Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274 Maak een gratis belafspraak
Ga naar content

Over Jeroen Ketelaars

Ik help je zoeken naar praktische oplossingen die écht werken en zullen standhouden in de toekomst (bekijk hier de video waarin Jeroen zich voorstelt). Dat doe ik in de regio Gouda, maar óók in de regio Maastricht. Zie mij als die ervaren mediator die je helpt aan de noodzakelijke rust, het overzicht en die kennis van zaken heeft. Daarbij kun je steunen op mijn universitaire opleiding conflictmanagement, mijn registratie in het MfN-, en ADR-mediatonregister, mijn familierecht-accreditatie en de High Trust kwalificatie van mijn kantoor voor de Raad voor de Rechtsbijstand.

Maar véél belangrijker is dat je kunt vertrouwen op mijn volledige inzet bij het vinden van de oplossingen die jullie nodig hebben. Ik werk altijd met een team van professionals om mij heen omdat ik mijn klanten meer gun dan wat ik alleen aan kennis en ervaring heb. Zo kun je erop vertrouwen dat ik je van A tot Z zal ondersteunen en er geen losse eindjes zullen zijn.

Mijn onderscheidende factor
Ik word er blij van als mensen weer ontspannen en als ik ze de juiste beslissingen zie nemen. Daarom communiceer ik in duidelijk taal en draai ik niet om de moeilijke kwesties heen.

Ik zorg ervoor dat jullie beiden je belangen en wensen op tafel kunnen leggen.

Als zeer ervaren mediator kan ik efficiënt helpen. Je wilt namelijk snel weten of je in je huis kunt blijven wonen, hoe je de zorg voor je kinderen op de juiste wijze in het ouderschapsplan verwoordt, wat je aan alimentatie gaat betalen of ontvangen en hoe je met pensioenen en eventuele schulden kunt omgaan. Maar vooral hoe je weer verder kunt, toch?

Jullie willen scheiden, wat nu?
Wanneer er goed wordt samengewerkt, is een mediationtraject een stuk prettiger, sneller en goedkoper dan een (vecht)scheiding met advocaten via de rechtbank. Hoe moeilijk het soms ook kan zijn om je emoties daarbij een plek te geven en te kiezen voor een werkende oplossing, ik help jullie er samen uit te komen.

Aan de hand van een checklist kunnen jullie de benodigde documenten verzamelen en vragenlijsten invullen. Misschien zijn jullie het namelijk al eens over bepaalde zaken. Ik kijk dan mee of jullie keuzes werkzaam zijn en ook in de toekomst kunnen standhouden. Over andere zaken wil je misschien een goed en door mij begeleid gesprek hebben. Ik help jullie zaken te overzien en goede oplossingen te vinden die voor jullie beiden zullen werken. De uitkomst van de checklist en gesprekken verwerk ik voor jullie in een duidelijk geschreven convenant en eventueel ouderschapsplan. Zo worden de feitelijke zaken beschreven en voorkomen we onduidelijkheden die in de toekomst weer tot gedoe kunnen leiden.

Na de gevoerde gesprekken ontvangen jullie de concepten van het convenant en eventueel ouderschapsplan. De laatste details kunnen vaak per e-mail aangevuld worden en zo komen we tot de stukken die jullie gaan ondertekenen.

In onze laatste afspraak zetten jullie je handtekening en zet ik het indienen van de scheiding bij de rechtbank verder in gang. Onze advocaat zal het verzoekschrift opstellen en jullie stukken bij de rechtbank indienen en begeleiden. De advocaat zal daarna zorgdragen voor de akte van berusting en het optekenen van de scheiding op de huwelijksakte bij de gemeente. Dan is jullie scheiding afgerond. Na de scheiding kun je verder met bijvoorbeeld je hypotheek, het melden van de scheiding bij pensioenpartijen en de belastingaangifte. Uiteraard kan ik je ook daar nog bij ondersteunen als je dat fijn vindt.

Waar ik mij sterk voor maak
Wellicht heb je weinig vertrouwen in een goede afloop, maar het feit dat je mijn profiel leest, zegt mij dat je een betere situatie wilt dan die nu je leven beheerst.

Ik maak mij dan ook sterk voor goede en in de praktijk werkende afspraken.

En dat je niet eerder je handtekening onder het convenant zet voordat je zelf precies weet waarvoor je tekent.

In het kort iets persoonlijks
Ik ben een persoon die van het leven houdt en in oplossingen denkt. En ik weet ook dat dat geen garantie is om een huwelijk in stand te houden: als ervaringsdeskundige weet ik wat een scheiding inhoudt, maar ook hoe je dit zonder ruzie kunt regelen.

Ondertussen ben ik weer gelukkig in de liefde en reizen we samen vaak over de wereld. Ik mag graag uit eten gaan en de gezelligheid opzoeken. En ja, zelfs het carnaval en ‘Hierezitting’ kan door deze Hollander ondertussen zeer worden gewaardeerd.

Ik ben werkzaam in een groot gedeelte van Nederland. Zie mij als ‘die Hollander met een Bourgondische inborst’ of als ‘die Maastrichtenaar met Amsterdamse genen’. En: “Es ste in de Mestreechter of Limburgse toal d’n verhoal wels doen, daan is dat gein probleem!”

Werkgebied
Limburg: Beek, Brunssum, Cadier en Keer, Echt-Susteren, Eijsden, Elsloo, Geleen, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Maastricht, Roermond, Sittard, Stein, Urmond, Vaals, Valkenburg
Utrecht: Houten, IJsselstein, Lopik, Maarssen, Nieuwegein, Utrecht, Veldhuizen, Woerden, Waddinxveen
Zuid-Holland: Alphen aan den Rijn, Berg ambacht, Den Haag, Gouda, Haastrecht, Linschoten, Oudewater, Rijswijk, Rotterdam, Schoonhoven, Spijkenisse, Stolwijk, Vlaardingen, Voorburg, Voorschoten, Zoetermeer
Noord-Holland: Castricum, Krommenie

Jeroen Ketelaars:

‘Ondersteuning van A tot Z en praktische oplossingen, daar kun je op vertrouwen’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Gouda Statensingel 28, 2805 BE Gouda
 • Kantoor Maastricht Stationsplein 8K, 6221 BT Maastricht
 • Het Coachhuis Brederostraat 19, 6445 AN Brunssum
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Jeroen?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Jeroen

YouTube Screenshot van Jeroen Ketelaars Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Sander
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Toen Marjolein héél snel wilde scheiden, heb je het tempo weten aan te passen zodat het met alle emoties van de shock en onzekerheden, ook voor mij te doen was. We kunnen weer normaal overleggen voor de kinderen. Het doet nog wel pijn, maar dank je wel voor je hulp, anders was het niet gelukt.

 • Petra Zaanen
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Jeroen kun je naar mijn idee het beste omschrijven als een persoon die recht door zee is. Het kan even ongemakkelijk voelen, maar laten we eerlijk zijn, je wilt toch iemand die er niet omheen draait, van de hoed en de rand weet en je daardoor echt verder helpt. Dat is Jeroen, non nonsense en oplossingsgericht.

 • Esther
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  De bank zei dat ik geen hypotheek kon krijgen, maar vandaag heb ik toch de sleutel van mijn nieuwe huis. Echt fijn dat jij wel meedacht in de financiële oplossing en verder keek. En nog goedkoper ook!

 • René Springintveld
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Sinds enige tijd werk ik intensief met Jeroen samen op het vlak van echtscheidingsbegeleiding. Jeroen is communicatief erg sterk en is een hele fijne collega om mee samen te werken en snapt ook echt wat samenwerken is. Jeroen is sociaal ingesteld, maar deinst niet terug voor een pittig gesprek als dat nodig is, ook niet met mij. In de gesprekken met klanten kiest Jeroen vaak voor de directe benadering met als doel om snel naar een oplossing toe te werken. Daarbij slaagt hij er goed in om dit op een respectvolle manier te doen. Als het nodig is, dan kan Jeroen ook erg hard zijn. Ik ben erg blij met Jeroen als persoon en ook met de zeer waardevolle samenwerking, die ik met hem heb. Ik kan hem dan ook van harte aanbevelen.

 • Edwin
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  We blijven bij elkaar! Door met de scheiding bezig te zijn hadden we onder jouw begeleiding eindelijk weer goede gesprekken. Je hebt ons door een andere bril laten kijken en naar Monique doorverwezen. Wat een top relatietherapeut. Nogmaals bedankt.

 • Quinty
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Af en toe vond ik je zo vervelend met die vragen van je, ik wou er gewoon vanaf. Maar nu ik er op terugkijk snap ik dat dat het een paar honderd euro in de maand scheelt. Heb je mooi je kosten voor me terugverdiend.

 • Manuela Zonneveld
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Jeroen heeft ons bedrijf, Van Beelen Group Gouderak en IJmuiden, meerdere keren succesvol begeleid middels mediation trajecten en is nog steeds onze vraagbaak bij complexe personele situaties. Jeroen is een uitgesproken persoon die enthousiast zijn functie uitoefent. Een man een man een woord een woord. Staan voor wat hij zegt. Daar houden wij van! De samenwerking zal voortduren zolang wij personeel hebben.

 • Bas
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Soms groeit er binnen een bedrijf een conflict tussen mensen, waar je op een gegeven moment niet meer weet wat je er mee aan moet. We hebben zelf diverse gesprekken gevoerd maar die leidden niet tot een gewenst resultaat. Uiteindelijk besloten om over te gaan tot mediation. Best wel even stap als ondernemer, aangezien je gewend bent alles zelf op te lossen, maar hier kennelijk niet lukt. Met het besluit tot het inschakelen van mediation kwam Jeroen in beeld. Jeroen kwam als snel tot de conclusie dat de situatie niet houdbaar was. Hij legde ongezouten uit hoe volgens hem de vork in de steel zat en adviseerde wat te doen. Het was erg verhelderend om gewoon eens de feiten op een rij gezet te krijgen zonder alles wat er om heen speelde. Dit heeft ons geholpen om lastige stappen te zetten om het conflict op te lossen. Jeroen is to the point en een gemakkelijke gesprekspartner die ik kan aanraden.

 • Frans
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  De begeleiding van dhr. Jeroen Ketelaars, zowel in de voorbereiding als gedurende het mediationtraject, heb ik als zeer professioneel, kundig, objectief en empathisch betrokken ervaren. In de kennismakingsfase heeft hij zich goed op de hoogte gesteld, o.a. van mij als persoon en ook door doorvragen, m.b.t. de voorliggende cases. Gedurende de sessies heeft hij zijn objectieve rol waargemaakt, waarbij hij door kritische vragen tot de kern trachtte te komen. Hij heeft wat mij betreft al zijn kennis en kunde ingezet om dit mediationtraject goed te begeleiden. Kortom: ik heb dhr. Jeroen Ketelaars als een uitermate professioneel en kundig mediator mogen ervaren.

Terug naar boven