fbpx
Ga naar content

Over Kristel Huisman

Ik kom uit Dordrecht, waar ik woon met mijn zoontje Kai en waar ook mijn mediationpraktijk is. Als familiemediator (sinds 2019) heb ik me gespecialiseerd in de begeleiding van gezinnen tijdens en na een scheiding. In de video hieronder leer je mij nog beter kennen.   

Tijdens een scheiding staat alles even op losse schroeven. Het overzicht is weg, er moet afscheid worden genomen van het bekende zonder te weten hoe het in de toekomst zal gaan. Dat brengt onrust met zich mee en iedereen verwerkt dat op zijn eigen manier. Daardoor is er minder ruimte voor elkaar en wat de ander nodig heeft. Ik bied alle gezinsleden passende ondersteuning bij dat deel van de scheiding en bij alle praktische zaken. Wanneer de oude situatie op een goede manier wordt afgesloten kan het leven na de scheiding op een goede manier worden opgebouwd.

Mijn onderscheidende factor
Iedereen verdient een stem; volwassenen en kinderen. Vooral voor de kinderen is het heel belangrijk dat ouders er samen uitkomen. Want wanneer je samen kinderen hebt, blijf je met elkaar verbonden Op een gegeven moment moet je de vertaalslag van ex-partners naar samen ouders maken en dat is niet altijd makkelijk. Het is soms hard werken maar wanneer het lukt is het voor kinderen veel makkelijker de scheiding te verwerken. 

Ik ben onpartijdig, behalve wanneer het over de kinderen gaat.

Vooral de allerkleinsten kunnen zich nog niet goed zelf uitspreken dus daar wil ik echt voor gaan staan. 

Jullie willen scheiden, wat nu?
In eerste instantie help ik de ouders om overzicht te krijgen tijdens de scheiding, zodat ze goede samenwerkende ouders kunnen zijn na de scheiding. Ik help bij het maken van afspraken over de kinderen en natuurlijk bij alle zaken die geregeld moeten worden, zoals de woonsituatie, de vermogensdeling, het pensioen en de eventuele partneralimentatie. Ik zorg ervoor dat iedereen goed geïnformeerd is en maak zelf de nodige berekeningen. 

Wanneer alles is geregeld begint de daadwerkelijke verwerking van een scheiding eigenlijk pas. Het verwerken en opnieuw je leven opbouwen is een rouwproces dat minimaal een jaar duurt. Tijdens de scheiding maak je afspraken voor een periode die nog moet komen. Sommige zaken, zoals een zorgregeling, blijken in de praktijk soms heel anders uit te pakken dan verwacht. Het ouderschapsplan is daarom heel belangrijk. Je woont niet meer in één woning, dat maakt de communicatie heel anders. Het is belangrijk om van tevoren over dingen na te denken en ze op papier te zetten, om miscommunicatie te voorkomen. Want te vaak miscommunicatie zet de relatie van ouders opnieuw onder druk. 

Waar ik mij sterk voor maak
Naar iedereen luisteren en ruimte maken voor wensen en belangen en deze samenbrengen in een toekomstplan voor het hele gezin, daar maak ik me sterk voor. Naast mediator ben ik ook kindercoach.

Hoe verwerken kinderen een scheiding? Hoe is het voor hen? We praten daarover en zoeken naar antwoorden. Er zijn best grote verschillen in verwerking; het ligt vanzelfsprekend aan het karakter van de kinderen maar ook leeftijd speelt een rol. Het grootste verschil maken ouders zelf. Kinderen hoeven echt niet getraumatiseerd of met hechtingsproblemen uit een scheiding te komen. Als ouder heb je wel een cruciale rol in hoe kinderen eruit komen. 

Ik geef tips en feedback voor het ondersteunen van de kinderen tijdens deze periode, zodat iedereen meer rust kan krijgen en partijen elkaar zo goed mogelijk begrijpen. Wanneer partijen de oude situatie op een goede manier hebben kunnen afsluiten zodat ze het leven na de scheiding op een goede manier kunnen opbouwen dan is er veel gewonnen. Samen werken we aan het opbouwen van een nieuwe toekomst en herstel van de communicatie.

In het kort iets persoonlijks
Ik heb scheidingen van verschillende kanten meegemaakt. Een en ander verliep niet volledig vlekkeloos en daarom voelde ik heel sterk de behoefte om anderen hierbij te helpen.

Als kind van gescheiden ouders weet ik hoe het is om constant de spanning van een scheiding te voelen. Daar lopen zowel kinderen als volwassenen op leeg. Partners moeten leren hoe ze na de scheiding als ouders verder moeten. Ontzorgen is wat ik doe; ouders hebben al zoveel aan hun hoofd dat ze ook met de beste intenties niet voldoende tijd hebben voor de kinderen die ook een scheiding te verwerken hebben. Ik ondersteun het hele gezin in het proces zodat iedereen de ruimte krijgt voor verwerking.

Werkgebied: 
Zuid-Holland: Dordrecht, Gorinchem, Gouda, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik – Ido – Ambacht, Oud Beijerland, Papendrecht, Zwijndrecht
Noord-Brabant: Bergen op Zoom, Breda, Den Bosch, Etten-Leur

Kristel Huisman:

‘Van ex-partners naar samen ouders voor de kinderen’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Via videocall
 • Kantoor Dordrecht Vissersdijk Beneden 70, 3319 GW Dordrecht

Maak kennis met Kristel

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

Heeft u interesse in mediation met Kristel?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven