunt niet veranderen wat er is gebeurd, wel wat het met je doet.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Diverse locaties in Nijmegen en Druten
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Anke?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Anke

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Toon en Esther
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Anke heeft ons super goed geholpen in het afronden van onze scheiding. Zonder haar hadden we echt niet geweten hoe we dit aan hadden moeten pakken. We hebben erg fijn met haar samen gewerkt en we voelde ons zelf erg op ons gemak bij haar.

 • Judith
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Anke is een enorm goede gespreksleider. Filtert alle rommel eruit. Luistert heel goed naar wat er werkelijk wordt gezegd. In ons geval kon zij enorm goed 'vertalen' wat de ander nu precies vertelde. Daardoor kwam ze snel tot de kern. Doortastend en vasthoudend. Ze heeft ons erg goed geholpen en handvatten gegeven waar we in de toekomst naar terug kunnen grijpen als dat nodig is.

 • Anoniem
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Anke is een rustige, professionele en betrouwbare mediator die ons op een prettige wijze heeft geholpen. Ze neemt je mee in het hele proces van begin tot eind. Heel fijn!

 • Paul
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Anke is een zeer toegankelijk mediator. Door haar open houding, prettige persoonlijkheid en betrokkenheid is zij een mediator die ik van harte aanbeveel. Zij is in staat om een klimaat te creëren aan tafel waarbij je weer in contact komt met elkaar. Naast de aandacht die zij heeft voor de emotionele kant, helpt zij ook bij alle praktische zaken die geregeld moeten worden.

 • Anoniem
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Verfrissend en vernieuwend. Een waardevolle toevoeging voor ons beiden.

 • Renske
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Anke biedt een scherpe blik. Op het moment dat je het eerste gesprek met Anke hebt, zit je vol vragen. Zij geeft richting door haar ervaring en tegelijkertijd ruimte om zelf je antwoorden te vinden en te formuleren. Ik ben erg blij dat zij in dit proces geholpen heeft.

 • TK
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Anke is een hele plezierige, rustige en professionele mediator die het proces met veel vertrouwen in goede banen leidt. Kan haar zeker aanbevelen!

 • Anoniem
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Wat voor mij onmogelijk leek, bereikte ik toch. Anke, enorm bedankt om mijn ex weer als mens te kunnen zien in plaats van degene die mijn leven verwoestte. Het was niet altijd gezellig met ons aan tafel, maar het heeft me veel geleerd over mezelf en onze relatie. Dat we inmiddels samen koffie drinken om over onze kinderen te praten, was nooit gelukt zonder jouw begeleiding.

 • Laurens
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Empatische en hartelijke mediator met kennis van zaken. Zeker aan te bevelen!

 • Willem Geurts
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Hele procedure heeft goed gelopen. Leuke ontmoetingen, vriendelijk en meedenkend.

 • Angélique
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Mijn algehele indruk is goed. Vriendelijk, duidelijk, eerlijk en oprecht. Fijn en duidelijk geholpen, ik ben erg blij met je hulp.

 • Jessica Fischer
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Alles is echt super verlopen. Een super goed gevoel bij Anke, zeker een aanrader.

 • Ed en Bea
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Een deskundige begeleiding die partijen de zaken in het juiste licht deden zien.

Terug naar boven