Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274 Maak een gratis belafspraak
Ga naar content

Over Hans van Son

Sinds 2007 ben ik werkzaam als scheidingsbemiddelaar (bekijk hier het introductiefilmpje van Hans). Hiervoor heb ik achttien jaar bij een bank gewerkt, ben ik tien jaar financieel adviseur bij een adviesgroep geweest, en heb ik nog een klein jaar als uitvaartleider gewerkt. Het lijkt heel divers, maar eigenlijk heeft het allemaal raakvlakken. Ik informeer mensen over de mogelijkheden die er zijn en welke het beste bij hen past, zo kan iedereen voor zichzelf de juiste beslissing nemen.

Ik heb inmiddels veel ervaring met mediation. Werken met mensen blijft interessant voor mij.

Door mijn financiële achtergrond kan ik snel inzicht geven in de mogelijkheden voor een nieuwe woonsituatie en een hypotheek.

Bij de ScheidingsMakelaar heb ik het introductie-, opleidings- en certificeringsprogramma met succes doorlopen. In april 2011 heb ik de basisopleiding Mediation behaald. Daarna heb ik de specialisatie familie-mediation afgerond waardoor ik ook ‘toevoeging’ en pro deo mediation kan doen. Om het belang van de kinderen in een echtscheiding voorop te stellen, kan ik het programma KIES aanbieden en volg ik met regelmaat workshops bij Villa Pinedo.

Mijn onderscheidende factor
Ik begeleid mensen na het beëindigen van een relatie. Er komt nogal wat om de hoek kijken: kinderen, huisvesting, verdelen van geld en pensioenen, verzekering, hypotheek, testament, etc. Mijn insteek is om uitgebreid de mogelijkheden te bespreken en samen te ontdekken wat een goede en voor beide partijen acceptabele oplossing is.

Jullie gaan scheiden, wat nu?
In persoonlijke gesprekken bespreek ik simpel en duidelijk alle zaken en hindernissen, of jullie nou vanuit een huwelijk, een geregistreerd partnerschap of een samenleving komt. Vaak ondersteun ik mijn uitleg met een tekening. Dat spreekt meer.

De financiële zaken zijn veelal gecompliceerd en deze probeer ik met een verhaal duidelijk te maken, waarbij de cijfers ondersteunen. We bespreken ook de vermogensverdeling en de Wet verevening pensioenen. Het ouderschapsplan is heel belangrijk. Ik probeer het belang van de kinderen voorop te stellen. Ik kan het programma KIES (kinderen in echtscheidingssituaties) aanbieden.

Waar ik mij sterk voor maak
Als mensen besluiten hun relatie te beëindigen kan ik ze daarbij prima ondersteunen. Ik voer persoonlijke gesprekken in duidelijke taal, want het is belangrijk dat er goede afspraken gemaakt worden waar partijen jaren mee voort kunnen.

In het kort iets persoonlijks
Ik begin de dag vaak met een flink stuk met de hond wandelen. Een fris begin van de dag. In het weekend rij ik heerlijk op mijn paard in de duinen om mijn hoofd weer leeg te maken voor de nieuwe week.

Werkgebied:
Noord-Holland: Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam, Beverwijk, Castricum, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Heerhugowaard, Krommenie, Velsen, Zaandam, Zandvoort

Hans van Son:

‘Met een betrokken en persoonlijke benadering help ik jullie alle hindernissen te nemen die er zijn.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Haarlem A. Hofmanweg 5a, 2031 BH Haarlem
 • Kantoor Beveriwjk Wijckermolen 152, 1941 JA Beverwijk
 • Kantoor Uitgeest Middelweg 2a, 1911 EG Uitgeest
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Hans?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Hans

YouTube screenshot Hans van Son Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Aniek
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Een prettig mens om goede wegen te vinden om elkaar netjes los te laten.

 • S. Heuver
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik wil je alsnog bedanken voor de prettige en deskundige wijze waarop je onze scheiding vlot en begripvol hebt begeleid.

 • J. Panman
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Beste Hans, De ervaring met jouw is dat je zaken, emotioneel, rationeel, en financiele zaken gestructureerd weet aan de pakken. Een goed naslagwerk en alles op papier. Je heb veel zaken voor ons goed weten op te lossen, daarbij ben je een vriendelijk en fijne man met goede gesprekstechnieken en wist respectvol om te gaan met onze emoties. Hartelijk dank voor de ondersteuning.

 • Evie
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Van te voren met zoveel vragen en twijfels. Maar zo fijn het juiste pad gevonden. Zonder kleerscheuren in goede harmonie de eindstreep bereikt. Dank daarvoor adviseur, dit is een mooie basis om met de kinderen de ingeslagen weg te volgen!

 • B. Berkelmans
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Een kundig meelevend adviseur welke de tijd nam om ons de weg te wijzen naar een harmonieuze scheiding. Bedankt!

 • van den Hout
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  De adviseur was altijd op tijd, had kennis van zaken, werkte methodisch en logisch alle zaken betreffende de scheiding af, greep eventueel in bij derden in het proces waar en wanneer nodig en bleef te allen tijde geheel neutraal in de benadering van de partijen.

 • Tobias K.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  De adviseur is een zeer prettige, rustige en kundige mediator waar we veel aan gehad hebben. Op een rustige en bekwame wijze heeft hij ons bij een moeilijke periode geholpen.

 • Marjan Bijlsma
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Alles volgens de afspraken verlopen. Alles duidelijk op papier. En van het begin tot eind goede uitleg als we nog met vragen zaten.

 • Romy Broenink
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Betrokken wanneer hij betrokken moet zijn en laat je met rust wanneer hij het idee heeft dat je even met rust gelaten wil worden. De adviseur voelt het precies goed aan. Uiteindelijk voert hij de druk wat op wanneer er definitief een beslissing genomen dient te worden. Petje af voor dit kantoor.

 • Evert Hoogma
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  De adviseur heeft een vriendelijk en open gedrag getoond tijdens onze gezamenlijke gesprekken, hij heeft zich heel menselijk, betrokken, behulpzaam en begaan opgesteld, hij heeft ons geholpen in moeilijke momenten, de feiten op een rij gezet en duidelijk gemaakt wat de opties en de consequenties zijn.

Terug naar boven