fbpx
Ga naar content

Over Anke Coopmans

Ik geloof oprecht dat iedereen behoefte heeft aan vrijheid en verbinding. Daarnaast geloof ik dat alles mogelijk is, ook wanneer de oplossing niet dichtbij lijkt te zijn. ‘Waar een wil is, is een weg’ (leer Anke nog beter kennen middels haar voorstelvideo).

Als MfN-mediator ben ik dagelijks bezig met (het herstellen van) de verbinding tussen mensen en het begeleiden bij conflicten. Hierbij richt ik me op familiekwesties en echtscheidingen, vooral wanneer er kinderen bij zijn betrokken, en conflicten in vastgoed en bouw.

Op weg naar de oplossing is het belangrijk om wensen te formuleren en het doel dat jullie met de mediation hebben voor ogen te houden. Graag help ik jullie om op basis van vertrouwen en begrip, en niet uit onvrede, onzekerheid of wie er ‘gelijk’ heeft, samen afspraken te maken over de toekomst.

Mijn onderscheidende factor
Ik kan goed luisteren en mensen helpen om naar elkaar te luisteren. Jarenlang ben ik manager geweest in de vastgoedbranche. Daar zag ik hoe makkelijk conflicten ontstonden en hoe erg mensen vastzaten in hun eigen standpunten en overtuigingen. Ik merkte dat luisteren naar de ander enorm waardevol was.

En nog steeds krijg ik er veel energie van wanneer mensen, die soms lijnrecht tegenover elkaar staan, oog krijgen voor elkaars belangen en een manier vinden om met hun verschillen om te gaan.

Mijn mediationpraktijk heet MUTO Mediation. Dat staat letterlijk voor verandering, niet alleen de verandering van de situatie, maar ook de verandering in jezelf. Wanneer je een wens aan jezelf kunt formuleren, oog houdt voor het doel na het conflict, bijvoorbeeld vertrouwen in elkaar herwinnen of weer kunnen samenwerken, en beseft hoe je eigen manier van communiceren van invloed is op de reactie van de ander, ben je goed op weg naar een oplossing.

Niet zelden worden mensen tijdens de mediationgesprekken verrast door iets wat ze nog niet wisten van de ander. Niet omdat het hen nooit is gezegd, maar omdat ze het nog niet eerder hadden gehoord. Met een positieve inslag en op een actieve, daadkrachtige manier maak ik los wat vastzit. Ik sta open voor de verandering, jij ook?

Jullie willen scheiden, wat nu?
Scheiden is voor grote mensen, maar voor de kinderen verandert er ook veel. Onzekerheid en verdriet hebben een grote impact. Elk kind reageert anders als zijn of haar ouders gaan scheiden en dit kan veel emoties losmaken. Daarnaast kan het moeilijk zijn om tijdens de scheiding samen met je ex-partner het ouderschap opnieuw uit te vinden. Misschien weten jullie niet waar je moet beginnen of staan boosheid en onbegrip de communicatie in de weg. Maar niets is onmogelijk als je het zelf wilt.

Met betrekking tot de kinderen kunnen jullie je afvragen: Hoe vertellen we de kinderen dat we gaan scheiden? Wat is het beste voor de kinderen tijdens en na de scheiding? Hoe willen we dat de kinderen straks terugkijken op de scheiding?

Ik help bij het vinden van antwoorden op al jullie vragen. Stap voor stap begeleid ik bij alle thema’s, zoals de zorg voor de kinderen en het ouderschapsplan, de afwikkeling van de woning, de vermogensopstelling en de pensioenen.

Waar ik mij sterk voor maak
Ik maak mij sterk voor goede onderlinge communicatie, duidelijkheid en transparantie. Misschien hebben jullie al bepaalde afspraken gemaakt, die verwerk ik zorgvuldig. Ik ondersteun en help bij het maken van heldere afspraken over de onderwerpen waar nog geen overeenstemming over is bereikt.

In het kort iets persoonlijks
Als het even kan, start ik de dag met een lange wandeling met onze hond Moos. We wonen bijna in de uiterwaarden en iedere dag is er weer iets nieuws te ontdekken. Weer of geen weer, een heerlijke manier om de dag te beginnen. Gezelligheid met vrienden, spelletjes met onze twee kinderen, dagjes of avondjes uit, ik ben overal voor te porren. Ik ben enorm graag onder de mensen, maar kan ook genieten van een avond helemaal alleen. Op de bank met een leuke serie, spannende film of goed boek.

Als mediator heb ik het geluk om dagelijks nieuwe mensen te mogen ontmoeten, mensen met ieder een eigen verhaal. Dat blijft iedere keer weer bijzonder!

Werkgebied
Gelderland: Arnhem, Apeldoorn, Nijmegen, Ede, Tiel, Wijchen, Beuningen
Noord Brabant: Den Bosch, Helmond, Oss, Waalwijk
Utrecht: Utrecht

Anke Coopmans:

‘Je kunt niet veranderen wat er is gebeurd, wel wat het met je doet.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Diverse locaties in Nijmegen en Druten
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Maak kennis met Anke

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

Heeft u interesse in mediation met Anke?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven