Bel nu geheel vrijblijvend 085 225 0274 Maak een gratis belafspraak
Ga naar content

Over Olof Penning

Na mijn studie Rechten ben ik ruim tien jaar actief geweest binnen de juridische en zakelijke dienstverlening. Inmiddels ben ik sinds 2019 mediator. Ik ben geaccrediteerd bij zowel het MfN- als het ADR-register en heb een specialisatie in familiemediation. Bekijk hier de voorstelvideo van Olof.

Omdat iedere situatie anders is, geloof ik in een persoonlijke aanpak. Jullie wensen en belangen vormen het uitgangspunt in de gesprekken. Als mediator zorg ik voor overzicht en houvast. We bespreken duidelijk waar jullie staan in het scheidingsproces en wat er nog gaat komen. Dit geeft rust, waardoor jullie je kunnen richten op het maken van afspraken waarbij de toekomst centraal staat.

Mijn onderscheidende factor
Als familiemediator en gescheiden ouder weet ik dat het lastig kan zijn om tijdens een scheiding verstandige en weloverwogen keuzes te maken. Emoties en onzekerheid over de toekomst maken het niet altijd eenvoudig om samen tot overeenstemming te komen. Overzicht van de situatie en perspectief op de toekomst kunnen hierdoor uit het zicht raken, met mogelijke escalatie tot gevolg.

Met mediation kiezen jullie ervoor om je deskundig bij te laten staan in het scheidingsproces.

Als mediator begeleid ik jullie door structuur aan te brengen in de gesprekken en het proces te verduidelijken.

 Hiermee krijgen jullie grip op de situatie. Stap voor stap bespreken we de zaken die moeten worden geregeld. Ik voorzie jullie van informatie en voorbeelden, zodat jullie weloverwogen keuzes kunnen maken.
In mijn communicatie ben ik rustig en betrokken. Ik ben pragmatisch ingesteld en heb gedurende het hele proces oog voor zowel jullie belangen als die van de kinderen.

Jullie willen scheiden, wat nu?
Mediation start altijd met een kennismakingsgesprek. We bespreken de stappen en onderwerpen van de mediation, de doorlooptijd en mijn rol. Uitgebreid staan we stil bij jullie wensen en belangen en er is alle ruimte om vragen te stellen.
In de vervolggesprekken maken jullie samen afspraken over alle belangrijke onderwerpen, bijvoorbeeld de zorg voor de kinderen, de kinder- en partneralimentatie, de woonsituatie, de verdeling van het vermogen en het opgebouwde pensioen. Deze afspraken worden na een zorgvuldige controle in duidelijke bewoordingen opgenomen in een echtscheidingsconvenant en/of ouderschapsplan.

Waar ik mij sterk voor maak
Scheiden is een complex proces. Jullie moeten tal van afspraken maken over emotioneel beladen onderwerpen. Maar het is meer dan dat. Het gaat ook om het afsluiten van een relatie en het creëren van een nieuw toekomstperspectief. Als jullie kinderen hebben is het extra belangrijk om de overgang te maken van een partnerrelatie naar een collega-ouderrelatie.

Ik maak me sterk voor het toekomstperspectief van alle betrokkenen. Daartoe begeleid ik het scheidingsproces in de volle breedte: zowel de emotionele en praktische aspecten als de juridische en financiële zaken komen aan de orde. Onduidelijkheid of onvrede over een van de onderwerpen kan voor onrust zorgen of de naleving van gemaakte afspraken onder druk zetten. Dit willen we vermijden. Het doel is namelijk om ook in de toekomst onderling te kunnen blijven communiceren.

In het kort iets persoonlijks
Als filmfanaat vind ik het heerlijk om een nieuwe film te ontdekken in de bioscoop of online. Daarnaast ga ik graag lekker eten in een restaurant of pak ik een biertje in een bruine kroeg. Het sporten probeer ik op pijl te houden door hard te lopen, te fitnessen en zo nu en dan te boksen. Wanneer de agenda het toelaat kun je me ook vinden op een plekje in de zon.

Werkgebied
Utrecht: Amersfoort, Baarn, Bilthoven, De Bilt, Houten, Ijsselstein, Leusden, Lopik, Maarssen, Montfoort, Nieuwegein, Rhenen, Soest, Utrecht, Veenendaal, Vianen, Waddinxveen, Woerden, Zeist

Olof Penning:

‘Afspraken waarbij de toekomst centraal staat’Gesprekslocaties

Een gesprek is mogelijk op meerdere locaties.

 • Kantoor Utrecht Parijsboulevard 209, 3541 CS Utrecht
 • Kantoor Utrecht Maliebaan 45, 3581 CB Utrecht
 • Kantoor Utrecht Nieuwegracht 29, 3512 LD Utrecht
 • Bij u thuis
 • Via videocall

Heeft u interesse in mediation met Olof?

Neem direct telefonisch contact op met een van onze scheidingsspecialisten of maak een vrijblijvende belafspraak.

Plan een gratis belafspraakIn 2 minuten geregeld
Bel vrijblijvend 085 225 0274Altijd antwoord op werkdagen

Waarom kiezen voor een expert van Judex?

 • Gecertificeerd Alle experts bij Judex zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in mediation bij echtscheidingen.

 • Betrokken Een mediator is onpartijdig maar heeft als doel om u als scheidend echtpaar te ondersteunen in het maken van goede afspraken.

 • Toegankelijk Onze mediators gebruiken duidelijke taal en zorgen ervoor dat de situatie helder is voor beiden partijen.

Maak kennis met Olof

Bekijk video

Dit is wat anderen zeggen over onze experts

 • Mariëlle
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Ik heb Olof leren kennen als een betrouwbare en betrokken mediator. Hij straalt rust uit, is begripvol en krachtig. Daarbij is hij juridisch goed onderlegd en dat is een prettige bijkomstigheid.

 • Yvonne
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Zeer betrokken en professioneel. Een aanrader voor iedereen die gaat scheiden. Betrokken, in de juiste verdeling, en kiest geen partij wat een prettig gevoel geeft. Uitstekend gedaan, hartelijk bedankt Olof.

 • Henk
  Totale waardering: 4 van 5 sterren

  Olof is duidelijk en zeer deskundig. Hij vindt het niet erg sommige onderwerpen twee keer uit te leggen. Door de keuze voor mediation hebben we de kinderen echt centraal kunnen stellen. Heel fijn traject ondanks de lastige materie.

 • Anushka & Ugur
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Olof is een fijn mens. Hij luistert goed naar beide partijen en geeft kundig en onpartijdig advies. Erg tevreden met hoe de mediation is verlopen. Bedankt Olof.

 • Lisa
  Totale waardering: 5 van 5 sterren

  Mijn ervaring was heel positief. De mediator bracht rust in de gesprekken en gaf beide partijen de ruimte. Ik voelde me gehoord. Ook wordt duidelijkheid gecreëerd, je weet precies waar je aan toe bent en wat wel en niet kan zonder poespas eromheen. Dat resulteerde in een vlot mediationproces waar ik met een goed gevoel op terugkijk.

Terug naar boven