Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274 Maak een gratis belafspraak
Ga naar content

Over Jan Snijders

Ik heb altijd een grote belangstelling gehad voor relaties tussen mensen. Als leidinggevende/HR-manager in commerciële bedrijven en als zelfstandig ondernemer heb ik dan ook de samenwerking tussen en met mensen erg boeiend gevonden (in deze video stelt Jan zichzelf voor). Ik heb veel conflicten gezien, waarbij ik me wel eens afvroeg: waarom is er niet meer focus op de oplossingen? Daarom heb ik na de verkoop van mijn onderneming voor mediation gekozen. Als mediator – ik ben MfN-registermediator en gecertificeerd familiemediator – kan ik helpen om tot een positieve wending te komen. Dat is mooi werk!
Samen werken we aan duurzame oplossingen waar alle partijen achter kunnen staan. Hierbij is alle ruimte voor het uiten van emoties. Want pas als de knelpunten eruit zijn, kunnen we ons richten op de toekomst. Als er kinderen bij betrokken zijn, zoeken we naar een nieuwe en werkbare invulling van het ouderschap.
Mijn stijl is ‘doelgericht, positief en zorgvuldig’. Ook als het nodig is om snel en voortvarend te handelen, begeleid ik jullie zorgvuldig naar adequate oplossingen.

Mijn onderscheidende factor
Mensen waarderen mijn rustige en respectvolle benadering.

Door goed te luisteren en te ‘schillen’ probeer ik de vraag achter de vraag boven tafel krijgen.

Dan komt er een goed inzicht in wat jullie beweegt en welke belangen hierachter zitten. Ik zorg ervoor dat jullie op een constructieve manier met elkaar in gesprek blijven, zonder dat emoties het resultaat beïnvloeden.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Ik begin altijd met een zorgvuldige intake, ik wil jullie situatie goed leren kennen. Daarna gaan we als eerste aan de slag met de emoties die de communicatie belemmeren. Ik haal de knelpunten eruit, zodat er weer ruimte komt om het gesprek met elkaar aan te gaan. Daarna richten we ons op de afspraken die moeten worden gemaakt, voor nu én de toekomst.
Alle belangrijke onderwerpen komen aan de orde, zoals de verdeling van het vermogen, de woning, inboedel, pensioen en de kinder-/partneralimentatie. Het is van het grootste belang dat er een vaststellingsovereenkomst wordt gemaakt die geheel op jullie beiden van toepassing is, waarbij de afspraken juridisch en fiscaaltechnisch goed zijn vastgelegd. Daar zorg ik voor. Bij een scheiding met kinderen stel ik een goed ouderschapsplan voor jullie op.

Waar ik mij sterk voor maak
‘Het is niet belangrijk wie er gelijk krijgt, het is de oplossing die telt.’ Tijdens een mediation proberen mensen me soms aan hun kant te krijgen. Ze willen dan weten wat ik er nou eigenlijk van vind. Dat levert wel eens een dilemma op; ik wil meeleven, maar geen partij kiezen. Neutraliteit en onafhankelijkheid blijven de basis voor een succesvolle mediation.
Ik vind het ook erg belangrijk dat alle partijen achter de oplossingen staan. Jullie bespreken samen wat het beste is voor de toekomst. Als procesbegeleider help ik de gesprekken in goede banen te leiden en tot een bevredigend resultaat te komen voor iedereen.

In het kort iets persoonlijks
Ik heb een fijne relatie met mijn partner. We hebben allebei kinderen, maar zij wonen niet meer thuis. We koesteren het contact met de kinderen, via WhatsApp blijven we op de hoogte. Maar het liefst pak ik de telefoon. Bellen is toch intenser.
Hobby’s; die doen we samen. Hardlopen, lekker ontspannend na een drukke dag, veelvuldig theater- bezoek en reizen naar de mooiste plekjes van deze aarde is het mooiste dat er is.

Werkgebied
Gelderland: Arnhem, Apeldoorn, Nijmegen, Zutphen, Ede, Doetinchem
Noord-Brabant: Breda, Roosendaal, Tilburg, Den Bosch, Oosterhout, Bergen op Zoom, Etten-Leur, Waalwijk
Utrecht: Amersfoort

Jan Snijders:

‘Het is niet belangrijk wie er gelijk krijgt, het is de oplossing die telt.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Oosterhout Hielbijl 43, 4906 LH Oosterhout NB
 • Kantoor Arnhem Compagnieplaats 175, 6822 NK Arnhem
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Jan?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Jan

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Sander de Boer
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Dhr. Snijders hielp ons op een constructieve manier te overleggen en te onderhandelen. Met ruimte voor emotie en oog voor onze persoonlijke omstandigheden. We krijgen direct antwoorden en dat geeft rust en duidelijkheid in een emotionele periode. Ons convenant voldeed aan alle eisen, zodat we de garantie hadden dat het scheidingsconvenant en het ouderschapsplan uitvoerbaar was en wij achteraf niet opnieuw in gesprek hoefden te gaan.

 • Bianca
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Zeer adequaat en professioneel zonder het menselijk aspect uit het oog te verliezen

 • M. van Veen
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Vriendelijk, meedenkend en to the point. Ik was/ben er blij mee.

 • Claire
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  De heer Snijders is een vriendelijke man die goed heeft geluisterd naar onze wensen. Hij dacht met ons mee en creëerde duidelijkheid tussen alle mogelijke opties. Het proces liep gemoedelijk en we willen de heer Snijders zeker aanraden.

 • Els B.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  De gedegen kennis van de mediator op verschillende vlakken, zoals bijvoorbeeld de fiscalen aspecten, hebben ons zeer geholpen in het proces om de juiste keuzes te maken. De heer Snijders kwam met verschillende opties om voor ons beiden de meest gunstigste financiële afwikkeling te bewerkstelligen. We zijn erg tevreden.

 • Nicole
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Goede service, snelle reacties, en prettige persoonlijkheid. Ik zou Jan iedereen willen aanraden.

 • J. Stel
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Ik beveel Jan Snijders mediation van harte aan. Jan is uitzonderlijk snel in zijn reacties per email of anderszins en is een rustige persoonlijkheid die een echtscheidingstraject op goede wijze weet te begeleiden.

 • Robert van Schaijk
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  De heer Snijders heeft ons goed geholpen bij het realiseren van de scheiding . Er komt veel bij kijken en wij zijn over alle zaken goed geinformeerd. De hulp bij het ouderschschapsplan en de fiscale adviezen bleken voor ons erg belangrijk. Dan ben je blij dat je een goede mediator hebt gekozen.

 • Dhr. van de Berge
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Erg tevreden over dhr. Snijders. Hij heeft de situatie goed ingeschat en weten om te buigen naar een opbouwende manier van samenwerken tussen mij en mijn partner. Dhr. Snijders was zeer goed bereikbaar, respectvol en duidelijk. Zijn bemiddeling was een uitkomst.

 • Monique Verhagen
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Jan heeft ons goed geholpen in deze moeilijke fase

 • Wichert
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Jan is helder in zijn communicatie en verwerkt aangeleverde documenten snel. Hij neemt je stap voor stap mee door het proces. In ons geval de scheiding met twee kinderen, de verdeling en een duidelijk financieel overzicht ten tijde van de echtscheiding en de situatie daarna. Het contact verliep prettig en hij was altijd beschikbaar als er nog vragen waren.

 • Marie Louise
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  De scheiding was een moeilijke periode voor mijn partner en voor mij. In beslissingen die genomen moesten worden stonden soms ook onze emoties op de voorgrond naast de zakelijke. Door de mediaton van Jan zijn we er uitgekomen. Zijn gedegen financiële kennis is een groot voordeel voor ons geweest in de zakelijke afwikkeling van de scheiding en zijn rust hielp ons goed om te gaan met onze emoties. Waarvoor onze dank. We kijken terug op een zeer geslaagde mediaton.

 • Henk
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Jan is een vriendelijke en correcte man, probeert op een ontspannen wijze je zo goed mogelijk door dit proces heen te helpen. Staat direct klaar voor je vragen en zoekt dingen uit als hij het zelf niet weet. Antwoord ook snel. Ik kan hem zeker aanbevelen. Hoop hem zelf niet meer nodig te hebben. Haha.

 • Edmay
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ervaring met Mediator Jan Snijders was erg goed. Hij legde in het eerste gesprek uitgebreid uit wat ik van hem als mediator kan verwachten. Ook gaf hij veel advies over de mogelijkheden van co-ouderschap.

 • Chantal
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Ik vond het erg fijn dat de communicatie snel was!

 • Y. Houthuizen
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Voldoende geinformeerd. Deskundig en correct. Draait niet om de feiten heen.

 • Stevens
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  De heer Snijders komt op mij over als een man, die weet waar hij over praat, gezien zijn manier van benaderen van mij en mijn ex vrouw. Hij weet op een goede manier om te gaan met een erg gevoelig liggende kwestie, zoals een echtscheiding kan zijn. Verder heb ik respect voor de deskundigheid, waarmee hij zijn werk doet. Hij komt bij mij erg vriendelijk en gastvrij over.

 • A. Dijkman
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Deskundig en prettig geholpen. Er komt veel op je af bij een scheiding. Jan heeft goed geholpen met de te nemen stappen.

 • Mandy
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  De gesprekken met Jan heb ik als zeer prettig ervaren. Jan bekijkt de casus vanuit een neutraal oogpunt. Je kunt merken dat Jan de nodige ervaring heeft. Erg fijn om in een huiselijke omgeving de gesprekken te voeren.

 • W.S.
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Jan is een persoon die betrouwbaar is en hij staat altijd voor je klaar. Hij doet wat hij zegt. Hij heeft de echtscheiding convenant en het ouderschapsplan naar wens netjes geregeld. Top en dank u wel Jan.

Terug naar boven