Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274Maak een gratis belafspraak
Ga naar content

Over Erik van der Sluis

Oorspronkelijk ben ik een Rotterdammer, maar sinds 16 jaar woon ik met veel liefde en plezier in Bergschenhoek (bekijk de video waarin Eric zich voorstelt). Ik ben vader van twee kinderen, een dochter en zoon, die op basis van co-ouderschap de helft van de tijd bij mij wonen. Hierdoor een ware ervaringsdeskundige op het gebied van scheiden. Naast mediator ben ik ook Financieel Echtscheiding Adviseur. Als financieel planner ben ik reeds 25 jaar werkzaam in de financiële dienstverlening en inmiddels adviseer ik alweer 14 jaar bij echtscheidingszaken.

Mijn onderscheidende factor
Als mediator is het belangrijk om neutraal en onafhankelijk te zijn. Te luisteren naar beide partijen en communicatie te faciliteren. Vanzelfsprekend zorg ik hiervoor, maar ik vind het ook van essentieel belang om actief betrokken te zijn en mee te denken. Uiteraard is mijn streven dat cliënten zelf de oplossingen aandragen, maar dat is helaas niet altijd haalbaar.

In deze situaties kies ik ervoor om actief mee te denken naar oplossingen en mijn cliënten niet aan hun lot over te laten.

Met mijn jarenlange ervaring als mediator ben ik in staat om de daadwerkelijke belangen en behoeftes op tafel te krijgen, oplossingen aan te dragen en de financiële situaties voor en na de scheiding inzichtelijk te maken. En niet omdat dit onderdeel is van mijn takenpakket, maar omdat ik mensen graag help. Ik combineer een persoonlijke aanpak met een zakelijke insteek en dat is tevens waar mijn kracht en onderscheidend vermogen ligt.

Waar ik mij sterk voor maak…
Loyaliteit. In de zin van mijn woord nakomen. Er voor andere mensen zijn. Dat is wat ik belangrijk vind. Dit is tevens wat ik wil uitstralen naar mijn cliënten. Ik ben er wanneer men me nodig heeft, ben betrouwbaar en zorg voor een eerlijke scheiding.

Jullie gaan scheiden, wat nu?
Als jullie hebben besloten om te gaan scheiden, dan staat jullie hele leven op zijn kop. Alles wat gewoon was, verandert en het toekomstplan dat jullie samen voor ogen hadden bestaat niet meer. En dat is even slikken.

Met elkaar in gesprek gaan, keuzes maken en afspraken vastleggen is hetgeen er moet gebeuren. En dat kan met zijn tweeën best lastig zijn. Als mediator begeleid ik jullie daarom door het scheidingstraject. Alle belangen en behoeften worden door mij in kaart gebracht, waarna passende oplossingen tot stand komen. Ik focus me tijdens het mediationtraject op hetgeen er daadwerkelijk speelt en houd rekening met de daarbij behorende emoties.

Zijn er minderjarige kinderen in het spel?

Stilstaan bij de wijze waarop de kinderen het echtscheidingsproces ervaren, is dan noodzaak.

Ik weet als ervaringsdeskundige als geen ander hoe belangrijk het is dat hier goede afspraken over worden gemaakt en zal mij daarom altijd extra inzetten voor een goed en uitvoerbaar ouderschapsplan.

In mijn vrije tijd…
Wandel ik met de hond, speel ik graag golf en vind ik het heerlijk om op zaterdag naar een voetbalwedstrijd van mijn zoon te kijken. Actief bezig zijn in de buitenlucht versus een goede film kijken of naar muziek luisteren; ik kan er allemaal van genieten.

Werkgebied:
Zuid-Holland: Rotterdam Noord/Centrum, Zoetermeer, Delft, Overschie, Capelle a/d IJssel, Nieuwekerk a/d IJssel, Lansingerland

Erik van der Sluis:

‘Goede oplossingen en zonder de emotionele kant uit het oog te verliezen.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Berkel en Rodenrijs Ranonkelweg 12, 2651 MX Berkel en Rodenrijs
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Erik?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Erik

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Christine
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Erik is een fijne objectieve adviseur, die voor beide partijen de adviezen goed wist te verwoorden en te onderbouwen. Zowel voor financieel advies als voor de praktische zaken rondom het ouderschapsplan. Een betrouwbare gesprekspartner.

 • Theo
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Hoewel ik geen enkele juridische kennis heb, wist Erik alles goed en duidelijk uit te leggen. Waar wij geen raad mee wisten, heeft Erik ons altijd verschillende opties aangeboden om in overweging te nemen en dat heeft ons heel veel geholpen. Samen afspraken maken kan tot op zekere hoogte maar je hebt gewoon echt een mediator nodig die doorslaggevend kan zijn op punten waar je vastloopt. Erik kan dit heel goed en hierdoor kwamen wij na de scheiding niet voor verrassingen te staan.

 • Edwin K.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Prettig om met Erik te werken en geholpen te worden in een moeilijk traject. Uitstekende hulp gekregen op financieel gebied, was zeer waardevol

Terug naar boven