Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274 Maak een gratis belafspraak
Ga naar content

Over Marieke van Plateringen

Voordat ik mediator ben geworden, heb ik bijna twintig jaar als leerkracht voor de klas gestaan op een basisschool. De laatste jaren als leerkracht merkte ik dat ik graag iets anders wilde (leer Marieke nog beter kennen middels haar voorstelvideo). Toen ik in 2016 zelf ging scheiden kwam ik in contact met een mediator en wist ik wat ik wilde: mensen van A tot Z begeleiden bij hun scheiding, zodat ze een goede, nieuwe start kunnen maken. Bij mijn eigen scheiding heb ik het als heel fijn ervaren dat iemand helpt om alles goed te regelen, zodat je weer verder kunt. Het is immers een turbulente periode.

Ik heb de mediationopleiding met de specialisatie familiemediation gedaan en ben aangesloten bij de MfN. Daarnaast heb ik de opleiding tot financieel echtscheidingsadviseur gevolgd. Naast mijn werk als mediator binnen mijn praktijk ben ik vertrouwenspersoon binnen Stichting Kinderdorp Bennekom en buurtbemiddelaar binnen de gemeente waar ik woon.

Mijn onderscheidende factor
Door mijn eigen ervaring als scheidende ouder weet ik hoe het is om ‘aan de andere kant van de tafel te zitten’ en kan ik me goed inleven in jullie situatie. Daarnaast heb ik tijdens mijn werk in de klas regelmatig de gevolgen van een scheiding voor kinderen meegemaakt.

Ik zal mij te allen tijde inzetten voor goede en heldere afspraken in het belang van de kinderen.

Mijn klanten geven vaak aan dat ik rustig ben, goed kan luisteren en snel door heb wat het pijnpunt is. Zodra het pijnpunt op tafel ligt en hierover gesproken wordt, zorgt dit voor rust en opluchting bij de partijen. Hierdoor is het makkelijker om de verdere stappen in het proces te zetten.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Er komt veel op jullie af. Hoe regel je alles goed voor de kinderen? Wie gaat waar wonen? Hoe verdelen jullie de spullen? Is het financieel allemaal haalbaar? Tijdens de mediation komen al deze onderwerpen aan bod.

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek inventariseer ik jullie wensen. Wellicht hebben jullie daarna behoefte aan een gesprek over wat jullie bezighoudt; emoties, zorgen en vragen.

Als er minderjarige kinderen bij betrokken zijn dan starten we daarna met het ouderschapsplan. Alles wat voor de kinderen geregeld moet worden komt aan de orde. Veel ouders en kinderen ervaren het als waardevol als ik ook met de kinderen een gesprek voer. Veel kinderen voelen zich op die manier betrokken bij de afspraken die over hen worden gemaakt. De input van de kinderen neem ik mee tijdens het bespreken van het ouderschapsplan.

Daarna bespreken we alle financiële aspecten, zoals de alimentatie, woning, pensioenen en het vermogen en draag ik zorg voor de alimentatieberekeningen. Ik kan op veel financiële vlakken informatie geven. Mocht ik ergens geen antwoord op weten, zal ik hier altijd naar op zoek gaan. Ik heb een groot netwerk om mij heen.

Als alle nodige afspraken zijn gemaakt, leg ik deze vast in een convenant en het ouderschapsplan. Na definitieve goedkeuring van jullie zorg ik ervoor dat de documenten via een advocaat worden ingediend bij de rechtbank, waar jullie scheiding wordt bekrachtigd. Na de inschrijving bij de gemeente is jullie scheiding definitief. Kortom: ik begeleid jullie van begin tot eind.

Waar ik mij sterk voor maak
Ik maak me sterk voor jullie kinderen. Jullie zijn als partners uit elkaar, maar zullen altijd de ouders van de kinderen blijven. Graag bespreek ik hoe jullie willen samenwerken als ouders in de nieuwe situatie, waarbij het belang van de kinderen bij mij altijd voorop zal staan.

Ik vind het erg belangrijk dat jullie een goed gevoel hebben over de mediation. Dat jullie je bij mij op je gemak voelen, in eerlijkheid en openheid durven spreken over wat je bezighoudt en waar je zorgen liggen. Daar maak ik me sterk voor! Als de sfeer en communicatie goed zijn, komen jullie tot de beste afspraken.

In het kort iets persoonlijks
Naast mijn werk als mediator sta ik af en toe als invalkracht voor de klas op een basisschool. De vrolijkheid van de kinderen is een fijne afwisseling.

Ik ben moeder van drie meiden en vind het heerlijk om in mijn vrije tijd met hen op stap te gaan naar verschillende musea, de natuur in of naar een speeltuin of pretpark. Omdat de oudste twee in verband met co-ouderschap de helft van de tijd bij mij zijn geniet ik extra van de momenten met hen samen. Verder vind ik het leuk om een avondje te Netflixen, met familie en vrienden een terrasje te pakken, uit eten te gaan en te genieten van alle mooie dingen in het leven.

Werkgebied
Gelderland: Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Duiven, Ede, Elst, Nijmegen, Westervoort, Wijchen, Zaltbommel
Utrecht: Amersfoort, Baarn, Bilthoven, De Bilt, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Maarssen, Montfoort, Nieuwegein, Rhenen, Soest, Utrecht, Veenendaal, Vianen

Marieke van Plateringen:

‘Als jullie aan het einde van het traject tevreden zijn over de afspraken die jullie hebben gemaakt is mijn doel bereikt!’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Ede Molenstraat 140a, 6711 AX Ede
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Marieke?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Marieke

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Karin
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  "Ik vind je een goede midiator. Er was veel rust tijdens het gesprek en dat was ons samen niet gelukt. We maakten bij jou bijna geen ruzie meer. Je steldde ook goede vragen. De ruzie is nog steeds voorbij dus het heeft goed geholpen. Dank jewel nog een keer."

 • Bart
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Je hebt ons goed geholpen. Wat ik heel fijn vond is dat je goed naar mij luisterde en toen het mij niet lukte om Karin te laten snappen wat ik bedoelde kon je het door jouw woorden bij haar wel duidelijk krijgen. Toen ze mij snapte ging het gesprek ook veel beter en hadden we het zo opgelost. Je nam goed de tijd voor ons. Dat was fijn. Bedankt en succes met anderen helpen.

 • Frank
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Begin dit jaar gebruik gemaakt van de diensten van Mevr. Van Plateringen als Mediator. Een zeer eerlijke oprechte dame met een warm hart en veel empathie. De mediation voelde vanaf het eerste moment vertrouwd. Het geschil wat ik had werd perfect opgepakt en geregeld. Ik zou de diensten van Mevr. Van Plateringen zeker aanraden bij familie en vrienden. Een dikke 9!

 • Leo (collega)
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Een aantal keren heb ik samengewerkt met Marieke van Plateringen als buurtbemiddelaar. Wat mij opvalt is dat ze heel rustig blijft op de momenten dat het er heftig aan toe gaat. Ze stelt goede vragen en weet de angel er vaak uit te halen. Veel buren zijn met een opgeloste ruzie vertrokken. Marieke is een goede mediator die veel mensen kan helpen.

 • Romy
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Marieke van Plateringen beschikt over de nodige kennis. Ze heeft kennis van het financiële gedeelte en door haar ervaring voor de klas ook veel zicht op kinderen die bij een scheiding betrokken zijn. Ze weet goed de balans te houden tijdens de mediation. Ze is een betrokken mediator. Ze luistert aandachtig en geeft ruimte aan beide partijen. Ze houdt hoofd- en bijzaken gescheiden. Fijn om mee te werken!

 • Marlous
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Marieke heeft bemiddeld tussen mij en een collega. Tijdens het gesprek kreeg Marieke het voor elkaar dat we naar elkaar luisterden en elkaar lieten uitpraten. Ze had al snel door waardoor we ruzie hadden en liet ons het onder haar begeleiding uitpraten. Het was een fijn gesprek.

 • E. van Klaveren
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Bedankt dat je ons zo goed hebt geholpen tijdens onze scheiding. Door jou zien we in dat we in het belang van onze kinderen geen ruzie moeten maken in hun bijzijn. Je legde de nadruk op het welzijn van onze kinderen en daar ben ik blij mee.

 • S. en K. Klaassen
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  We hebben Marieke van Plateringen ingeschakeld toen we een conflict binnen ons gezin hadden en er zelf niet uitkwamen. Het is Marike gelukt om ons op een normale en rustige manier met elkaar in gesprek te laten gaan. Dat hadden we hard nodig. Als het gesprek spaak liep stelde Marike precies de goede vragen, waarna we weer verder konden. Het resultaat na een aantal mediations is dat de rust in ons gezin weer terug is gekeerd en dat als het mis gaat, we op een stuk rustigere manier met elkaar kunnen praten. We zijn Marike hier heel dankbaar voor.

 • Anoniem
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Marieke heeft ons geleerd hoe we met elkaar kunnen communiceren. De kinderen hebben daar veel baat bij.

 • M. Franke
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Afgelopen maanden de hulp ik geroepen van Marieke. Zij heeft mij en mijn vriend geholpen toen we uit elkaar gingen. Haar hulp voelde heel prettig. Ze had veel begrip en een goed luisterend oor. De bemiddeling is er goed verlopen voor alle betrokkenen. Ik zal haar zeker aanraden bij andere mensen. Marieke, dankjewel!!!

 • Anoniem
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Onze mediation (mijn ex-man en ik) is geslaagd. Wat ik fijn vond is dat mw. Van Plateringen onpartijdig was, ze liet zich niet meeslepen in het “kamp” van mijn ex. Mijn ex en ik hadden ieder onze ideeën hoe we het geregeld wilden hebben: de omgang met de kinderen, de financiën. Het leek er op of onze ideeën en meningen erover ver uit elkaar lagen ( en daar hadden we ook strijd over) , maar door het doorvragen door de mediator daarop en haar neutrale rol, bleek dat onze opvattingen toch niet zo ver uit elkaar lagen. Dat inzicht zelf hadden we niet. Zo konden we komen tot afspraken. Zonder de mediator was dat niet gelukt, dan hadden we dat niet ingezien.

 • Cees
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Ik ben erg tevreden over onze mediator. Omdat zij zelf ook gescheiden is, kon ze zich inleven in hoe ik me voel. Dit heb ik als een groot voordeel ervaren. Ze heeft ons voorzien van heel veel informatie, zodat we goede afwegingen en beslissingen konden maken. Dankzij Marieke hebben we nu alles goed op papier staan voor ons en onze kinderen.

 • B en T
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Wij zijn zeer tevreden over het werk van onze mediator Marieke. Onze scheiding is vlot verlopen. Binnen 3 maanden was alles al rond. Marieke heeft goed advies gegeven over hoe we alles konden regelen voor onze zoon en dochter. Onze scheiding regelen had niet beter gekund.

 • Anoniem
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Bedankt voor je goede begeleiding bij onze scheiding. We zijn erg blij dat je je zo hebt ingezet voor onze kinderen. Het was fijn dat ze met jou konden praten en zo bij de scheiding werden betrokken. Jouw hulp om tot een goede zorgregeling te komen was hard nodig. Zonder jou was dit niet gelukt. Bedankt hiervoor!

 • Tamara
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Wat fijn dat je goed bereikbaar was, ook in de avonden en in het weekend. Je volgde ons tempo en dat hebben we gewaardeerd. In 3 weken stond alles op papier en dat geeft ons rust.

Terug naar boven