Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274 Maak een gratis belafspraak
Ga naar content

Over Kuima Duijst

Als Register Belastingadviseur, waar mijn achtergrond ligt, adviseer ik particulieren en bedrijven over onder andere de fiscale wet- en regelgeving en help ik hen om tot het beste resultaat te komen. Daarnaast ben ik gecertificeerd MfN-mediator, gespecialiseerd in echtscheidingen, arbeids- en familieconflicten, en conflictcoach (leer Kuima nog beter kennen middels haar voorstelvideo) .

Met al jullie emoties, zorgen en vragen kunnen jullie bij mij terecht. Bijvoorbeeld over wat er in jullie relatie gebeurd is, de pijn die dit veroorzaakt heeft en hoe jullie het graag voor de toekomst geregeld willen hebben. Ik luister goed en leid de gesprekken in goede banen, zodat iedereen zich gezien en gehoord voelt. Ook jullie kind(eren) kan ik professionele begeleiding bieden.
Zelf ben ik via de rechterlijke macht gescheiden, met veel negatieve energie. Mijn passie is om jullie zo goed en prettig mogelijk te begeleiden naar een nieuwe toekomst, met duurzame afspraken.

Mijn onderscheidende factor
Ik ben zeer goed thuis in cijfers.

Jullie kunnen erop rekenen dat financieel en fiscaal alles optimaal en eerlijk geregeld wordt, zeker ook als sprake is van een eigen onderneming.

Zo heb ik bijvoorbeeld veel ervaring met financiële (jaar)rapportages en kan ik altijd overleggen met de financieel specialist binnen mijn team.

Om jullie op het emotionele en relationele vlak zo goed mogelijk te begeleiden, heb ik verschillende cursussen gevolgd, zoals Emotionally Focused Therapy (EFT), Voice Dialogue, Systeemopstellingen, Relatiecoach en het Zandkastelenproject. Ook heb ik me verdiept in gespreks- en communicatievaardigheden. Kwaliteit vind ik heel belangrijk, vandaar dat ik me op alle vlakken heb ontwikkeld en expertise heb opgedaan.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Veel beslissingen komen er op jullie af. Ik help jullie om de (echt)scheiding zo soepel mogelijk te laten verlopen. In een gratis kennismaking neem ik er alle tijd voor om vragen te beantwoorden en uit te leggen hoe de mediation verloopt.

Tijdens de mediation komen stap voor stap alle belangrijke onderwerpen aan de orde, zoals de omgangsregeling, de woonsituatie, de alimentatieberekening, het besteedbaar inkomen na de scheiding en het pensioen.
Misschien vragen jullie je af of de woning verkocht moet worden. Dat kunnen we precies uitrekenen. Mocht uit de berekening blijken dat het na de scheiding moeilijk is om financieel rond te komen, dan denk ik uiteraard met jullie mee en gaan we op zoek naar de meest passende oplossing.
Alle afspraken worden vastgelegd in een convenant en, als jullie kinderen hebben, in een ouderschapsplan. Vervolgens bekijkt de rechter het convenant en het ouderschapsplan en moet hij of zij goedkeuring geven voor de scheiding.

Waar ik mij sterk voor maak
Onpartijdig en met oog voor alle (heftige) emoties die kunnen spelen, werken we toe naar afspraken waar iedereen zich in kan vinden. Ook al lijkt een oplossing soms ver weg, jullie komen snel weer tot ‘speaking terms’ en ik help jullie om met elkaar in gesprek te blijven. Met mediation lukt ‘scheiden zonder ruzie, maar met respect voor elkaar’ eigenlijk altijd.

Naast goede communicatie maak ik me sterk voor duidelijke afspraken en goede zorg voor alle partijen. Kinderen zijn vaak de dupe van een scheiding. Ik bied hen alle nodige hulp bij het omgaan met de situatie en de veranderingen die komen. De kinderen kunnen hun gevoelens en wensen uiten. Hun belangen en wensen nemen we zorgvuldig mee in het ouderschapsplan.

In het kort iets persoonlijks
In mijn vrije tijd doe ik veel aan yoga, wandelen en fietsen. Ook houd ik me veel bezig met mijn ‘dierentuin’. Naast twee honden heb ik kippen, vogels en vissen. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn en te genieten van zowel de natuur, het actief bezig zijn en mijn dieren.

Werkgebied
Gelderland: Arnhem, Apeldoorn, Nijmegen, Zutphen, Ede
Overijssel: Zwolle, Hengelo, Almelo, Enschede, Deventer
Utrecht: Utrecht, Amersfoort, Zeist, Houten, Soest

Kuima Duijst

‘Scheiden zonder ruzie, maar met respect voor elkaar’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Dalfsen Oude Oever 1, 7722 VE te Dalfsen
 • Kantoor Bunschoten Koningin Wilhelminastraat 32, 3751 DE te Bunschoten
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Kuima?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Kuima

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Sander
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Kuima heeft ons mediationtraject zeer tot een goed einde gebracht. We hebben een combinatie van ervaring en specifieke kennis over scheiding met een BV nodig. Haar aanpak was grondig en vanuit haar eigen rekening altijd altijd snel en goed de verschillende opties kunnen starten.

 • Moniek
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  De deskundigheid, het geduld en de neutrale houding van Kuima zijn van de waarde geweest tijdens ons proces van afwikkeling van onze scheiding. Tijdens de sessies is er plaatsing voor emoties maar Kuima pakt door waar nodig. Ook goede backoffice ondersteuning!

 • Jason
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Van een verdrietige en moeilijke periode het toch fijn kunnen afsluiten met kuima. Niet alleen zakelijk maar ook erg persoonlijk. Gesprekken die je als partners soms moeilijk kunnen voeren maar met kuima erbij ook over emoties kan praten. Erg fijn en betrouwbaar. We kunnen nu weer er tegen aan voor een mooie en mooie toekomst.

 • Ineke
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Door inzet Kuima is de scheiding verlopen. Zij heeft ons stap voor stap duidelijk en met een goede mix tussen zakelijk en begeleide begeleiding door het proces. Wij weten nu dat goed en eerlijk geregeld is conform de wet en onze wensen en behoeften. Zij is, mede door haar secretaresse, goed bereikbaar en de organisatie beantwoord de vragen die je tussendoor hebt snel. dank daarvoor.

Terug naar boven