fbpx
Ga naar content

Over Bert le Blanc

Jullie hebben besloten om uit elkaar te gaan of zitten nog in dubio omdat jullie de gevolgen niet kunnen overzien. Er komt zoveel op je af en je zit ook nog eens in een emotionele rollercoaster. Ik help jullie graag om alles goed op een rij te krijgen, zodat jullie met vertrouwen verder kunnen (bekijk ook het introductiefilmpje van Bert.

Als advocaat en later als eindverantwoordelijk bedrijfsjurist heb ik vanaf 1985 beroepsmatig geschillen tussen partijen opgelost, beheersbaar gemaakt en helpen voorkomen. Ook als voorzitter van een grote sportvereniging, arbiter en als lid van de tuchtcommissie van de KNVB heb ik veel conflicten voorbij zien komen en partijen geholpen om uit de problemen te komen.

Mensen uit mijn directe omgeving adviseerden mij om van mediation m’n beroep te maken, ‘Jij bent een geboren bemiddelaar.’ Wat ben ik blij hun advies te hebben opgevolgd. Het is geweldig om als mediator je ervaring in te mogen zetten om mensen weer een nieuwe toekomst te geven.

Mijn onderscheidende factor
Door mijn (levens)ervaring heb ik een goed ontwikkeld gevoel om emoties op een prettige manier in goede banen te leiden. Ik ben geduldig en creëer een rustige sfeer. Cliënten, zo weet ik uit ervaring, stellen dat erg op prijs. Daarnaast kunnen jullie steunen op mijn juridische, financiële en fiscale kennis, ook als sprake is van een eigen bedrijf.

Al in een vroeg stadium maak ik de meer zakelijke kant van de scheiding bespreekbaar.

We inventariseren samen wat er gedaan moet worden. Dit resulteert in een stappenplan. Zo komt er rust en ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en tot goede, heldere afspraken te komen. Als er kinderen bij betrokken zijn, dan bespreken we hoe jullie de ouderrol in de nieuwe situatie willen vormgeven.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Ik begin altijd met ‘de scheidingsmelding’: wie heeft op welk moment en waarom aangegeven te willen scheiden? Ik vraag hoe dat is verlopen en of jullie allebei achter de beslissing staan. Ook spreken we jullie verwachtingen van de mediation door.

Als er kinderen zijn, zal ik in de eerste bijeenkomst ook vragen: Weten zij het al? Zo nee, hoe willen jullie het hen vertellen? Zijn de kinderen minderjarig, dan komt ook alvast aan de orde hoe jullie als ouders de toekomst willen vormgeven.

We plannen de volgende bijeenkomsten en spreken af wat we tijdens die bijeenkomsten bespreken. Jullie geven aan wanneer en waar we elkaar zien en hoeveel tijd jullie willen nemen voor het mediationtraject. Een snelle afhandeling is mogelijk, maar de tijd nemen ook. Veel cliënten geven de voorkeur aan bijeenkomsten bij hun thuis en in de avonduren. Ik kan, indien gewenst, ook een locatie regelen.

Zodra duidelijk is wat en hoe jullie alles – denk aan de zorg voor de kinderen, de woonsituatie, de verdeling van bezittingen, het pensioen, een eigen bedrijf – willen regelen, maak ik een concept van het ouderschapsplan en het convenant (of een andere overeenkomst als jullie samenwonen). Ook maak ik de alimentatieberekening. Als de rechtbank de scheiding moet uitspreken, stuur ik de getekende stukken naar de advocaat. Ik regel jullie scheiding van A tot Z.

Tijdens de bijeenkomsten nemen we de stukken gezamenlijk goed door en toets ik of jullie weten wat de afspraken inhouden en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. Geen ellende achteraf.

Waar ik mij sterk voor maak
Ik hecht aan duidelijkheid, transparantie, een overzichtelijke manier van werken en goede en evenwichtige afspraken. Jullie moeten met een gerust gevoel je handtekening onder de scheiding en de gevolgen daarvan kunnen zetten.

Kinderen mogen niet de dupe van jullie beslissingen worden; hun positie staat centraal. Daar waak ik voor.

In het kort iets persoonlijks
Wat is er beter dan een mooi gedekte tafel met een goed gezelschap en heerlijk eten? Een keuken met alles wat nodig is om goed en lekker te koken. En die heb ik. Koken is één van mijn favoriete bezigheden. Naast klussen. Het blijft heerlijk om met een voldaan gevoel te kijken naar een alweer volbracht project. Mijn echtgenote vindt wel dat ik wat minder bij derden en meer thuis moet klussen. Natuurlijk beaam ik dat. En waar breng ik dit alles samen? In ons huis in Frankrijk!

Werkgebied
Noord-Holland: Amsterdam, Hilversum, Bussum, Amstelveen
Utrecht: Utrecht, Amersfoort, Zeist, Houten, Soest
Flevoland: Almere, Lelystad

Bert le Blanc:

‘Goede en evenwichtige afspraken maken, in een goede, rustige sfeer.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Utrecht Dr. J.P. Thijsselaan 2, 3571 GP Utrecht
 • Kantoor Amersfoort Arnhemseweg 6, 3817 CH Amersfoort
 • Kantoor Almere P.J. Oudweg 4, 1314 CH Almere
 • Kantoor Harderwijk Daltonstraat 17, 3846 BX Harderwijk
 • Kantoor Hilversum Burgemeester Lambooylaan 17, 1217 LB Hilversum
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

Heeft u interesse in mediation met Bert?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven