fbpx
Ga naar content

Over Henk Meijer

Ik ben Henk Meijer, ervaren MfN- en ADR-registermediator, vertrouwenspersoon en woonachtig in Noord-Holland. Mijn belangrijkste doel bij een mediation is om te komen tot een goede oplossing waar beide partijen zich in kunnen vinden. Bij voorkeur op een manier zodat de verstandhouding tussen de partijen verbetert. Bekijk hier de voorstelvideo van Henk. 

Vraag je mensen die mij kennen om mij te beschrijven, dan zul je waarschijnlijk horen dat communicatie mij in het bloed zit. Intermenselijke relaties intrigeren mij. Dat is ook de reden dat ik ooit de opleiding tot mediator heb gevolgd en me ben gaan specialiseren in familieconflicten, echtscheidingen en conflictbeheersing.

In mijn werkzame leven heb ik veel gereisd en gewerkt in het buitenland. Met mijn gezin heb ik vijftien jaar in Spanje gewoond en voor kortere periodes in Sydney, Hong Kong, Dubai en Sint Petersburg. Ik heb zelfs als geboren Amsterdammer een heel jaar prettig in Rotterdam gewoond. Niet in elke job reisde mijn gezin mee, maar hoe lastig dat soms ook was: we hebben onze kinderen een goede, stabiele basis kunnen meegeven. Zelf heb ik heel veel contact gehad met andere culturen, gebruiken en religies.

Mijn onderscheidende factor
Familiemediation ligt me na aan het hart. Want scheiden als er (kleine) kinderen bij betrokken zijn geeft veel pijn en emoties.

Ik wil graag helpen om dat proces zo soepel mogelijk af te ronden.

Als ik met jullie aan tafel zit, zullen jullie snel merken dat ik de emoties en belangen van alle partijen goed begrijp en me tot het uiterste zal inspannen om jullie te begeleiden tot een goede oplossing voor beide partijen. Met de kennis en ervaring vanuit mijn opleiding en mediationgesprekken, maar ook vanuit mijn levenservaring kan ik jullie altijd verder helpen. 

Jullie willen scheiden, wat nu?
Mijn aanpak bestaat uit de volgende stappen:

  1. Kennismaking. Na een telefonische intake maken we een vrijblijvende afspraak voor een kennismaking op een locatie die voor beide partijen goed voelt. Meestal kan dat op korte termijn. Ik kom graag naar jullie toe en kan op diverse locaties in het land afspreken. Het beste is om af te spreken op een neutrale locatie. Ik kan dat snel en goed regelen.
  2. Mediationovereenkomst. Als beide partijen vertrouwen hebben in mij als mediator, dan nemen we de voorwaarden van de mediation door en maken we duidelijke afspraken over wat er van beide partijen wordt verwacht. Dit leggen we vast in de mediationovereenkomst. Dit is tevens een geheimhoudingsovereenkomst. Daarin staat dat alles wat wordt besproken vertrouwelijk is en niet later bij een eventuele juridische procedure gebruikt kan en mag worden.
  3. Gesprekken met beide partijen en duidelijkheid scheppen. De mediation is op basis van vrijwilligheid. Samen gaan we het gesprek met elkaar aan, waarbij ik mij inzet om de communicatie weer op gang te brengen. Beide partijen laat ik nadenken over mogelijke oplossingen, zodat duidelijk wordt wat eenieder belangrijk vindt en om begrip te kweken voor wederzijdse standpunten.
  4. Creëren van een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan. Het convenant gaat over de financiële zaken zoals alimentatie, het ouderschapsplan meer over de hoe de zaken verder moeten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de woonplek van de kinderen, de verdeling van de zorg en opvoeding, de communicatie met elkaar, de omgang met andere familieleden en beslissingen rondom schoolkeuze.  
  5. Duurzame afspraken. De inzet is dat jullie samen tot goede, duurzame afspraken komen. Deze afspraken leggen we vast in een scheidingsconvenant dat door beiden wordt ondertekend en wordt ingediend bij de rechtbank. Na de beschikking van de rechtbank moet de akte van berusting worden getekend. Na het inschrijven van de scheiding in de gemeentelijke basisadministratie is de scheiding definitief.

 

Waar ik mij sterk voor maak
Scheiden, het ontbinden van een geregistreerd partnerschap of het niet meer willen samenwonen is emotioneel zwaar en brengt praktische problemen met zich mee. Ook voor de kinderen. Ik maak me sterk voor een deskundige begeleiding van de gesprekken, waarbij iedereen zich gehoord en begrepen voelt. Als mediator ben ik uiteraard neutraal en help ik jullie om open en respectvol met elkaar te communiceren. Als het wederzijdse respect is hersteld, ontstaat ruimte voor oplossingen die door alle partijen worden gedragen. 

Er zijn geen winnaars of verliezers bij mediation. Wel is sprake van een win-winsituatie. Samen komen jullie tot duurzame afspraken die goed zijn voor iedereen. 

In het kort iets persoonlijks
Met mijn echtgenote Sandra heb ik drie dochters en inmiddels vijf kleinkinderen. Reizen en in contact komen met andere culturen zijn mijn ‘grootste hobby’s’. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in communicatie, ook met andere culturen en hoe daar wordt gecommuniceerd. Vandaar mijn behoefte om te reizen en andere culturen te zien en te proeven. Een paar wensen heb ik nog: Antarctica en zwerven over de Stille Oceaan; de duizenden atollen en eilanden bezoeken.

Werkgebied
Noord-Holland: Gehele provincie
Utrecht: Gehele provincie
Friesland: Westkant van de provincie
Zuid-Holland: Noordkant van de provincie

Henk Meijer:

‘Met goede communicatie naar een win-winsituatie’ 

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Diverse locaties in oa Friesland, Noord-Holland en op Texel
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Maak kennis met Henk

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

Heeft u interesse in mediation met Henk?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven