fbpx
Ga naar content

Over Jan Snijders

Ik heb altijd een grote belangstelling gehad voor relaties tussen mensen. Als leidinggevende/HR-manager in commerciële bedrijven en als zelfstandig ondernemer heb ik dan ook de samenwerking tussen en met mensen erg boeiend gevonden (in deze video stelt Jan zichzelf voor). Ik heb veel conflicten gezien, waarbij ik me wel eens afvroeg: waarom is er niet meer focus op de oplossingen? Daarom heb ik na de verkoop van mijn onderneming voor mediation gekozen. Als mediator – ik ben MfN-registermediator en gecertificeerd familiemediator – kan ik helpen om tot een positieve wending te komen. Dat is mooi werk!
Samen werken we aan duurzame oplossingen waar alle partijen achter kunnen staan. Hierbij is alle ruimte voor het uiten van emoties. Want pas als de knelpunten eruit zijn, kunnen we ons richten op de toekomst. Als er kinderen bij betrokken zijn, zoeken we naar een nieuwe en werkbare invulling van het ouderschap.
Mijn stijl is ‘doelgericht, positief en zorgvuldig’. Ook als het nodig is om snel en voortvarend te handelen, begeleid ik jullie zorgvuldig naar adequate oplossingen.

Mijn onderscheidende factor
Mensen waarderen mijn rustige en respectvolle benadering.

Door goed te luisteren en te ‘schillen’ probeer ik de vraag achter de vraag boven tafel krijgen.

Dan komt er een goed inzicht in wat jullie beweegt en welke belangen hierachter zitten. Ik zorg ervoor dat jullie op een constructieve manier met elkaar in gesprek blijven, zonder dat emoties het resultaat beïnvloeden.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Ik begin altijd met een zorgvuldige intake, ik wil jullie situatie goed leren kennen. Daarna gaan we als eerste aan de slag met de emoties die de communicatie belemmeren. Ik haal de knelpunten eruit, zodat er weer ruimte komt om het gesprek met elkaar aan te gaan. Daarna richten we ons op de afspraken die moeten worden gemaakt, voor nu én de toekomst.
Alle belangrijke onderwerpen komen aan de orde, zoals de verdeling van het vermogen, de woning, inboedel, pensioen en de kinder-/partneralimentatie. Het is van het grootste belang dat er een vaststellingsovereenkomst wordt gemaakt die geheel op jullie beiden van toepassing is, waarbij de afspraken juridisch en fiscaaltechnisch goed zijn vastgelegd. Daar zorg ik voor. Bij een scheiding met kinderen stel ik een goed ouderschapsplan voor jullie op.

Waar ik mij sterk voor maak
‘Het is niet belangrijk wie er gelijk krijgt, het is de oplossing die telt.’ Tijdens een mediation proberen mensen me soms aan hun kant te krijgen. Ze willen dan weten wat ik er nou eigenlijk van vind. Dat levert wel eens een dilemma op; ik wil meeleven, maar geen partij kiezen. Neutraliteit en onafhankelijkheid blijven de basis voor een succesvolle mediation.
Ik vind het ook erg belangrijk dat alle partijen achter de oplossingen staan. Jullie bespreken samen wat het beste is voor de toekomst. Als procesbegeleider help ik de gesprekken in goede banen te leiden en tot een bevredigend resultaat te komen voor iedereen.

In het kort iets persoonlijks
Ik heb een fijne relatie met mijn partner. We hebben allebei kinderen, maar zij wonen niet meer thuis. We koesteren het contact met de kinderen, via WhatsApp blijven we op de hoogte. Maar het liefst pak ik de telefoon. Bellen is toch intenser.
Hobby’s; die doen we samen. Hardlopen, lekker ontspannend na een drukke dag, veelvuldig theater- bezoek en reizen naar de mooiste plekjes van deze aarde is het mooiste dat er is.

Werkgebied
Gelderland: Aalten, Apeldoorn, Arnhem, Brummen, Dieren, Doesburg, Druten, Duiven, Ede, Elst, Nijmegen, Westervoort, Wijchen, Winterswijk, Zaltbommel, Zevenaar Zutphen
Noord-Brabant: Best, Boxtel, Breda, Den Bosch, Eindhoven, Etten-Leur, Geldrop, Grave, Helmond, Oisterwijk, Oosterhout, Oss, Roosendaal, Rosmalen, Schijndel, Tilburg, Uden, Veghel, Waalwijk
Utrecht: Amersfoort, Houten, Rhenen, Soest, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Zeist

Jan Snijders:

‘Het is niet belangrijk wie er gelijk krijgt, het is de oplossing die telt.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Oosterhout Hielbijl 43, 4906 LH Oosterhout (NB)
 • Kantoor Arnhem Nieuwstraat 109, 6811 HV Arnhem
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Maak kennis met Jan

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

Heeft u interesse in mediation met Jan?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven