fbpx
Ga naar content

Over Maurice Wijmans

Aan de Erasmus Universiteit studeerde ik af als bedrijfseconoom en Master of Financial Planning met als afstudeerreferaat ‘De financiële planning rondom een echtscheiding’. Tevens rondde ik de opleiding basis- en familie-mediation af waarna ik van start ging als echtscheidingsmediator (bekijk het introductiefilmpje waarin Maurice zich voorstelt).

Inmiddels ben ik heel wat jaren verder en kan ik met genoegen zeggen dat ik mijn functie als mediator nog steeds interessant vind en dit komt met name door de veelzijdigheid ervan. Tijdens mijn functie houd ik me bezig met het begeleiden van mijn cliënten en de daarbij behorende emoties en heb door mijn financiële achtergrond goed zicht op de financiële consequenties van een echtscheiding.

Mijn onderscheidende factor
Wanneer mensen gaan scheiden, moeten er afspraken worden gemaakt. Hierbij verlies ik het belang van de kinderen nooit uit het oog. Een probleem bestaat om te worden opgelost. Tot werkbare oplossingen komen; dat is wat mensen belangrijk vinden.

Afspraken die voor beide partijen écht werken, zodat mijn cliënten apart van elkaar een nieuw leven kunnen starten.

Waar ik mij sterk voor maak…
Duidelijkheid en transparantie. Heeft iemand een vraag, dan zal ik deze altijd naar alle eerlijkheid beantwoorden. Op een heldere en directe manier die voor iedereen te begrijpen is. Dit pas ik zowel in mijn vrije tijd als tijdens mijn werk als mediator toe.

Daarnaast maak ik mij hard voor het welzijn van de kinderen gedurende een scheiding. Soms zijn mijn cliënten zich er niet van bewust wat voor impact bepaalde keuzes hebben voor de kinderen. Om mijn cliënten hierin optimaal te kunnen adviseren en begeleiden heb ik het Zandkastelen-programma gevolgd. Hierbij speelt de rol van kinderen tijdens een scheiding een centrale rol en wordt ingezoomd op de vraag hoe ouders het hun kinderen tijdens het scheidingsproces eenvoudiger kunnen maken.

Jullie gaan scheiden, wat nu?
Woont u in de omgeving Rotterdam? Bij mij kunt u terecht voor advies, ondersteuning en begeleiding; zowel tijdens als na de scheiding. Ik help bij het maken van keuzes die kunnen worden nageleefd. Deze beslissingen kunnen betrekking hebben op verschillende zaken, zoals de zorg voor de kinderen, alimentatie, vermogens kwesties en de verdeling van opgebouwd pensioen. Als mediator help ik bij het aanbrengen van structuur en orde in deze onrustige periode in uw leven. En terwijl ik dat doe, verlies ik nooit de balans tussen jullie belangen en die van de kinderen uit het oog.

Iedere situatie is anders, maar ik ben ervan overtuigd dat we samen tot oplossingen kunnen komen die houdbaar, eerlijk en oprecht zijn.

Extra informatie
Als mediator ben ik er voor alle mensen die hebben besloten om uit elkaar te gaan. Vanuit een huwelijk, een geregistreerd partnerschap of een samenlevingscontract. Ik begeleid en adviseer waar nodig zodat u beiden zonder zorgen aan een nieuwe toekomst kunt beginnen.

In het kort iets persoonlijks…
In het verleden ben ik jeugdtrainer geweest bij Feijenoord en momenteel ben ik in mijn vrije tijd actief als talentscout voor deze fantastische club. Mezelf ontspannen doe ik graag met een goed boek en heb ik zin in wat meer actie, dan vind ik het leuk om nieuwe sporten te leren zoals surfen en mountainbiken.

Werkgebied:
Zuid-Holland: Rotterdam Noord, Rotterdam Centrum, Berkel en Rodenrijs, Barendrecht

Maurice Wijmans:

‘Van partnerschap naar gezamenlijk ouderschap, samen maken we duidelijke afspraken.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Berkel en Rodenrijs Ranonkelweg 12, 2651 MX Berkel en Rodenrijs
 • Ondernemershuys Barendrecht Bijdorp Oost 5, 2992 LA Barendrecht
 • Kantoor Rotterdam De Lugt 5, 3043 CJ Rotterdam
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Maak kennis met Maurice

Wanneer mensen gaan scheiden, moeten er afspraken worden gemaakt. Hierbij verlies ik het belang van de kinderen nooit uit het oog. Een probleem bestaat om te worden opgelost. Tot werkbare oplossingen komen; dat is wat mensen belangrijk vinden.

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

Heeft u interesse in mediation met Maurice?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven