fbpx
Ga naar content

Over Marieke van Plateringen

Voordat ik mediator ben geworden, heb ik bijna twintig jaar als leerkracht voor de klas gestaan op een basisschool. De laatste jaren als leerkracht merkte ik dat ik graag iets anders wilde (leer Marieke nog beter kennen middels haar voorstelvideo). Toen ik in 2016 zelf ging scheiden kwam ik in contact met een mediator en wist ik wat ik wilde: mensen van A tot Z begeleiden bij hun scheiding, zodat ze een goede, nieuwe start kunnen maken. Bij mijn eigen scheiding heb ik het als heel fijn ervaren dat iemand helpt om alles goed te regelen, zodat je weer verder kunt. Het is immers een turbulente periode.

Ik heb de mediationopleiding met de specialisatie familiemediation gedaan en ben aangesloten bij de MfN. Daarnaast heb ik de opleiding tot financieel echtscheidingsadviseur gevolgd. Naast mijn werk als mediator binnen mijn praktijk ben ik vertrouwenspersoon binnen Stichting Kinderdorp Bennekom en buurtbemiddelaar binnen de gemeente waar ik woon.

Mijn onderscheidende factor
Door mijn eigen ervaring als scheidende ouder weet ik hoe het is om ‘aan de andere kant van de tafel te zitten’ en kan ik me goed inleven in jullie situatie. Daarnaast heb ik tijdens mijn werk in de klas regelmatig de gevolgen van een scheiding voor kinderen meegemaakt.

Ik zal mij te allen tijde inzetten voor goede en heldere afspraken in het belang van de kinderen.

Mijn klanten geven vaak aan dat ik rustig ben, goed kan luisteren en snel door heb wat het pijnpunt is. Zodra het pijnpunt op tafel ligt en hierover gesproken wordt, zorgt dit voor rust en opluchting bij de partijen. Hierdoor is het makkelijker om de verdere stappen in het proces te zetten.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Er komt veel op jullie af. Hoe regel je alles goed voor de kinderen? Wie gaat waar wonen? Hoe verdelen jullie de spullen? Is het financieel allemaal haalbaar? Tijdens de mediation komen al deze onderwerpen aan bod.

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek inventariseer ik jullie wensen. Wellicht hebben jullie daarna behoefte aan een gesprek over wat jullie bezighoudt; emoties, zorgen en vragen.

Als er minderjarige kinderen bij betrokken zijn dan starten we daarna met het ouderschapsplan. Alles wat voor de kinderen geregeld moet worden komt aan de orde. Veel ouders en kinderen ervaren het als waardevol als ik ook met de kinderen een gesprek voer. Veel kinderen voelen zich op die manier betrokken bij de afspraken die over hen worden gemaakt. De input van de kinderen neem ik mee tijdens het bespreken van het ouderschapsplan.

Daarna bespreken we alle financiële aspecten, zoals de alimentatie, woning, pensioenen en het vermogen en draag ik zorg voor de alimentatieberekeningen. Ik kan op veel financiële vlakken informatie geven. Mocht ik ergens geen antwoord op weten, zal ik hier altijd naar op zoek gaan. Ik heb een groot netwerk om mij heen.

Als alle nodige afspraken zijn gemaakt, leg ik deze vast in een convenant en het ouderschapsplan. Na definitieve goedkeuring van jullie zorg ik ervoor dat de documenten via een advocaat worden ingediend bij de rechtbank, waar jullie scheiding wordt bekrachtigd. Na de inschrijving bij de gemeente is jullie scheiding definitief. Kortom: ik begeleid jullie van begin tot eind.

Waar ik mij sterk voor maak
Ik maak me sterk voor jullie kinderen. Jullie zijn als partners uit elkaar, maar zullen altijd de ouders van de kinderen blijven. Graag bespreek ik hoe jullie willen samenwerken als ouders in de nieuwe situatie, waarbij het belang van de kinderen bij mij altijd voorop zal staan.

Ik vind het erg belangrijk dat jullie een goed gevoel hebben over de mediation. Dat jullie je bij mij op je gemak voelen, in eerlijkheid en openheid durven spreken over wat je bezighoudt en waar je zorgen liggen. Daar maak ik me sterk voor! Als de sfeer en communicatie goed zijn, komen jullie tot de beste afspraken.

In het kort iets persoonlijks
Naast mijn werk als mediator sta ik af en toe als invalkracht voor de klas op een basisschool. De vrolijkheid van de kinderen is een fijne afwisseling.

Ik ben moeder van drie meiden en vind het heerlijk om in mijn vrije tijd met hen op stap te gaan naar verschillende musea, de natuur in of naar een speeltuin of pretpark. Omdat de oudste twee in verband met co-ouderschap de helft van de tijd bij mij zijn geniet ik extra van de momenten met hen samen. Verder vind ik het leuk om een avondje te Netflixen, met familie en vrienden een terrasje te pakken, uit eten te gaan en te genieten van alle mooie dingen in het leven.

Werkgebied
Gelderland: Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Duiven, Ede, Elst, Nijmegen, Westervoort, Wijchen, Zaltbommel
Utrecht: Amersfoort, Baarn, Bilthoven, De Bilt, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Maarssen, Montfoort, Nieuwegein, Rhenen, Soest, Utrecht, Veenendaal, Vianen

Marieke van Plateringen:

‘Als jullie aan het einde van het traject tevreden zijn over de afspraken die jullie hebben gemaakt is mijn doel bereikt!’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Wageningen
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Maak kennis met Marieke

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

Heeft u interesse in mediation met Marieke?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven