Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274 Maak een gratis belafspraak
Ga naar content

Over Floris Heuyerjans

Sinds 2010 ben ik werkzaam als zelfstandig scheidingsbemiddelaar. Ik ben zowel MfN- als ADR-registermediator met familie-accreditatie en ben als High Trust kantoor aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. Ook ben ik lid van de Kring van Scheidingsspecialisten.

Hiervoor ben ik ruim dertig jaar werkzaam geweest in de bank- en verzekeringswereld. In deze periode heb ik veel kennis en ervaring opgedaan over financiële dienstverlening, management en coaching. Dit komt heel goed van pas in mijn werk als mediator.

Een scheiding is een enorm ingrijpende gebeurtenis voor jullie en voor jullie kinderen. Je hebt te maken met emoties, maar ook veel praktische zaken moeten goed geregeld worden. Als onafhankelijke derde partij begeleid ik jullie bij het gehele proces en denk ik proactief met jullie mee.

Mijn onderscheidende factor
Van veel mensen hoor ik terug dat zij na het eerste gesprek met een geruster gevoel naar huis gaan. Zo’n eerste gesprek brengt altijd veel spanning met zich mee en daar houd ik natuurlijk rekening mee. Soms hebben mensen behoefte om te vertellen wat ze dwars zit of hoe het tussen de partners gaat. Soms willen ze horen hoe het scheidingstraject in zijn werk gaat, wat erbij komt kijken en hoelang het gaat duren.

Onzekerheid is er ook over de toekomst: Hoe gaat het verder met de kinderen? Wie blijft er in het huis wonen? Kan ik het straks allemaal alleen af? Ik luister goed. Leef me in en help jullie bij het maken van keuzes door de juiste informatie en wellicht ook voorbeelden te geven.

Gedurende de hele mediation ben ik er alert op of iedereen zich gehoord en begrepen voelt.

En ook of alle belangrijke zaken worden besproken en of gemaakte afspraken helder en goed zijn voor iedereen. Zodat er stap voor stap overzicht komt en vertrouwen dat het allemaal goed geregeld wordt.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Scheidingsbemiddeling begint altijd met een kennismakingsgesprek. Het is belangrijk om vertrouwen te hebben in een mediator die jullie op een professionele manier kan begeleiden. Tijdens het kennismakingsgesprek leer ik jullie ook graag kennen.
We maken samen een plan welke onderwerpen jullie willen bespreken en hoeveel gesprekken er nodig zullen zijn. Denk aan de volgende onderwerpen: de zorg voor en opvoeding van de kinderen, de communicatie met elkaar, de woonsituatie, de verdeling van bezittingen, het inkomen na de scheiding, de pensioenen.

Als alle afspraken rond zijn, stel ik de documenten (het convenant en het ouderschapsplan) op. Vervolgens nemen jullie de documenten zorgvuldig door. Na jullie akkoord en handtekening zijn ze definitief en zal ik het verzoekschrift bij de rechtbank indienen.

Waar ik mij sterk voor maak
Tijdens onze gesprekken ben ik niet alleen jullie adviseur, maar ik luister ook goed. ‘Mediation met een luisterend oor’: daar maak ik me sterk voor! Ik vind het belangrijk dat alle partijen naar elkaar blijven luisteren. Alleen op die manier kunnen er goede en duidelijke afspraken worden gemaakt.

Het is mijn rol om ervoor te zorgen dat jullie je niet alleen laten leiden door emoties, maar ook rationele beslissingen nemen. Deze beslissingen hebben immers grote invloed op jullie toekomst en die van jullie kinderen. In de praktijk blijkt dat het vrijwel altijd mogelijk is om uiteindelijk tot duidelijke afspraken te komen waar beide partijen zich in kunnen vinden.

In het kort iets persoonlijks
Mijn grootste hobby is voetbal. Jarenlang heb ik zelf gevoetbald en ben ik als vrijwilliger bij de sport betrokken geweest. Nog steeds ben ik bestuurslid, trainer-coach, teammanager en vertrouwenspersoon. In mijn vrije heb ik dan ook veel te maken met jeugd en jeugdopleiding.
Ik ben getrouwd en wij hebben samen twee prachtige kinderen en een fijne schoonzoon en schoondochter. Inmiddels hebben we ook een kleindochter en mogen we ons tweede kleinkind verwachten. Het zien opgroeien van deze kleinkinderen zal zeker een nieuwe hobby worden.

Werkgebied:
Noord-Holland: Edam, Hoorn, Krommenie, Landsmeer, Marken, Monnickendam, Purmerend, Volendam, Waterland, Zaandam, Zaanstad

Floris Heuyerjans:

‘Mediation met een luisterend oor’

Gesprekslocaties

Een gesprek met Floris is mogelijk op onderstaande locatie

 • Kantoor Purmerend Voltastraat 21, 1446 VA Purmerend

Heeft u interesse in mediation met Floris?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • E. Schook
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik heb Floris als een zeer fijn persoon leren kennen. Hij neemt de tijd, luistert goed en is altijd beschikbaar voor vragen.

 • Eldin
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ondanks de nare situatie een prettige ervaring en alles netjes geregeld, heel fijn omdat er veel op je af komt in zo’n periode. Hele goede ervaring, behulpzaam, duidelijk en snelle afwerking. Altijd bereikbaar voor vragen. Heel tevreden

 • Travis H.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Van begin tot het eind betrokken en voorziet mij van de nodige informatie en denkt mee. Doet zijn werk met veel passie en kennis.

 • Margje
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Floris heeft ons erg goed geholpen. Je voelt je gelijk op je gemak bij hem. Ondanks de situatie een prettige ervaring.

 • Thom
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Floris is een transparante, heldere mediator en adviseur, die ons in een proces van scheiden waar veel meer bij komt kijken als wij in eerste instantie dachten. Hij helpt de visie scherp te houden, de eerlijkheid te behouden en in goede harmonie te ontbinden van elkaar. Heel waardevol en onmisbaar in een periode van verdriet, eerste loslaten en veel te veel aan je hoofd hebben.

 • Carmen
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Ondanks dat dit een hele verdrietige periode is zijn wij goed geholpen door Floris. Hij verteld alles duidelijk en geeft je een realistisch beeld hoe de zaken ervoor staan. Hij is onpartijdig en kijkt naar beide partijen. Ik ben zo blij dat ik niet voor een advocaat ben gegaan. Dit is op de juiste manier afgehandeld zodat je door kan met je leven.

 • Inez
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Een heel fijn persoon die rust en duidelijkheid schept in een situatie vol onduidelijkheden en onzekerheden.

 • Kristiaan
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Floris is echt prettig persoon en hij legt alles heel goed uit. Hij heeft het echt goed voor ons kunnen regelen. Voordeel dat hij veel netwerken heeft en kent, zodat hij je alles kan helpen waarbij je nodig hebt. Het scheelt echt enorm tijd. Echt een aanrader!!!!

 • Max
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Alles is bespreekbaar. Wij voelden ons gelijk op ons gemak. Veel dingen werd ons uit handen genomen waardoor wij tijd hadden om de dingen goed met elkaar te bespreken. Zeker heel belangrijk als er kinderen in het spel zijn. Voor beide partijen wordt de beste oplossing gezocht.

 • Emmie
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik was een beetje bang hoe dat zal gaan met een scheiding maar de hulp die we gekregen hebben was geweldig ik zou hem iedereen aanraden als je echt genoodzaakt bent om uit elkaar te gaan.

 • Dirk
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Floris is deskundig in mediation maar ook bij de financiële aspecten die bij een scheiding komen kijken en is daardoor een ideale raadgever. Hij neemt rustig de tijd voor je en legt alles helder uit.

 • Loïs
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  In een periode waarin het door je emotionele toestand al lastig genoeg is om alles op een rijtje te krijgen, is het zeer prettig om door een kundig persoon als Floris door het lastige en complexe echtscheidingsproces heen te worden geloodst. Floris werkt zeer gestructureerd en geeft ook ruimte om je op persoonlijk vlak nog bij te staan.

 • Kaylie M.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Floris heeft ons door deze moeilijke periode heen geloodst door zijn fijne gesprekken en onpartijdige aanpak. Altijd bereikbaar voor vragen en problemen. Ik stond er in de eerste instantie sceptisch tegenover, maar heb de bijeenkomsten als zeer prettig ervaren.

Terug naar boven