fbpx
Ga naar content

Over Erik van der Sluis

Oorspronkelijk ben ik een Rotterdammer, maar sinds 16 jaar woon ik met veel liefde en plezier in Bergschenhoek (bekijk de video waarin Eric zich voorstelt). Ik ben vader van twee kinderen, een dochter en zoon, die op basis van co-ouderschap de helft van de tijd bij mij wonen. Hierdoor een ware ervaringsdeskundige op het gebied van scheiden. Naast mediator ben ik ook Financieel Echtscheiding Adviseur. Als financieel planner ben ik reeds 25 jaar werkzaam in de financiële dienstverlening en inmiddels adviseer ik alweer 14 jaar bij echtscheidingszaken.

Mijn onderscheidende factor
Als mediator is het belangrijk om neutraal en onafhankelijk te zijn. Te luisteren naar beide partijen en communicatie te faciliteren. Vanzelfsprekend zorg ik hiervoor, maar ik vind het ook van essentieel belang om actief betrokken te zijn en mee te denken. Uiteraard is mijn streven dat cliënten zelf de oplossingen aandragen, maar dat is helaas niet altijd haalbaar.

In deze situaties kies ik ervoor om actief mee te denken naar oplossingen en mijn cliënten niet aan hun lot over te laten.

Met mijn jarenlange ervaring als mediator ben ik in staat om de daadwerkelijke belangen en behoeftes op tafel te krijgen, oplossingen aan te dragen en de financiële situaties voor en na de scheiding inzichtelijk te maken. En niet omdat dit onderdeel is van mijn takenpakket, maar omdat ik mensen graag help. Ik combineer een persoonlijke aanpak met een zakelijke insteek en dat is tevens waar mijn kracht en onderscheidend vermogen ligt.

Waar ik mij sterk voor maak…
Loyaliteit. In de zin van mijn woord nakomen. Er voor andere mensen zijn. Dat is wat ik belangrijk vind. Dit is tevens wat ik wil uitstralen naar mijn cliënten. Ik ben er wanneer men me nodig heeft, ben betrouwbaar en zorg voor een eerlijke scheiding.

Jullie gaan scheiden, wat nu?
Als jullie hebben besloten om te gaan scheiden, dan staat jullie hele leven op zijn kop. Alles wat gewoon was, verandert en het toekomstplan dat jullie samen voor ogen hadden bestaat niet meer. En dat is even slikken.

Met elkaar in gesprek gaan, keuzes maken en afspraken vastleggen is hetgeen er moet gebeuren. En dat kan met zijn tweeën best lastig zijn. Als mediator begeleid ik jullie daarom door het scheidingstraject. Alle belangen en behoeften worden door mij in kaart gebracht, waarna passende oplossingen tot stand komen. Ik focus me tijdens het mediationtraject op hetgeen er daadwerkelijk speelt en houd rekening met de daarbij behorende emoties.

Zijn er minderjarige kinderen in het spel?

Stilstaan bij de wijze waarop de kinderen het echtscheidingsproces ervaren, is dan noodzaak.

Ik weet als ervaringsdeskundige als geen ander hoe belangrijk het is dat hier goede afspraken over worden gemaakt en zal mij daarom altijd extra inzetten voor een goed en uitvoerbaar ouderschapsplan.

In mijn vrije tijd…
Wandel ik met de hond, speel ik graag golf en vind ik het heerlijk om op zaterdag naar een voetbalwedstrijd van mijn zoon te kijken. Actief bezig zijn in de buitenlucht versus een goede film kijken of naar muziek luisteren; ik kan er allemaal van genieten.

Werkgebied:
Zuid-Holland: Rotterdam Noord/Centrum, Zoetermeer, Delft, Overschie, Capelle a/d IJssel, Nieuwekerk a/d IJssel, Lansingerland

Erik van der Sluis:

‘Goede oplossingen en zonder de emotionele kant uit het oog te verliezen.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Berkel en Rodenrijs Ranonkelweg 12, 2651 MX Berkel en Rodenrijs
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Maak kennis met Erik

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

Heeft u interesse in mediation met Erik?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven