fbpx
Ga naar content

Over Floris Heuyerjans

Sinds 2010 ben ik werkzaam als zelfstandig scheidingsbemiddelaar. Ik ben zowel MfN- als ADR-registermediator met familie-accreditatie en ben als High Trust kantoor aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. Ook ben ik lid van de Kring van Scheidingsspecialisten. Bekijk de foto van Floris hieronder.

Hiervoor ben ik ruim dertig jaar werkzaam geweest in de bank- en verzekeringswereld. In deze periode heb ik veel kennis en ervaring opgedaan over financiële dienstverlening, management en coaching. Dit komt heel goed van pas in mijn werk als mediator.

Een scheiding is een enorm ingrijpende gebeurtenis voor jullie en voor jullie kinderen. Je hebt te maken met emoties, maar ook veel praktische zaken moeten goed geregeld worden. Als onafhankelijke derde partij begeleid ik jullie bij het gehele proces en denk ik proactief met jullie mee.

Mijn onderscheidende factor
Van veel mensen hoor ik terug dat zij na het eerste gesprek met een geruster gevoel naar huis gaan. Zo’n eerste gesprek brengt altijd veel spanning met zich mee en daar houd ik natuurlijk rekening mee. Soms hebben mensen behoefte om te vertellen wat ze dwars zit of hoe het tussen de partners gaat. Soms willen ze horen hoe het scheidingstraject in zijn werk gaat, wat erbij komt kijken en hoelang het gaat duren.

Onzekerheid is er ook over de toekomst: Hoe gaat het verder met de kinderen? Wie blijft er in het huis wonen? Kan ik het straks allemaal alleen af? Ik luister goed. Leef me in en help jullie bij het maken van keuzes door de juiste informatie en wellicht ook voorbeelden te geven.

Gedurende de hele mediation ben ik er alert op of iedereen zich gehoord en begrepen voelt.

En ook of alle belangrijke zaken worden besproken en of gemaakte afspraken helder en goed zijn voor iedereen. Zodat er stap voor stap overzicht komt en vertrouwen dat het allemaal goed geregeld wordt.

Jullie willen scheiden, wat nu?

Scheidingsbemiddeling begint altijd met een kennismakingsgesprek. Het is belangrijk om vertrouwen te hebben in een mediator die jullie op een professionele manier kan begeleiden. Tijdens het kennismakingsgesprek leer ik jullie ook graag kennen.
We maken samen een plan welke onderwerpen jullie willen bespreken en hoeveel gesprekken er nodig zullen zijn. Denk aan de volgende onderwerpen: de zorg voor en opvoeding van de kinderen, de communicatie met elkaar, de woonsituatie, de verdeling van bezittingen, het inkomen na de scheiding, de pensioenen.

Als alle afspraken rond zijn, stel ik de documenten (het convenant en het ouderschapsplan) op. Vervolgens nemen jullie de documenten zorgvuldig door. Na jullie akkoord en handtekening zijn ze definitief en zal ik het verzoekschrift bij de rechtbank indienen.

Waar ik mij sterk voor maak
Tijdens onze gesprekken ben ik niet alleen jullie adviseur, maar ik luister ook goed. ‘Mediation met een luisterend oor’: daar maak ik me sterk voor! Ik vind het belangrijk dat alle partijen naar elkaar blijven luisteren. Alleen op die manier kunnen er goede en duidelijke afspraken worden gemaakt.

Het is mijn rol om ervoor te zorgen dat jullie je niet alleen laten leiden door emoties, maar ook rationele beslissingen nemen. Deze beslissingen hebben immers grote invloed op jullie toekomst en die van jullie kinderen. In de praktijk blijkt dat het vrijwel altijd mogelijk is om uiteindelijk tot duidelijke afspraken te komen waar beide partijen zich in kunnen vinden.

In het kort iets persoonlijks
Mijn grootste hobby is voetbal. Jarenlang heb ik zelf gevoetbald en ben ik als vrijwilliger bij de sport betrokken geweest. Nog steeds ben ik bestuurslid, trainer-coach, teammanager en vertrouwenspersoon. In mijn vrije heb ik dan ook veel te maken met jeugd en jeugdopleiding.
Ik ben getrouwd en wij hebben samen twee prachtige kinderen en een fijne schoonzoon en schoondochter. Inmiddels hebben we ook een kleindochter en mogen we ons tweede kleinkind verwachten. Het zien opgroeien van deze kleinkinderen zal zeker een nieuwe hobby worden.

Werkgebied:
Noord-Holland: Edam, Hoorn, Krommenie, Landsmeer, Marken, Monnickendam, Purmerend, Volendam, Waterland, Zaandam, Zaanstad

Floris Heuyerjans:

‘Mediation met een luisterend oor’

Gesprekslocaties

Een gesprek met Floris is mogelijk op onderstaande locatie

  • Kantoor Volendam Damcoogh 63, 1132 EB Volendam

Maak kennis met Floris

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

Heeft u interesse in mediation met Floris?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven