Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274 Maak een gratis belafspraak
Ga naar content

Over Edwin Baeten

Ik ben vader van drie fantastische dochters en als ervaringsdeskundige weet ik welk proces jullie doormaken. De onzekerheid, de emoties, het verdriet, het loslaten van een toekomst. Het is niet gemakkelijk om dan ook nog de juiste beslissingen met elkaar te nemen, zeker als er ook kinderen bij betrokken zijn. Ik help jullie daar graag bij (bekijk hier de introductievideo van Edwin).

Als Register financieel echtscheidingsadviseur (RFEA) ben ik op de hoogte van alle (on)mogelijkheden rondom de financiële kant van de echtscheiding en ken ik de laatste wetgeving. Jullie kunnen rekenen op deskundig advies. Dit geeft de zekerheid van solide afspraken die ook in de toekomst goed werken.

Door rust uit te stralen en goed te luisteren wil ik een ‘veilige’ setting creëren, zodat jullie je emoties kunnen uiten. Jullie hebben de regie en ik bied focus als dat gewenst is. Honderden mensen heb ik al succesvol kunnen begeleiden en daar ben ik erg blij mee.

Mijn onderscheidende factor
Ik ben inlevend en betrokken bij alle partijen. Ieders belang doet ertoe! Door mijn empathie en betrokkenheid help ik jullie met het vinden van de meest passende oplossingen.

Ik ken de juridische, fiscale en financiële mogelijkheden en valkuilen en houd m’n deskundigheid up-to-date.

Met zorg en inzicht regel ik jullie vraagstukken.

Denk aan het inkomen van beide partners na de scheiding, de verdeling van vermogen, de nieuwe woonsituatie, en de belastingen. De afspraken die jullie maken, zullen fiscaal gezien geen onvoorziene aanslagen opleveren. Ook bij het hebben van een eigen bedrijf kan ik goed adviseren.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Bij een eerste kennismaking neem ik de tijd om naar jullie verhaal te luisteren om een compleet beeld te krijgen van jullie situatie. Wat speelt er? Waar maken jullie je zorgen over? Wat verwacht je van mij als mediator? Uiteraard geef ik informatie over het proces. Als jullie beiden vertrouwen in mij als mediator hebben, gaan we aan de slag.

Ik begin altijd met de kinderen.

Kinderen hebben geen keus, maar hun welzijn dient te allen tijde bewaakt te worden.

We bespreken hoe jullie na de scheiding voor de kinderen willen zorgen. Vervolgens stel ik een uitvoerbaar ouderschapsplan op en bereken ik de kinderalimentatie. In de volgende stap help ik jullie met het ontvlechten van jullie vermogens en eventuele schulden. De woning, de hypotheek en de pensioenen zijn belangrijke thema’s hierbij. Niets wordt vergeten. Na jullie akkoord neem ik alle afspraken, ook over de eventuele partneralimentatie, zorgvuldig op in een convenant.

Waar ik mij sterk voor maak
Ik maak me sterk voor het belang van de kinderen, maar zeker ook voor de wensen van jullie als ouders. Ruimte en aandacht voor alle partijen zodat iedereen zich gekend en gehoord voelt, daar ga ik voor.

Daarnaast moeten afspraken ‘degelijk’ (sterk) en uitvoerbaar zijn. Jullie kunnen er zeker van zijn dat ik alles goed doorneem en doorreken, zodat jullie achteraf kunnen zeggen: ‘Wij zijn vakkundig en met zorg geholpen’.

In het kort iets persoonlijks
Naast mijn werk kan ik veel plezier beleven aan lange-afstandswandelingen. Zo is de vierdaagse van Nijmegen een jaarlijks terugkerend evenement. En het liefst sta ik meerdere keren per jaar op de ski’s met mijn kinderen en lieve partner.

Werkgebied
Gelderland: Tiel, Geldermalsen, Zaltbommel, Bommelerwaard, Rivierenland
Noord-Brabant: Eindhoven, Breda, Tilburg, Den Bosch, Oosterhout, Oss, Veldhoven, Waalwijk
Utrecht: Utrecht, Houten
Zuid-Holland: Gorinchem

Edwin Baeten:

‘De zekerheid van een veilige setting en solide afspraken.’

Gesprekslocaties

Een gesprek met Edwin is mogelijk op onderstaande locatie

 • Bij u thuis

Heeft u interesse in mediation met Edwin?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Edwin

YouTube screenshot Edwin Baeten Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Pim
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Edwin is een hele fijne man, die zeker het belang van de kinderen vooropstelt. Hij wist ons op het juiste moment uit de emotie te houden en indien nodig toch ruimte te geven. Ook onze wensen werden snel en vakkundig opgepakt. Ik kan hem zeker aanbevelen.

 • J. Hanssen
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  De professionele begeleiding, deskundigheid en vriendelijkheid van dhr. Baeten heeft ervoor gezorgd dat de echtscheiding netjes is geregeld.

 • Monique
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Edwin heeft een prettige manier van werken, luisterend ook naar de emotionele dingen die daarbij horen. Maar ook doortastend om het zakelijke op de juiste manier geregeld te krijgen. Fijn dat het thuis kon. Het was mogelijke om snel stappen te zetten als dat nodig was.

 • Patrick P.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Bij deze wil ik je hartelijk danken voor alles wat je voor ons gedaan hebt. Ik ben blij dat we deze keuze hebben gemaakt. De gesprekken vond ik erg prettig, oprecht en eerlijk. Ik zou graag willen zeggen tot ziens, maar dat zou niet goed zijn.

 • Mariëlle
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Edwin, je bent een professionele maar zeker ook een persoonlijke mediator. Je had veel aandacht voor het welzijn van de kinderen en dat van onszelf. Niet alleen maar zakelijk, maar ook oprecht interesse in ons alle 4. Je legt alles erg duidelijk uit. Je bent gewoon een warme persoonlijkheid die je in die tijd hard nodig hebt.

 • Klaartje
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Edwin is zeer ter zake kundig, onpartijdig en empathisch. Hij luistert goed maar geeft ook de grenzen aan. Eerlijk en integer over wat hij wel en niet voor je kan betekenen.

 • J. Stangen
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Edwin belicht de aspecten van een scheiding op een vriendelijke en toch zakelijke manier. Hij laat zien dat er voor beiden partijen emoties spelen, maar op een ander niveau. Ook de manier waarop de bepaalde zaken eerst moet regelen wordt uitgelegd. Op deze manier is het proces voor ons zeer goed verlopen. Bedankt Edwin.

 • Geertje
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Edwin is een vriendelijke en kundige mediator. Geeft vertrouwen om tot een goed resultaat te komen.

 • Erwin
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Ik kan Edwin zeer aanbevelen. Hij heeft inlevingsvermogen, is correct, rustgevend en professioneel

 • Joost
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Edwin bedankt voor je professionele begeleiding. Ik heb je als zeer de deskundig en vriendelijk ervaren en dit heeft ervoor gezorgd dat de scheiding netjes geregeld is.

Terug naar boven