fbpx
Ga naar content

Over Olof Penning

Na mijn studie Rechten ben ik ruim tien jaar actief geweest binnen de juridische en zakelijke dienstverlening. Inmiddels ben ik sinds 2019 mediator. Ik ben geaccrediteerd bij zowel het MfN- als het ADR-register en heb een specialisatie in familiemediation. Bekijk hier de voorstelvideo van Olof.

Omdat iedere situatie anders is, geloof ik in een persoonlijke aanpak. Jullie wensen en belangen vormen het uitgangspunt in de gesprekken. Als mediator zorg ik voor overzicht en houvast. We bespreken duidelijk waar jullie staan in het scheidingsproces en wat er nog gaat komen. Dit geeft rust, waardoor jullie je kunnen richten op het maken van afspraken waarbij de toekomst centraal staat.

Mijn onderscheidende factor
Als familiemediator en gescheiden ouder weet ik dat het lastig kan zijn om tijdens een scheiding verstandige en weloverwogen keuzes te maken. Emoties en onzekerheid over de toekomst maken het niet altijd eenvoudig om samen tot overeenstemming te komen. Overzicht van de situatie en perspectief op de toekomst kunnen hierdoor uit het zicht raken, met mogelijke escalatie tot gevolg.

Met mediation kiezen jullie ervoor om je deskundig bij te laten staan in het scheidingsproces.

Als mediator begeleid ik jullie door structuur aan te brengen in de gesprekken en het proces te verduidelijken.

 Hiermee krijgen jullie grip op de situatie. Stap voor stap bespreken we de zaken die moeten worden geregeld. Ik voorzie jullie van informatie en voorbeelden, zodat jullie weloverwogen keuzes kunnen maken.
In mijn communicatie ben ik rustig en betrokken. Ik ben pragmatisch ingesteld en heb gedurende het hele proces oog voor zowel jullie belangen als die van de kinderen.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Mediation start altijd met een kennismakingsgesprek. We bespreken de stappen en onderwerpen van de mediation, de doorlooptijd en mijn rol. Uitgebreid staan we stil bij jullie wensen en belangen en er is alle ruimte om vragen te stellen.
In de vervolggesprekken maken jullie samen afspraken over alle belangrijke onderwerpen, bijvoorbeeld de zorg voor de kinderen, de kinder- en partneralimentatie, de woonsituatie, de verdeling van het vermogen en het opgebouwde pensioen. Deze afspraken worden na een zorgvuldige controle in duidelijke bewoordingen opgenomen in een echtscheidingsconvenant en/of ouderschapsplan.

Waar ik mij sterk voor maak
Scheiden is een complex proces. Jullie moeten tal van afspraken maken over emotioneel beladen onderwerpen. Maar het is meer dan dat. Het gaat ook om het afsluiten van een relatie en het creëren van een nieuw toekomstperspectief. Als jullie kinderen hebben is het extra belangrijk om de overgang te maken van een partnerrelatie naar een collega-ouderrelatie.

Ik maak me sterk voor het toekomstperspectief van alle betrokkenen. Daartoe begeleid ik het scheidingsproces in de volle breedte: zowel de emotionele en praktische aspecten als de juridische en financiële zaken komen aan de orde. Onduidelijkheid of onvrede over een van de onderwerpen kan voor onrust zorgen of de naleving van gemaakte afspraken onder druk zetten. Dit willen we vermijden. Het doel is namelijk om ook in de toekomst onderling te kunnen blijven communiceren.

In het kort iets persoonlijks
Als filmfanaat vind ik het heerlijk om een nieuwe film te ontdekken in de bioscoop of online. Daarnaast ga ik graag lekker eten in een restaurant of pak ik een biertje in een bruine kroeg. Het sporten probeer ik op pijl te houden door hard te lopen, te fitnessen en zo nu en dan te boksen. Wanneer de agenda het toelaat kun je me ook vinden op een plekje in de zon.

Werkgebied
Utrecht: Amersfoort, Baarn, Bilthoven, De Bilt, Houten, Ijsselstein, Leusden, Lopik, Maarssen, Montfoort, Nieuwegein, Rhenen, Soest, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Waddinxveen, Woerden, Zeist

Olof Penning:

‘Afspraken waarbij de toekomst centraal staat’Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Utrecht Parijsboulevard 209, 3541 CS Utrecht
 • Kantoor Utrecht Maliebaan 45, 3581 CB Utrecht
 • Kantoor Utrecht Nieuwegracht 29, 3512 LD Utrecht
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Maak kennis met Olof

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

Heeft u interesse in mediation met Olof?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Het scheidingsproces in 4 stappen

icon-step-1
ADVIES
Laat u adviseren over de verschillende oplossingen.
icon-step-2
AFSPRAKEN
U wordt begeleid om samen werkbare afspraken te maken.
icon-step-3
AFRONDEN
Op basis van gemaakte afspraken stellen wij de dossierstukken op.
icon-step-4
AFHANDELEN
Wij regelen de procedure tot en met inschrijving gemeente.

De drie beloftes van Judex

 • ONTZORGING

  Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

 • PERSOONLIJK

  Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

 • KWALITEIT

  Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven