Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274Maak een gratis belafspraak
Ga naar content

Over Esther van Diepen

Ik heb 27 jaar in de financiële dienstverlening gewerkt bij één van de Nederlandse grootbanken. Als financieel planner was het mijn passie om mensen echt te kunnen helpen bij belangrijke/ingrijpende gebeurtenissen in hun leven. Eén zo’n gebeurtenis is scheiden, daar komt mijn drive om mensen echt te helpen volledig tot zijn recht (bekijk hier de introductievideo van Esther).

Dit heeft me dan ook doen besluiten om mijn eigen mediationpraktijk op te richten. Ik vind het erg belangrijk dat cliënten goede afspraken met elkaar kunnen maken naar de toekomst toe en ook weten wat de consequenties van die gemaakte afspraken zijn. Ik ben Register Financieel Echtscheiding Adviseur. Door mijn financiële kennis op het gebied van scheiden kan ik mijn cliënten goed informeren over alle gevolgen.

Mijn onderscheidende factor

Ik bied mijn cliënten handvatten om samen tot een oplossing te komen en afspraken te maken waar beiden tevreden mee kunnen zijn.

Daarbij kunnen zij steunen op mijn financiële en fiscale kennis. Het is voor mij van groot belang dat mijn cliënten zich bewust zijn van de afspraken die ze maken en wat de consequenties van die afspraken zijn, niet alleen op emotioneel gebied, maar ook op juridisch, financieel en fiscaal gebied.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Graag ben ik beschikbaar voor advies, ondersteuning en begeleiding tijdens het gehele scheidingsproces. Ik help bij het maken van afspraken waar een ieder achter kan staan. Stap voor stap lopen wij samen het proces door, waarbij alle elementen die bij een scheiding kunnen spelen aan bod komen. Denk hierbij aan (de zorg voor) de kinderen, het verdelen van jullie bezittingen, alimentatie en pensioen.
Iedere situatie is uniek, maar door samen te werken aan een oplossing wordt een resultaat bereikt waar ieder tevreden mee kan zijn. Ik help jullie daar graag bij!

Waar ik mij sterk voor maak …
Helderheid en praktische oplossingen. Ik ben zowel privé als in mijn werk als MfN-registermediator altijd erg voor openheid en eerlijkheid met een praktische inslag.
Mijn nuchtere persoonlijkheid komt hierbij goed van pas.
Mijn financiële kennis stel ik graag beschikbaar aan mijn cliënten, zodat ze op basis van de juiste informatie de keuzes kunnen maken die bij hen passen. Daarnaast wijs ik cliënten ook op de eventuele fiscale consequenties van keuzes.

Want alleen als je weet wat de gevolgen ervan zijn, kan je in mijn optiek de juiste keuzes/afspraken maken.

Voor ouders in een scheiding vind ik het heel belangrijk om ze door de bril van de kinderen te laten kijken. Wat zouden de kinderen van bepaalde keuzes vinden en waarom? Vaak helpt dat de ouders bij het maken van goede afspraken met elkaar.

In het kort iets persoonlijks …
Naast mijn werk sta ik ook een aantal keer per jaar voor de klas voor Stichting LEF. Deze stichting heeft als doel om jongeren in de leeftijd van 16 tot 22 verantwoordelijk om te leren gaan met geld. Deze lessen gelden voor het MBO. Ontzettend leuk om met jongeren in gesprek te gaan over hun keuzes omtrent geld. Daarnaast ben ik winkelcoördinator voor de molenwinkel van De Oude Knegt, een korenmolen die staat in het dorp waarin ik woon. In de winkel verkopen wij ons zelf gemalen meel.
Mijn ontspanning vind ik door lekker buiten te zijn, bijvoorbeeld werken in de tuin, wandelen of motorrijden; als het maar buiten is!

Werkgebied
Noord-Holland: Haarlem, Alkmaar, Haarlemmermeer, IJmond, Kennemerland

Esther van Diepen:

‘Samen werken aan een oplossing waar iedereen achter kan staan.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Heemskerk Strengweg 34, Heemskerk
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Esther?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Esther

YouTube Screenshot van Esther van Diepen Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Patrick
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Esther straalt een prettige rust uit en wat heel fijn is, is dat je haar altijd kunt bellen!

 • Jolanda
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Esther neemt uitgebreid de tijd om je alles uit te leggen, met name de financiële gevolgen, die voor mij nogal onduidelijk waren in het begin.

 • Alex
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Wat ik als heel prettig heb ervaren is de praktische instelling van Esther. En ze denkt echt met je mee!

 • O. Kwon
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Esther was erg behulpzaam met betrekking tot mijn hypotheek zaak toen ik mijn relatie had beëindigd. Ze was scherp, makkelijk om mee te communiceren en snel om acties te ondernemen.

 • Corrie
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Super hulp gehad van Esther, een aanrader als je met pensioenverzekerningen na een scheiding zit! Ze heeft het geweldig voor mij opgelost. Ondanks dat ik al bijna 19 jaar gescheiden ben, ontstonden nu problemen met de pensionuitvoerder van mijn ex. welke Esther voor mij heeft opgelost. Zelf zou ik niet verder komen door gebrek aan het kennis van het verzekerningswereldje.

 • Marieke
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Door Esther hebben we onze kinderen als uitgangspunt kunnen nemen. Door ons daarop te focussesn konden we uiteindelijk makkerlijker beslissingen nemen en afspraken maken.

Terug naar boven