fbpx
Ga naar content

Over Harm van Vechgel

Jarenlang ben ik zelfstandig ondernemer geweest op het gebied van medische toelevering, beleggingen, vastgoed en teambuilding. In deze functie kwam ik er al snel achter dat je meer bereikt met luisteren en de juiste vragen stellen dan met veel praten. Door mijn advieswerkzaamheden bij VvE’s (Verenigingen van Eigenaren) ben ik uiteindelijk in het mediationvak gerold. Ik ben MfN- en ADR-registermediator en heb een eigen praktijk in Amsterdam (leer Harm nog beter kennen middels zijn voorstelvideo).

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in het ‘waarom’. Waarom willen mensen iets? Welke (onderliggende) wensen en belangen spelen een rol? Liever vraag ik nog even door dan dat ik denk dat het wel goed zit of duidelijk is. Ik help jullie om op alle vlakken, zowel emotioneel, financieel als juridisch, tot bewuste en duurzame afspraken te komen. Stap voor stap zullen er voor alle partijen luikjes opengaan voor een nieuw begin.
Ik heb een groot inlevingsvermogen en ben zorgzaam ingesteld. Vaak hoor ik terug dat mensen zich snel bij mij op hun gemak voelen en dat zij zich gehoord en gezien voelen.

Mijn onderscheidende factor
Mede door mijn zakelijke achtergrond benader ik problemen vaak pragmatisch. Hierbij ben ik erg gevoelig voor scheve machtsverhoudingen, verborgen agenda’s en halve waarheden. Ik zal hier dan ook alert op zijn en als neutrale partij iedereen eerlijke en gelijke kansen bieden.

Samen komen we tot evenwichtige beslissingen die goed zijn voor alle partijen.

Bij scheidingen zijn er bijna altijd kwesties die schuren. Ook bij oplopende spanningen en emoties ben ik in staat om de rust te bewaren en de angel uit het geschil te halen. In plaats van twee partijen die tegenover elkaar staan, hebben we dan ‘deelnemers aan de mediation’ die constructief met elkaar afspraken willen maken. Hierbij hecht ik erg aan een goed onderling vertrouwen.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Ik werk met een vrij uitgebreide intake, bij voorkeur bij jullie thuis. Tijdens deze intake bespreken we de randvoorwaarden van mediation, jullie verwachtingen en wat jullie van mij kunnen verwachten.
Gedurende de mediationgesprekken bespreken we alle onderwerpen die belangrijk voor jullie zijn. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van de alimentatie, wat te doen met de woning, co-ouderschap en de omgangsregeling met de kinderen. Sommige zaken zullen jullie snel kunnen beslissen, andere minder snel. We nemen zoveel tijd als nodig is. Ook als sprake is van schulden of een eigen onderneming kan ik jullie deskundig begeleiden.

Als we zeker weten dat alles besproken en besloten is, verwerk ik de gemaakte afspraken in een scheidingsconvenant. Na akkoord kunnen jullie het convenant ondertekenen en zal het document gecontroleerd worden door een advocaat. Als alles duidelijk en volgens de wet en richtlijnen is, dient de advocaat het scheidingsverzoek bij de rechtbank in. Daarna volgt er meestal snel een uitspraak en zal de scheiding ingeschreven worden bij de gemeente.

Waar ik mij sterk voor maak
Duidelijkheid, zekerheid en rust: daar maak ik me sterk voor. Ik werk samen met een team van adviseurs. Zo kan ik ervoor zorgen dat jullie op alle gebieden goed geïnformeerd zijn en tot weloverwogen beslissingen kunnen komen. We kunnen altijd een stapje terug doen in het proces. Ik vind het erg belangrijk dat het voor iedereen inzichtelijk is waarvoor jullie tekenen.
Ik ben erg van aanpakken en korte doorlooptijden, maar mijn passie ligt vooral bij het optimaal begeleiden en ondersteunen. Werkbare oplossingen met respect voor alle partijen, zeker ook als jullie ouders zijn en het zo goed mogelijk voor de kinderen willen regelen. De belangen van kinderen staan bij mij hoog in het vaandel.

In het kort iets persoonlijks
Ik woon met mijn vrouw Linda in een oud maar comfortabel huisje in Amsterdam-Noord. Ik heb een volwassen zoon die ik veel zie en die mij helpt bij het onderhouden van mijn oude houten boot. Als je zo’n boot hebt, heb je eigenlijk geen hobby’s meer nodig, maar voor de ontspanning en de conditie sport en tuinier ik veel. Ook kook ik regelmatig en vind ik het leuk om dingen zelf te maken, zoals brood, appelcider, azijn en sambal. Gezellig en lekker met elkaar eten is misschien ook wel een hobby.

Werkgebied
Noord-Holland: Gehele provincie
Zuid-Holland: Gehele provincie
Utrecht: Gehele provincie
Flevoland: Gehele provincie

Harm van Vechgel

‘Met duidelijkheid, zekerheid en rust gaan er luikjes open naar een nieuw begin’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Amsterdam Meerpad 26, 1025 LB Amsterdam
 • Diverse locaties in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Maak kennis met Harm

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

Heeft u interesse in mediation met Harm?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven