Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274Maak een gratis belafspraak
Ga naar content

Over Maurice Wijmans

Aan de Erasmus Universiteit studeerde ik af als bedrijfseconoom en Master of Financial Planning met als afstudeerreferaat ‘De financiële planning rondom een echtscheiding’. Tevens rondde ik de opleiding basis- en familie-mediation af waarna ik van start ging als echtscheidingsmediator (bekijk het introductiefilmpje waarin Maurice zich voorstelt).

Inmiddels ben ik heel wat jaren verder en kan ik met genoegen zeggen dat ik mijn functie als mediator nog steeds interessant vind en dit komt met name door de veelzijdigheid ervan. Tijdens mijn functie houd ik me bezig met het begeleiden van mijn cliënten en de daarbij behorende emoties en heb door mijn financiële achtergrond goed zicht op de financiële consequenties van een echtscheiding.

Mijn onderscheidende factor
Wanneer mensen gaan scheiden, moeten er afspraken worden gemaakt. Hierbij verlies ik het belang van de kinderen nooit uit het oog. Een probleem bestaat om te worden opgelost. Tot werkbare oplossingen komen; dat is wat mensen belangrijk vinden.

Afspraken die voor beide partijen écht werken, zodat mijn cliënten apart van elkaar een nieuw leven kunnen starten.

Waar ik mij sterk voor maak…
Duidelijkheid en transparantie. Heeft iemand een vraag, dan zal ik deze altijd naar alle eerlijkheid beantwoorden. Op een heldere en directe manier die voor iedereen te begrijpen is. Dit pas ik zowel in mijn vrije tijd als tijdens mijn werk als mediator toe.

Daarnaast maak ik mij hard voor het welzijn van de kinderen gedurende een scheiding. Soms zijn mijn cliënten zich er niet van bewust wat voor impact bepaalde keuzes hebben voor de kinderen. Om mijn cliënten hierin optimaal te kunnen adviseren en begeleiden heb ik het Zandkastelen-programma gevolgd. Hierbij speelt de rol van kinderen tijdens een scheiding een centrale rol en wordt ingezoomd op de vraag hoe ouders het hun kinderen tijdens het scheidingsproces eenvoudiger kunnen maken.

Jullie gaan scheiden, wat nu?
Woont u in de omgeving Rotterdam? Bij mij kunt u terecht voor advies, ondersteuning en begeleiding; zowel tijdens als na de scheiding. Ik help bij het maken van keuzes die kunnen worden nageleefd. Deze beslissingen kunnen betrekking hebben op verschillende zaken, zoals de zorg voor de kinderen, alimentatie, vermogens kwesties en de verdeling van opgebouwd pensioen. Als mediator help ik bij het aanbrengen van structuur en orde in deze onrustige periode in uw leven. En terwijl ik dat doe, verlies ik nooit de balans tussen jullie belangen en die van de kinderen uit het oog.

Iedere situatie is anders, maar ik ben ervan overtuigd dat we samen tot oplossingen kunnen komen die houdbaar, eerlijk en oprecht zijn.

Extra informatie
Als mediator ben ik er voor alle mensen die hebben besloten om uit elkaar te gaan. Vanuit een huwelijk, een geregistreerd partnerschap of een samenlevingscontract. Ik begeleid en adviseer waar nodig zodat u beiden zonder zorgen aan een nieuwe toekomst kunt beginnen.

In het kort iets persoonlijks…
In het verleden ben ik jeugdtrainer geweest bij Feijenoord en momenteel ben ik in mijn vrije tijd actief als talentscout voor deze fantastische club. Mezelf ontspannen doe ik graag met een goed boek en heb ik zin in wat meer actie, dan vind ik het leuk om nieuwe sporten te leren zoals surfen en mountainbiken.

Werkgebied:
Zuid-Holland: Rotterdam Noord, Rotterdam Centrum, Berkel en Rodenrijs, Barendrecht

Maurice Wijmans:

‘Van partnerschap naar gezamenlijk ouderschap, samen maken we duidelijke afspraken.’

Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Berkel en Rodenrijs Ranonkelweg 12, Berkel en Rodenrijs
 • Ondernemershuys Barendrecht Bijdorp Oost 5, Barendrecht
 • Kantoor Rotterdam De Lugt 5, Rotterdam
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Maurice?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Maurice

Wanneer mensen gaan scheiden, moeten er afspraken worden gemaakt. Hierbij verlies ik het belang van de kinderen nooit uit het oog. Een probleem bestaat om te worden opgelost. Tot werkbare oplossingen komen; dat is wat mensen belangrijk vinden.

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Rogier
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  De begeleiding van de adviseur heb ik als zeer prettig ervaren. De heer Wijmans stelde mij zeer op mijn gemak en zoals het hoort te zijn voor ons beide een goede sparringpartner.

 • Ellen
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Wij hadden een financieel complexe scheiding. We zaten met een koophuis en een eigen onderneming dat allemaal verdeeld moest worden. Mijn ex-partner en ik konden samen goede afspraken maken maar we hadden ons toch voorbereid op een lange procedure. Al was het maar om alles voor de zaak netjes op papier te krijgen. Met hulp van Maurice is het ons alles meegevallen. Na het eerste gesprek in Barneveld wisten wij al meteen wat ons te wachten stond en konden we in het tweede gesprek al spijkers met koppen slaan. Tussendoor geeft hij directe en duidelijke antwoorden. Daar heb je wat aan! Maurice bedankt voor je hulp!

 • Peter
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Het was ondanks dat het een emotionele periode was, een goede ervaring. Maurice wist rust en duidelijkheid te creëren. Hij draagt oplossingen aan waar nodig wat erg heeft geholpen in ons beslissingsproces. Ik ben dan ook tevreden zal hem zeker aanbevelen.

 • Riemer
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Maurice heeft ons heel goed geholpen om alles goed te regelen voor onze kinderen. Zij zijn voor ons het allerbelangrijkst en we wilde een mediator die hier ervaring mee heeft. Na een eerste afspraak merkte we meteen dat hij ons begreep en heeft hij ook alle nodige berekeningen uitgevoerd om onze kinderen te kunnen ondersteunen. Hij is hiervoor financieel ook heel goed onderlegd.

 • Jada
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  We hadden geen idee wat er met een scheiding allemaal op ons af zou komen en waren het dan ook niet over alles eens. Maurice is heel goed om situaties helder te maken zonder de details uit het oog te verliezen. We merkte dat hij geen partij kiest maar zich juist sterk maakt voor eerlijke afspraken. Hij weet precies waar je recht op hebt en waar je eventueel concessies moet doen. Voor ons was dat precies wat we nodig hadden om eruit te komen.

Terug naar boven